Milletvekili Genel Seçiminin Ardından - Son Dakika
Yerel

Milletvekili Genel Seçiminin Ardından

Isparta'daki vatandaşlarla STK temsilcileri, milletvekili genel seçiminin ardından ortaya çıkan sonucu değerlendirdi Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen AA muhabirine yaptığı açıklamada 1 Kasım Genel Seçimlerinden tek başına iktidarın çıkmasının kendilerini memnun ettiğini söyledi.

02.11.2015 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Isparta'daki vatandaşlarla STK temsilcileri, milletvekili genel seçiminin ardından ortaya çıkan sonucu değerlendirdi

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen AA muhabirine yaptığı açıklamada 1 Kasım Genel Seçimlerinden tek başına iktidarın çıkmasının kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Seçim sonuçlarına piyasaların hemen tepki verdiğini anlatan Başdeğirmen, borsanın yükselme, dövizin düşme eğilimine girdiğini anlattı.

Haziran seçimlerinin ardından yaşanan terör olayları ve ekonomik sıkıntıların, iş adamları, esnaf ve millette tedirginliğe yol açtığını dile getiren Başdeğirmen, "İş adamlarımızın görmek istediği, istikrardı. Önümüzde süreçte bunun olacağını görüyoruz. Bu şekilde istihdam artışından da gözle görülür bir artışın olacağını düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Yeni kurulacak hükümetten öncelikli isteklerinin teröre karşı sürdürülen çalışmaların kararlı bir şekilde devam ederek, teröre son verilmesi olduğunu ifade eden Başdeğirmen, terörün sona ermesi halinde Türkiye'nin  ekonomide ciddi atılımların yapacağına inandığını kaydetti.

Başdeğirmen, gelecek 4 yılda Türkiye'nin yeniden seçim atmosferine içerisine sokulmaması gerektiğini sözlerine ekledi.

Vatandaşların görüşleri

Isparta'da yaşayan Bahri Doğanay, seçim sonuçlarının memnun olduğunu söyledi.

Türkiye'nin istikrara ihtiyacı olduğunu dile getiren Doğanay, "Ülkemizin üzerine oynanan oyunlar bu şekilde bozuldu" dedi.

Mustafa Erdoğan ise 1 Kasım seçimlerinde oyunu MHP'den yana kullandığını belirtti. MHP'nin kasım seçimlerinde oyunun ciddi oranda düştüğünü belirten Erdoğan, bunda Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin etkisinin olduğunu kaydetti.

Isparta'da MHP'nin oy düşüşü yaşayarak 3'üncü parti haline geldiğini vurgulayan Erdoğan, Genel Başkanın derhal bir genel kurula gidip, MHP'nin yeniden yapılanmasını istemesi gerektiğini söyledi.

Mevlüt Mertekin de MHP'nin koalisyona "Hayır" demesinin AK Parti'nin oylarını arttığını dile getirerek, milletin bu duruma cevabını sandıkta verdiğini anlattı.

Ali Bozkurt da 7 Haziran ile 1 Kasım seçimleri arasında büyük farkın, ülkenin ekonomik ve siyasi anlamda kötüye gitmesinin bir sonucu olduğunu kaydetti.

Milletin, esnafın rahat etmesi için tek başında iktidar olabilecek bir siyasi partiye ihtiyaç olduğunu dile getiren Bozkurt, "Şu aşamada ülkeyi iyi bir şekilde götürebilecek sadece AK Parti var" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Milletvekili Genel Seçiminin Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement