Milletvekili Enç: "Korkuteli Eğitimindeki Çıtayı Daha Yukarılara Çıkarmak İçin Çalışmalar Yapacağız" - Son Dakika
Yerel

Milletvekili Enç: "Korkuteli Eğitimindeki Çıtayı Daha Yukarılara Çıkarmak İçin Çalışmalar Yapacağız"

Milletvekili Enç: "Korkuteli Eğitimindeki Çıtayı Daha Yukarılara Çıkarmak İçin Çalışmalar Yapacağız"

Biz dizi ziyaret için Korkuteli’ne gelen AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Korkuteli Fatma-Mehmet Cadıl Fen Lisesini ziyaret etti.

22.08.2014 21:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Biz dizi ziyaret için Korkuteli'ne gelen AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Korkuteli Fatma- Mehmet Cadıl Fen Lisesini ziyaret etti.

Korkuteli Fatma-Mehmet Cadıl Fen Lisesini ziyaret eden Enç, okul müdürü Durmuş Özokudan, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz ve öğretmenler tarafından karşılandı. Enç, öğretmenler odasında İlçe Başkanı İlhami Yıldıran ve Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz'ün açıklamalarını dinledi.

Korkuteli İlçe Milli Eğitim Müdürü Kocagöz'ün, "İlçede şu an norm kadro sıkıntısı var. Sözleşmeli öğretmenlerle hizmet ediyoruz. Bunun yanında okullara hizmetli kadrosu için destek istiyoruz" talebi üzerine Milletvekili Enç, "Özellikle Korkuteli'de eğitimdeki öğretmen açığı konusunu en kısa sürede çözeceğiz. Korkuteli hayırseverlerin desteğiyle okullarını yaptırıyor. Okullarımızda iyi öğrenciler yetiştirmek için gerekli öğretmenlerin atanmasında gereken desteği sağlayacağız. Şu an 5 bin öğretmen alımı daha yapılacak. Hükümet olarak eğitime önem veriyoruz. Kalitesiz öğretmen olmaz. Korkuteli eğitimindeki çıtayı daha yukarılara çıkarmak için çalışmalar yapacağız" dedi.

Korkuteli'ne yapılacak olan konferans salonu için yakın takipçisi olduğunu ifade eden Milletvekili Enç, "Hükümetimiz 550 bin TL ödenek göndermiş. Eğer bu ödenek yeterli değilse biraz daha fazlalaştıralım. İlçeye yapılacak olan konferans salonu büyük olsun" dedi.

Fan lisesi müdürü Durmuş Özokudan ise, okulun Fatma-Mehmet Cadıl Anadolu Öğretmen Lisesi'nden fen lisesine dönüşmesinde büyük gayretleri olan Milletvekili Enç ve AK Parti İlçe Başkanı Yıldıran'a teşekkür ederek, "Fen lisesi Batı bölgelerde olmadığı için Korkuteli'ne açılması bizim için bir özlemdi. Bu özlem sizler sayesinde giderildi. Şu an Korkuteli'de yüzde 72 bir başarı var. Bu başarı 2012 yılında yüzde 52, 2013 yılında yüzde 62 oldu ve geçen yıl bu başarıyı yüzde 72'ye çıkardık. İnşallah bu yıl bu başarı fen lisemizin ismiyle yüzde 82'lere çıkar. Bu başarı ile düz liseler arasında Antalya'da 1. olduk. Performans takip sınavında 2 dalda Antalya il birincisi olduk. Biz yüzde yüzün yanında iyi fakültelere gitmeleri yönünde çalışıyoruz" diye konuştu.

İlçe başkanı olduktan sonrası ilk defa bir plaket alan Yıldıran ise, "Durmuş hocama teşekkür ediyorum. İlçe başkanı olduktan sonra ilk defa bir plaket aldım" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milletvekili Enç: 'Korkuteli Eğitimindeki Çıtayı Daha Yukarılara Çıkarmak İçin Çalışmalar Yapacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement