Milletvekili Seçilemeyen Sarıgül, Sessizliğe Gömüldü - Son Dakika
Güncel

Milletvekili Seçilemeyen Sarıgül, Sessizliğe Gömüldü

Milletvekili Seçilemeyen Sarıgül, Sessizliğe Gömüldü

7 Haziran seçimlerinde kaybedenler arasında yıllarca adı dağa taşa 'çare' olarak yazılan, Şişli'nin rekortmen eski Başkanı Mustafa Sarıgül var.

18.06.2015 09:40  Güncelleme: 10:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Seçimlerden hiçbir parti tek başına iktidar olarak çıkamadı. Şimdi herkes koalisyon senaryolarını tartışıyor. Seçimden AK Parti birinci çıkmasına rağmen kaybetti. CHP kısmen oyları düştü kaybedenler arasında adı sayıldı. Kazananlar ise HDP ve MHP oldu. Kaybedenler arasında yıllarca adı dağa taşa 'çare' olarak yazılan, Şişli'nin rekortmen eski Başkanı Mustafa Sarıgül de var.

Türkiye'nin gelecekteki liderleri arasında gösteriliyordu. Şişli'de girdiği her seçimi kazanmış, kurduğu Türkiye Değişim Hareketi ile topluma umut olmuştu. Ancak esti CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile girdiği liderlik mücadelesini kaybedip CHP'den kopmuştu. Yıllar sonra büyük umutlarla gençlik kolları başkanlığı yaptığı partiye geri döndü. CHP'ye dönmesi tartışmalara neden oldu. CHP teşkilatlarının bir bölümü onaylasa da büyük bir bölümü dönmesine 'sevinmedi' bile. CHP'ye büyük umutlarla dönen Sarıgül'ün işler tersine döndü.

ÜÇ SEÇİM KAYBETTİ

Radikal'den Ercan Sarıkaya'nın haberine göre önce 2014 yılındaki AKP'nin adayı Kadir Topbaş ile girdiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışını kaybetti. Seçim sonrası Şişli Belediyesi koridorlarında patlak veren daha sonra adliye koridorlarına taşınan İnönü-Sarıgül geriliminde yıprandı. Milletvekili adayı olmaya karar verdi ama kontenjan adayı olmayı reddetti. "Partinin gençlik kollarından geliyorum" diyerek İstanbul 2. Bölge'de ön seçime girdi. Birinci olmayı hayal etti ama ön seçimden ancak 5. sırada çıkabildi. 4 kontenjan adayı da sıralamaya girince Sarıgül ancak 9. sıradan aday olabildi. Her ne kadar "Ben kontenjanı kabul etmiyorum, 5. sıradan adayım" dese de bu sonuç kendisi için sonun da başlangıcı oldu. Çünkü CHP İstanbul 2. Bölge'den 2011 seçimlerinde 9 milletvekili çıkarmıştı. Bir milletvekili eksilen bölgede HDP'nin de barajı geçmesiyle Mustafa Sarıgül, Meclis dışında kaldı. İşin garip tarafı CHP, HDP'nin barajı geçmesine rağmen 1 ve 3. bölgelerde 2011 yılında çıkardığı vekil sayılarını korumuş sadece 2. Bölge'de 1 vekili eksilmişti. O bölgenin son anda kaybedeni de Mustafa Sarıgül oldu.

PEKİ SARIGÜL NEDEN KAYBETTİ?

Şimdi herkes dokuzuncu sırayı riskli görmediğini söyleyen Mustafa Sarıgül'ün nasıl kaybettiğini merak ediyor. Sarıgül ön seçim sonrası yaptığı açıklamada "Geçen seçimlerde iktidarın bu kadar yıpranmışlığı yoktu. İktidar demokrasi anlayışından son derece uzak. Bizim 2. Bölge'den dokuzun çok üzerinde milletvekili çıkaracağımıza inanıyorum" demişti. Biraz olayın arka planına bakınca ilginç bir hesaplaşmanın olduğu ortaya çıkıyor. CHP kulislerinde ilginç iddialar konuşuluyor. Seçim öncesi Şişli Belediyesi koridorlarında başlayıp mahkeme koridorlarına kadar taşınan kavga Mustafa Sarıgül'e büyük darbe vurdu. CHP örgütlerinde çok da kabul görmeyen Sarıgül'e karşı cephe genişledi. Sarıgül'e karşı olan ve içlerinde CHP'lilerin de bulunduğu gruplar Mustafa Sarıgül'ün aleyhinde çalıştı. Bıçak sırtı sayılabilecek bir yerden aday gösterilen Sarıgül'ün Meclis'e gitmesini istemeyen CHP'liler bile oy vermeyeceğini söylemeye başladı.

'TATAVA YAPMA BAS GEÇ' BU SEFER TERSE DÖNDÜ

Geçen yıl yerel seçimler sırasında AKP karşıtı olan gruplar CHP'nin İstanbul adayı Mustafa Sarıgül'ü sevmese de "Tatava yapma bas geç" ('kusurlarını öne çıkarmanın şimdi sırası değil' anlayışla oy vermişti. İddiaya göre aynı gruplar bu kez HDP'yi destekledi ve sosyal medyada Sarıgül karşıtı CHP'lilere de seslenerek 'Bir taşla iki kuş' (Hem Sarıgül Meclis dışında kalsın hem de HDP barajı geçsin) kampanyası yürüttü. İddiaya göre bu kampanya etkili oldu. Birçok CHP'li bölgede CHP yerine HDP'ye oy verdi. CHP bölgede istediği oyu alamadı. HDP de barajı geçince Sarıgül Meclis dışında kaldı. Yani 'Bir taşla iki kuş' vurulmuş oldu.

ADAYLIKTAN ÇEKİLMESİ İSTENDİ Mİ?

Bazı CHP'liler Sarıgül değil de başka bir isim 9. Sırada olsaydı CHP o vekilliği kaybetmezdi görüşünü dile getiriyor. Başka bir kulis bilgisi daha var ki o da şöyle: İddiaya göre CHP'liler bu sıkıntıyı görmüş ve Sarıgül'den adaylıktan çekilmesini istemiş. Ancak Sarıgül çekilmek yerine daha çok çalışmış ama sonuç hüsran… CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul seçimleriyle ilgili konuşurken, 1 ve 3. Bölgede sorun olmadığını ancak ikinci bölgede sıkıntılar olduğunu söylemiş ve seçime yakın İstanbul 2. Bölge'nin ilçelerini dolaşmıştı. Ama sonucu değiştiremedi.

ŞİMDİ NE YAPACAĞI MERAK KONUSU

Aslında bugünün gelişi ön seçimlerden önce belli gibiydi. O günlerde CHP'lilere Sarıgül'ün durumunu sorduğumuzda bazıları 'sandığa gömüleceği' bazıları ise adaylığında rol oynadığı belediye başkanları nedeniyle ön seçimden 'rahat' çıkacağı yönünde görüş belirtmişti. Sarıgül açısından seçimlere 'tamam ya da devam' seçimi olarak görülüyordu. Sarıgül, Meclis'e gidebilseydi 40 yıllık siyasi hayatında yeni bir başlangıç olacaktı. Şimdi ne yapacağı ise merak konusu. (Kaynak: Radikal)

Son Dakika Güncel Milletvekili Seçilemeyen Sarıgül, Sessizliğe Gömüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (36)

  • melo: chp den halka hayır gelmez 16 2 Yanıtla
  • dayı: vatandaşa yumruk atarsan tokadı yersin 17 0 Yanıtla
  • nacar: Sarıgül morgülle parti kursun. 11 1 Yanıtla
  • Manisali: Sessizlige gömülen sadece o değil .Başkan secilemeyenlerde! 6 6 Yanıtla
  • Şamil: Belediye başkanlığı seçimleri öncesi buradan yazmıştım.Genel müdür Sarıgülden kurtulmanın yolunu buldu büyük bir kurnazlıkla! onu belediye başkanlığı hayaline inandırdı.Nedenmi demiştim.Amacı Sarıgül den kökten kurtulmak demiştim.Onun seçilmeyeceğine adı kadar emindi.Aday edip mevcut başkanlığındanda edecekti.Ortada şey gibi bırakacaktı.Dediklerim aynen çıktı.Demiştimki o zaman genel müdür çok kurnazca davrandı.Bu oyuna Sarıgül nasıl geldi.Gül gibi belediye başkanı idin... 10 1 Yanıtla
  • maske: kaybol sarıgul senden bir çaçık olmaz 9 1 Yanıtla
  • ZEHIR ZEMBEREK: Uzulmeeeee ,boyle bir partinin icinde olmadigin icin mutlu olmalisin... 7 2 Yanıtla
  • CEMAL EREN: MUSTAFA SARIGÜLÜ GÜRSEL TEKİN VE BAYKAL GRUBU ENGELLİYOR , DERİN BİLGİLER. 9 0 Yanıtla
  • ....: Bu adami sevmiyom 9 0 Yanıtla
  • aç gözlü: chp ye kendi akrabaları vermedi 6 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Galatasaraylı ve diğer taraftarlar Sındırgı'da toplu iftar yemeği düzenledi
    08:22 Galatasaraylı ve diğer taraftarlar Sındırgı'da toplu iftar yemeği düzenledi

    Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde Galatasaraylı taraftarlar, Sındırgı Belediyesi tarafından evlere dağıtılan iftar yemeklerinin bir gününü üstlenerek Cumhuriyet Meydanı'nda toplu iftar yemeği düzenledi. Yemeğe Galatasaray taraftarlarının yanı sıra diğer takımların taraftarları da katılarak dostluk sergiledi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    08:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • İzmir'de Kız Çocuğunu Taciz Eden Şüpheli Yakalandı
    08:15 İzmir'de Kız Çocuğunu Taciz Eden Şüpheli Yakalandı

    İzmir'in Karabağlar ilçesinde yaşayan 12 yaşındaki bir kız çocuğunu taciz ettiği iddia edilen şüpheli, polis ekiplerince saklandığı adreste gözaltına alındı. Ailenin suç duyurusu üzerine yapılan çalışmalar sonucunda şüpheli Bayraklı ilçesinde yakalandı ve emniyetteki işlemleri devam ediyor.

  • İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyeleri yakalandı
    08:09 İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyeleri yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' operasyonuyla uluslararası seviyede aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, suç örgütlerine ve zehir tacirlerine göz açtırmayacaklarını belirtti.

  • Bakan Yerlikaya: İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı
    08:06 Bakan Yerlikaya: İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla yakalandığını açıkladı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

  • İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov, İstanbul'da yakalandı
    08:05 İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov, İstanbul'da yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve uluslararası seviyede aranan Maxat Rakhishov'un İstanbul'da düzenlenen "Mahzen-23" operasyonuyla yakalandığını duyurdu.

  • İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası suçlular yakalandı
    08:04 İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası seviyede aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını açıkladı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    08:02 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre halı üretimi yapılan fabrikada içeride mahsur kalan işçiler olması muhtemel. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi devam ediyor.

  • Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü
    08:00 Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü

    Suriye'nin Halep kentinde gerçekleşen hava saldırısında 40'a yakın kişi hayatını kaybetti. Suriye hükümeti saldırıyı İsrail'e bağladı. Saldırıda sivillerin yanı sıra 5 Hizbullah üyesinin de öldüğü belirtiliyor. Uluslararası havalimanı yakınındaki silah depolarının hedef alındığı ifade ediliyor. İsrail ise saldırıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

  • İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı
    07:58 İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Yerlikaya, İstanbul'da gerçekleştirilen 'Mahzen-23' Operasyonuyla, Interpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını duyurdu. Baisaov, 'Yasa Dışı Örgüt Faaliyetleri ve Kaçakçılık' suçundan, Rakhishov ise 'Dolandırıcılık' suçundan aranıyordu.


Advertisement