Milletvekili Salih Koca 2014'ü Değerlendirdi - Son Dakika
Politika

Milletvekili Salih Koca 2014'ü Değerlendirdi

Milletvekili Salih Koca 2014\'ü Değerlendirdi

AK Parti Eskişehir Milletvekili Koca, 2014'ün Eskişehir'de yatırımların yılı olduğunu söyleyerek "Ülkemizdeki kalkınma hamlesinden Eskişehirimiz de yararlandı." dedi.

19.01.2015 16:00  Güncelleme: 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, 2014 yılının Eskişehir'de yatırımların yılı olduğunu söyleyerek "Ülkemizdeki kalkınma hamlesinden Eskişehirimiz de yüksek oranda yararlandı. Vatandaşımızın memnuniyeti partimiz ve hükümetimiz için en öncelikli unsurdur" dedi.

Koca, düzenlediği toplantıda, 2014 yılı içerisinde yapılan hizmetleri anlattı. Salih Koca, "En temel ihtiyaç olan sağlık alanında Eskişehir'e büyük yatırımlar kazandırdık. 600 yataklı Yunus Emre Devlet Hastanesi inşaatı devam ediyor. Yalnızca Eskişehir'imize değil bölgeye hizmet edecek olan şehir hastanemizin ihale süreci tamamlanmak üzeredir. Yenikent'te yapımına devam edilen 112 Acil Komuta Merkezimizde de çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor" dedi.

EĞİTİMDE ÖNCÜ KENTLERDEN BİRİ

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı'nın da katkılarıyla Eskişehir'in eğitim alanında öncü kentlerden biri olduğuna değinen Milletvekili Koca, "Binlerce akıllı tahta okullarımıza dağıtılmış, öğrenci kardeşlerimiz tablet bilgisayarla buluşmaya devam etmiştir. 2014 yılı içerisinde ilk ve ortaöğretim okullarımızda derslik başına düşen öğrenci sayısı 24 olmuştur. Her yıl olduğu gibi bu eğitim-öğretim döneminde de öğrencilerimize kitapları ücretsiz dağıtılmıştır" ifadelerini kullandı. 2014 yılı içerisinde temel ve ortaöğretim yatırımları alanında toplamda 9 okul, 151 derslik, 2 spor salonu ve 2 atölyenin yapımının tamamlandığını aktaran Koca, "Yine 2014 yılında yapımına başlanan, inşaatı devam eden veya 2014 yatırım programına alınan toplamda 22 okul, 400 derslik, 9 spor salonu, 4 atölye, 7 pansiyonumuz bulunmaktadır" şeklinde konuştu.

YHT SEFERLERİ HİZMETE GİRDİ

Ulaştırma alanında 2014 yılında Eskişehir'in yıldızı daha da parladığını kaydeden AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca şunları söyledi:

"Ankara seferlerinin ardından Eskişehir- İstanbul ve Eskişehir- Konya Yüksek Hızlı tren seferleri hizmete girmiş, Eskişehir ulaşımda merkez olma konumunu perçinlemiştir. Hizmete aldığımız Hasanbey Lojistik Köyü gerek ulusal, gerek yerel bazda ticaret ve sanayimizin stratejik bir sacayağı konumuna gelmiştir. İhalesi tamamlan Eskişehir - Mihalgazi - Sarıcakaya - Nallıhan yolumuzun tamamlanmasıyla bölgede 30 yıllık çile bitmiş olacaktır. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın da; 33 bin kişilik yeni stadyum, Odunpazarı Gençlik Merkezi, temelleri atılan Tam Olimpik Yüzme Havuzu ve 3 bin seyirci kapasiteli kapalı spor salonu gibi büyük yatırımları oldu."

TARIM İHRACATI 7 KAT ARTTI

Eti Bor Kırka Fabrikası bünyesinde; mevcut kapasitenin yarısından daha fazla üretim yapacak olan Penta 5 tesislerinin tamamlandığını anlatan Koca, tarım alanında da önemli çalışmalara imza atıldığını belirtti. Koca şöyle konuştu:

"Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın çalışmaları yoğun bir şekilde devam etmiş ve Eskişehirimizin son 10 yıl içerisinde tarım ihracatı 7 kat artmıştır. 150 ziraat mühendisi ve veteriner hekimimiz vatandaşımızın ayağına kadar giderek danışmanlık hizmeti sunmuştur. 12 yıl önce tarlasını işleyen hemşerilerimiz 562 milyon TL değerinde üretim yaparken bugün 28 bin kayıtlı çiftçimiz 2 milyar 100 milyon TL değerinde üretim yapmıştır. 2014 yılı içerisinde Makine Ekipman ve Bireysel Sulama Sistemleri için ilimize 1 milyon 389 bin 74,36 TL hibe aktarılmış; 216 yatırımcı bu destekten faydalanmıştır. Bu rakama ek olarak Ağustos ayında 700 bin TL'lik ek ödenek çıkarılmıştır."

EVDE BAKIM ÖDEMELERİ: 92 MİLYON 64 BİN

Milletvekili Koca, orman ve su işleri alanında da Eskişehir'e büyük yatırımlar yapıldığını aktardı. Salih Koca, şunları söyledi;

"2014 yılında, 50 milyon TL'lik yatırımla; Yarıkçı Göleti Sulaması, Kozlubel Köyü Taşkın Koruma Tesisi, Seyitgazi İlçesi Arazilerinin Taşkından Korunması, Sakarıılıca Deresi Taşkın Koruması projeleri hizmete açılmış ve 10 tesisin temeli atılmıştır."

Koca, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yaptığı sosyal yardımlardan yüksek oranda faydalanıldığını da ifade ederek, "Evde Bakım Ödemeleri alanında 2007 yılından 2014 yılı Temmuz ayına kadar olan dönemde hemşerilerimize toplamda 92 milyon 64 bin TL ödeme yapılmıştır. Özel Bakım Merkezleri'nde bakılan 180 engellimiz için bu merkezlere 2014 yılında 3 milyon TL'yi aşkın ödenek aktarılmış, 5 binin üzerinde hemşerimize; bağımlılık, evlilik öncesi, aile eğitim programı gibi konularda eğitim verilmiştir. Safiye Gönül Bayar Huzurevi ek binası, İl Müdürlüğü binası ve Sosyal Hizmetler binası yapım işleri 2014 yatırım programına alınmış ve projeleri ihale aşamasına gelmiştir" diye belirtti.

TEŞEKKÜR ETTİ

"Şehit yakını ve gazilerimizin devlette istihdamı için Eskişehir'den 118 başvuru alınmış, 54 kişinin istihdamı sağlanmıştır" diye konuşan Milletvekili Koca, yetiştirme yurtlarından ayrılarak istihdam edilmek için 49 kişinin başvurduğunu, bu kişilerin de tamamının çeşitli kurumlara atamaları yapıldığını dile getirdi. Koca 2014 yılı değerlendirmesini şöyle sürdürdü:

"2014 yılında Eskişehir merkez ve ilçelerimizde yüzlerce kalem hizmet hemşerilerimizin hizmetine sunulmuştur. Tüm bakanlıklarımızın kanalıyla 2014 yılında yaptığımız hizmetleri katlayarak, 2015 yılı içerisinde de hemşerilerimizi büyük yatırımlarla buluşturmaya devam edeceğiz. G20 dönem başkanı Türkiye 2015 yılında daha da gelişecek, ilerleyecek ve lider konuma ulaşacaktır. Şehrimize kazandırılan yatırımlardan dolayı başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız olmak üzere tüm bakanlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Milletvekili Salih Koca 2014'ü Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement