Milli Cimnastikçiye "En Prestijli Sporcu" Ödülü - Son Dakika
Yerel

Milli Cimnastikçiye "En Prestijli Sporcu" Ödülü

MUSTAFA ÜNAL UYSAL - Cimnastikte bugüne kadar katıldığı turnuvalarda milli formayı başarıyla terleten ve daha önce "dünyada 3 harekete sahip ilk sporcu" unvanını almayı başaran Ferhat Arıcan, Uluslararası Cimnastik Federasyonu (FIG) tarafından dünyanın en prestijli sporcuları arasına alındı.

30.08.2015 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUSTAFA GÜNGÖR - MUSTAFA ÜNAL UYSAL - Cimnastikte bugüne kadar katıldığı turnuvalarda milli formayı başarıyla terleten ve daha önce "dünyada 3 harekete sahip ilk sporcu" unvanını almayı başaran Ferhat Arıcan, Uluslararası Cimnastik Federasyonu (FIG) tarafından dünyanın en prestijli sporcuları arasına alındı.

Çin'de geçen yıl gerçekleştirilen Dünya Cimnastik Şampiyonası'nda en iyi sporcular arasına girmeyi başaran Ferhat Arıcan, FIG tarafından en prestijli sporcular listesine girmeye layık görüldü. FIG'in gönderdiği kutlama mesajı ve rozet, Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen tarafından Arıcan'a verildi.

"Ödülün karşılığı olarak şampiyonluklar elde edeceğim"

Ferhat Arıcan, AA muhabirine, FIG tarafından dünyanın en prestijli cimnastikçileri arasına girdiğine dair bir rozet ve yazı gönderildiğini söyledi.

Arıcan, "Orada bulunmam sürpriz değil ama bu ödülü almam sürpriz oldu. Bunun için çok gururluyum. Aileme ve antrenörlerime desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu benim için başlangıç oldu. Bundan sonra daha büyük başarılar elde etmeyi hedefliyorum" dedi.

Dünya Şampiyonası'na katılarak orada başarı elde edeceğini anlatan Arıcan, şöyle konuştu:

"Rio 2016 Olimpiyatları'na katılmaya hak kazanacağıma inanıyorum. Şu an forma girmeye çalışıyorum. Dünya Kupası öncesi Türkiye Şampiyonası bize iyi bir hazırlık olacak. Buralarda olimpiyat kotasını almak için yarışacağım. Rio Olimpiyatları'na, madalya için gideceğim. Bu rozete layık görülmem hedefimi daha da büyüttü. Tabii ki olimpiyat madalyasını hedefliyorum ama bu rozet beni daha da umutlandırdı. Bu ödülün karşılığını verip dünya ve olimpiyat şampiyonluklarını elde edeceğime inanıyorum."

"En prestijli sporcular arasına girmek kolay değil"

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen de Türk cimnastikçilerin, katıldıkları müsabakalarda final ve madalya hedeflediklerini söyledi.

Bu ay içerisinde FIG'den çok sevindirici bir yazı aldıklarını anlatan Çelen, şöyle devam etti:

"Ferhat Arıcan'ı tebrik etmek üzere bize, en prestijli sporcular arasına girdiğine dair bir yazı bir de rozet gönderildi. Bu rozet herkese verilmiyor. Dünyanın en prestijli sporcuları arasına girdiğinden dolayı ona dünya federasyonun özel rozetini gönderdiler. Bu çok önemli bir şey. Artık yapılan dünya şampiyonlarında bir yarışmanın kaliteli olup olmadığını göstermek için o müsabakaya katılacak sporcular gösteriliyor. Katar'daki dünya kupasının lansmanı yapılırken ülkemizdeki sporcuların isimleri verilerek yarışmanın ne kadar kaliteli olduğu gösterildi. Bu bizim için gurur verici."

Dünya cimnastiğinde en prestijli sporcular arasına girmenin kolay olmadığını vurgulayan Çelen, "Ferhat'ın yaşı çok genç. Kendisiyle gurur duyduk ama biz madalya almasını istiyoruz. Oraya girmek zordur ama esas mesele orada kalabilmektir. Bunu bir ödül olarak kabul etsin ama rehavete düşmeden bize madalyalar kazandırsın" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Milli Cimnastikçiye 'En Prestijli Sporcu' Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement