Milletvekili Koca Gündoğdu Soru Önergesini Ağır Eleştirdi - Son Dakika
Yerel

Milletvekili Koca Gündoğdu Soru Önergesini Ağır Eleştirdi

Milletvekili Koca Gündoğdu Soru Önergesini Ağır Eleştirdi

Eskişehir AK Parti Milletvekili Salih Koca, CHP Milletvekili Cemal Okan Yüksel’in, Gündoğdu mahallesine ilişkin verdiği soru önergesinin baştan sona yanlışlarla dolu olduğunu ifade ederek, Yüksel’i eleştirdi.

10.08.2015 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir AK Parti Milletvekili Salih Koca, CHP Milletvekili Cemal Okan Yüksel'in, Gündoğdu mahallesine ilişkin verdiği soru önergesinin baştan sona yanlışlarla dolu olduğunu ifade ederek, Yüksel'i eleştirdi.

CHP Milletvekili Yüksel'in bölgesindeki projelerden ve yapılan hizmetlerden haberdar olması ve doğru bilgiler ışığında konuşması gerektiğini ifade eden AK Parti Milletvekili Salih Koca, "Siyasi bir kimlikle ve temsil ettiğin parti adına konuşurken, acemi tavırlar sergilemek suretiyle sadece gündemde kalmak için gerçeği yansıtmayan ifadeler sarf etmek, o kişinin ve mensubu olduğu partisinin toplum nezdinde saygınlığının kaybetmesine sebep olur. Siyasi pirim elde etme adına çamur at izi kalsın anlayışı ile polemik yapmak, toplum içerisinde fitne ateşini körüklemeye ortam oluşturmaktadır" dedi.

"NERESİNİ DÜZELTEYİM"

CHP Milletvekili Yüksel'in mecliste gündem oluşturma adına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na soru önergesi gönderdiğini aktaran Salih Koca, "Uzun yıllardır Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda avukatlık yapmış Yüksel'in belediyedeki usulsüzlükler ile uğraşmaktan maalesef belediyede alınan kararlardan dahi bihaber olduğunu görüyoruz. Şöyle ki; her şeyden öce sorulan soruların çoğunun muhatabı çevre ve şehircilik bakanlığı değil Ulaştırma Bakanlığı'dır. Yani deveye sormuşlar boynun neden eğri diye deve de nerem doğru ki demiş. Aslında önergenin neresini düzelteyim bilemiyorum" şeklinde konuştu.

KARAR BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNDE ALINDI

Milletvekili Yüksel'in verdiği soru önergesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sorduğu "Gündoğdu Mahallesi önünden geçen çevre yolu yapılırken yerel yönetimlerin görüşü alındı mı? Alınmadıysa neden?" sorusunu yanıtlayan AK Parti Milletvekili "5539 sayılı Karayolları Kuruluş ve Görevleri Hakkında kanunla otoyolların, devlet ve il yollarının plan, proje, yapım, bakım ve işletilmesi Karayolları Genel Müdürlüğü'ne verilmiştir. Çevre Şehircilik Bakanlığı'na değil" diye konuştu. AK Parti Milletvekili Koca şunları söyledi: "Odunpazarı ilçesi, Gündoğdu Mahallesi çevreyolu alt geçit projesi doğrultusunda yapılan 1/1000 ölçekli plan değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu 'Oy birliği' Büyükşehir meclis kararı 19'uncu madde ile kabul edilmiştir. Sayın Yüksel, Büyükşehir Meclisi'nde alınan kararları takip etseydi belediyenin aldığı kararları görerek, böyle mantıksız sorular sormazdı. Büyükşehir Belediye Meclisi sorumlulukları gereği alt geçit yapım projesini gündemine almış meclis kararı ile onaylamıştır."

YANLIŞ BİLGİLER VERİYOR

Soru önergesindeki "Şehir merkezlerine 500 metrede bir bat-çık yapan hükümetiniz, Gündoğdu Mahallesi girişine neden bir kavşak veya alt geçit yapmadı" sorusunu ise Milletvekili Koca şu şekilde yanıtladı:

"Buraya alt geçit yapılması konusu şimdiki CHP'li Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un da meclis üyesi olduğu Odunpazarı Meclisi'nde 31 Aralık 2012'de Gündoğdu çevre yolunda yapılması planlanan alt geçit imar plan değişikliği diye gündeme alındı ve kabul edildi. Bir parlamenterin yerel yönetimlerin işleyişi ve sorumlulukları ile alakalı bilgi sahibi olmaması düşünülemez hele hele yıllardır avukatlığını yaptığı bir belediye ise. Bu hareket olsa olsa toplumu cahil ve hakir bakarak yanlış bilgilerle aldatacağını zannetmesi anlamına gelir. Daha sonra üst geçit yapmak üzere 30 Nisan 2014 tarihi itibariyle ihaleye çıkılmıştır. Ancak Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın 18 Nisan 2014 tarihli yazısı ile 'Plan değişikliği talep edilen alanın bir kısmı 11.10.2010 tarih 24/890 kararı ile kabul edilen Gündoğdu 2 kentsel dönüşüm ve değişim projesi içinde kalmaktadır Talebiniz idaremiz görev alanı içine giren kısımlarda kentsel dönüşüm ve gelişim proje aşamaları ile birlikte değerlendirilecektir' deniliyor ve bu yazıya istinaden ihale iptal ediliyor."

KIVIRMAYA GEREK YOK

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un, Gündoğdu mahallesine afet bölgesi nedeniyle yapılacak yardımlar konusunda bakanlıkla irtibata geçmediğini ve oyalama politikaları ile afet bölgeye zaman kaybettirdiğini öne süren Milletvekili Koca, şöyle konuştu:

"Başkan Kurt bu konuda doğruları söylemiyor. Bugüne kadar yaptığım tüm açıklamalarda Kazım Kurt'a destek oldum. Kıvırmaya gerek yok gel burayı planlamak üzere talep et, ben bu konuda sana yardımcı olacağım, buranın planlanmasında sana yetki devri verilmesi konusunda birlikte çalışalım. Gündoğdu'yu 2 yıldan beri onaylıyorlar, Gündoğdulular bize imza versin diyorlar, oldu bir de isterseniz tapularını versinler, Böyle bir şey olmaz. Büyükşehir Belediyesi 8 mahalleden yetki almak için imza mı topladı planlamak üzere yetki alırken?"

"DESTEK OLMAKTAN BAŞKA BİR ŞEY YAPMADIM"

Kazım Kurt'a seslenen AK Parti Milletvekili Salih Koca şu ifadeleri kullandı:

"Sen burayı planlamaktan, böyle bir yükün altına girmekten korkuyorsun, afet riskli alan edilmiş olması vatandaşın lehinedir, gel planlama talebinde bulun, yazını yaz, el ele verelim yetkinin sana verilmesi konusunda gerekli desteği vereyim. Kurt'un bugüne kadar benden talebi olmadı birlikte bakana gitmedik, kendilerini dürüst olmaya ve bilgi sahibi olmaya davet ediyorum. Ben Kazım Kurt'a destek olmaktan başka hiçbir şey yapmadım bugüne kadar. Belediyenin basiretsizliğini hükümetimize yıkmak istemektedirler."

KOALİSYON GÖRÜŞMELERİ…

Bugün AK Parti ve CHP'nin koalisyon görüşmelerinden bir sonuç çıkıp çıkmayacağına ilişkin soruyu da yanıtlayan Milletvekili Salih Koca, "Benim kanaatim bir koalisyonun kurulmasının daha iyi olacağı doğrultusunda. Çünkü milletin verdiği mesaj bu yönde, bu mesajın alınarak bir koalisyonun denenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu hafta konuyla ilgili bir karar çıkacağını düşünüyorum. Koalisyonun ülke adına kısa vadede yararlı olacağını düşünüyorum, olmazsa da yeniden millete sormak için seçime gideceğiz" ifadelerini kullandı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milletvekili Koca Gündoğdu Soru Önergesini Ağır Eleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement