Milletvekili Aydemir Gündemi Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Milletvekili Aydemir Gündemi Değerlendirdi

Milletvekili Aydemir Gündemi Değerlendirdi

AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir Kardelen Tv ‘Farklı Bakış’ programında gündemi değerlendirdi.

16.10.2015 10:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir Kardelen Tv 'Farklı Bakış' programında gündemi değerlendirdi. Deniz Gez'in moderatörlüğünde gerçekleştirilen Gazeteci Yazar Esat Bindesen ve İHA Bölge Müdürü Ayhan Türkez'in katıldığı programda Milletvekili Aydemir Türkiye, ülke ve bölge gündemine dair soruları cevaplandırdı.

AYDEMİR'DEN ÇARPICI TESPİTLER

Yaşanan terör olayları, çözüm süreci eksenli ülke gündemi ile Erzurum odaklı kalkınma ve gelişme parametreleri üzerinden yapılan söyleşide Milletvekili Aydemir, çarpıcı tespitlerde bulundu.

AK PARTİ TANIMLAMASI

AK Parti'yi 'Muhafazakar Demokrat' bir üslup sahibi siyasi kurum olarak niteleyen Milletvekili Aydemir, söyleşide siyasi yaşamını özetledi. 2001 yılında AK Hareketin içinde bulunduğunu, Erzurum'da 50 kişilik kurucular Kurulu arasında yer aldığını belirten Milletvekili Aydemir, Parti teşkilatında görev yaptığını, parti ambians ve ufkunu üyelerle birlikte paylaştığını ifade etti.

'VİRA BİSMİLLAH DEDİK'

Bir soru üzerine Milletvekili adaylık sürecine değgin açıklamalarda bulunan Aydemir, 2011 yılında AK Listede yer aldığını, o dönemde partinin beş milletvekili çıkardığını ve altıncı milletvekilliğinin çok az bir oyla kaybedildiğini belirterek, 2015 7 Haziran seçimlerinde 4'üncü sıradan aday gösterildiğini ve Allahın takdiriyle milletvekilliğini üstlendiğini kaydetti. Aydemir, 'Halen Erzurum gibi ulvi bir kenti temsil etmenin gururunu yaşıyor ve bununla iftihar ediyorum. Şimdi yeniden 1 Kasım seçimleri için seçmenimizin huzurundayız. Vira Bismillah dedik. Milli iradeye teslimiz' dedi.

TERÖR GÜNDEMİ

7 Haziran sonrasında gelişen terör olayları ve Ankara'da yaşanan terör faciasını nasıl değerlendiriyorsunuz?, sualini cevaplandıran Milletvekili Aydemir, seçim sonrasını ele aldı. 7 Haziran seçimlerinin akabinde Doğu Anadolu Milletvekilleri olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu Başkanlığında bir toplantı yapıldığını, kendisinin de Erzurum'u temsilen hazır bulunduğunu kaydeden Aydemir, 'Sayın Genel Başkanımız ve Başbakanımız, seçim süreç ve sonucu ele aldı. Koalisyon görüşmeleri hakkında görüş ve talimatlarını aktardı. Özellikle altını çizerek ifade ettiği bir ilke vardı: 'AK Dava mensupları olarak Milletimize karşı şeffaf olacağız. Her etap ve sonucu milli iradenin sahibiyle paylaşacağız. ' Hepimiz bu ilke doğrultusunda hareket ettik.' diye konuştu.

HÜKÜMET KURMA SÜRECİ

7 Haziran seçimleri sonrasında hükümet kurma çalışmalarına değinen Milletvekili Aydemir, CHP ve MHP'nin hükümet kurma yaklaşımlarını eleştirerek, 'CHP koalisyon şartı olarak kendimizi inkarı öngördü, olmadı. Sayın Bahçeli ise daha 7 haziran gecesi açıkladığı yaklaşımda ısrar etti ve illa erken seçim, dedi. Haliyle koalisyon imkanları ortadan kalktı.' saptamasını yaptı.

MUHALEFETİN ALGI OLUŞTURMA ANLAYIŞI

CHP ve MHP'nin algı oluşturmak amacıyla koalisyon görüşmelerinde dayatmacı bir yaklaşım ortaya koyduklarını söyleyen Milletvekili Aydemir, 'Bize anayasanın ilk dört maddesi değişmesin teklifini sundular. Allah aşkına kim değişsin dedi ki.." diye sordu. Aydemir, 'Maksatları algı oluşturmaktı. Diğer şartları ise Türkiye Cumhuriyet Tarihinde ilk kez millet iradesiyle seçilmiş alan Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelikti. Bir nevi siyasi linç önerisi. İki partinin de maksadı açıktı, AK Parti'yi, bölücülerin sesi haline gelmiş olan HDP ile ortakmış gibi göstermekti niyetleri. Onların hesap ve planları buydu, ama Allah'ın da hesabı vardı. ve bu takdir tecelli etti, koalisyon kurulamadı.' kaydını düştü.

TÜRKEŞ'İN DEVLET ADAMLIĞI

Seçim hükümeti kurulması aşamasında diğer iki partinin yaklaşımlarını da irdeleyen Milletvekili Aydemir, Seçim Hükümetinde yer alan Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in bir devlet adamlığı duruşu sergilediği ve mesajını verdiğini kaydederek: 'Sayın Türkeş Devletin ali menfaatlerini, Devlet beyin dayatmalarının üstünde görerek, ders verici, örnek bir tutum ortaya koymuştur. "dedi.

KURT PUSLU HAVAYI SEVER

23 Temmuz sonrası başlayan ve Ankara'da büyük bir terör faciasıyla gelişen süreci değerlendiren Milletvekili Aydemir, ' Kurt puslu havayı sever aforizmasını hatırlatmak isterim. Terör olaylarının arka planı budur. Ankara'daki olayın akabinde Sayın Başbakanımız CHP ve MHP genel başkanlarıyla bir görüşme talebinde bulundu. MHP yönetimi hayırcı tavrını sürdürdü. CHP genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu ile görüşme gerçekleşti. Kılıçdaroğlu nun görüşme sonrasında yaptığı açıklama ve tavrı incitici ve yanıltıcıydı. Burada, AK Parti karşısında yer alanların hedefi AK Parti'yi erken seçimde zora sokmak ve seçim kaybettirmekti."dedi.

TERÖR SİLSİLESİNİN ARKA PLANI

Gerek 7 haziran ve gerekse 1 Kasım erken seçimleri sürecinde baş gösteren terör silsilesinin bir arka planı olduğuna dikkat çeken Milletvekili Aydemir, teröre çanak tutan ve besleyenlerin tek amaçta birleştiklerini, bunun da siyasetçileri ürkütmek, siyasi zemini ele geçirmek ve sonuçları etkilemek olduğunu vurguladı. Aydemir, 'Elbette başarılı olamadılar ve elbette olamayacaklar. Zira AK Dava milli iradenin sesi, AK Parti milli iradenin ifadesidir. Biz gücümüzü milletten alırız ve alıyoruz.' diye konuştu.

ERZURUM ODAĞINDA MİLLİ İRADEYE BÖLÜCÜLERİN BASKILARI

7 Haziran seçimlerinde Erzurum'un bazı ilçelerine odaklı ciddi bir bölücü örgüt baskısı olduğu, bunun sonuçları etkilediği, bu baskının halen devam edip etmediği şeklindeki soruya karşılık veren Milletvekili Aydemir, 'Ben özellikle 2011'den bu yana, kastettiğiniz baskıların vuku bulduğu ilçelere yoğunlaştım. Hakikatleri onlarla paylaştım, paylaşıyorum. O bölgeyi özellikle ben takip ettim. Altını çizerek vurgulayayım; O ilçelerde yaşayan kardeşlerimizin tamamı vatanına bağlı, vatansever, vicdanlı, imanlı insanlar. Ülkenin bölünmez bütünlüğü konusunda aynı imanı seslendiren insanlar. 7 haziran seçimleri sürecinde buralarda baskı vardı. Bu yöre insanının iradesine ipotek koydu, ifade bulmasına mani oldular. Sonuçlarda da müessiriyet sergilediler. Ben o bölgeyi en iyi bilen ve yaşayan bir siyasetçiyim. 2011 ve 7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi bu seçim sürecinde de oralardaydım. Tekman'ın, Karayazı'nın Hınıs'ın en ücra mahallerine kadar, AK Parti Teşkilatı üyeleri olan kardeşlerimizle birlikte ulaştım. Bayramın ikinci günü Tekman'daydım. Bu yeni dönemde, yani 1 kasım erken seçimleri sürecinde bu kardeşlerimizin üzerindeki baskının kalktığını gördüm. Bize söylenen tek şey şuydu: 'Devlet bizim için en mühim olgudur. Yeter ki eşkıya bizimle muhatap olacak fırsatı bulmasın." Halkın tespiti ve durumu bu. 'dedi.

KARARLI VE ETKİN MÜCADELE DÖNEMİ

Devletin terör örgütüyle kararlı ve istikrarlı bir mücadele sürdürdüğünü ve mükemmel seviyede etkili olduğunun altını çizen Milletvekili Aydemir, '7 Haziran seçimlerinde insanlarımızın iradesine tasallut ettiler. Tehdit ve şantaj ortamı vardı. 23 Temmuz'dan sonra baş gösteren terör olayları sonrası devlet etkin ve kararlı bir mücadele başlattı. 1 Kasım'da bu kararlılık milli iradenin önünü açacak, sandığa yansıyacaktır." İfadelerini kullandı.

YA BİTECEKLER, YA BİTECEKLER

Hafta başında Hınıs'ta yaşanan bir olayı dile getiren Aydemir, 'Bakın geçtiğimiz günlerde bir HDP'li belediye başkanı tutuklandı. Bunlar orada kendilerince mahkeme kurmuşlar. Hınıs'ın asil ve şerefli ailelerinden birini, sözde mahkemelerinde yargılayarak, 2 trilyon tutarında para cezası vermişler. Herkesin evladü iyali var. Bunlarla şantaj yapmış ve verdikleri kararı da tutanağa geçirmek cüretini sergilemiş altına da imza atmışlar. Soruyorum sizlere, Böylesi bir zeminde iradenin sandığa yansıması mümkün müdür? İşte devletimiz bu noktada milletimizin yüreğini ferahlatan bir kararlılık ve etkinlikle başarılı bir mücadele süreci başlattı. Rabbimin yardımıyla muvaffak da oldu. Devletin bu mücadeledeki kararlılık, 'Ya bitecekler ya bitecekler' noktasındadır. 1 kasımda bu nevi sıkıntılar yaşanmayacak. Allah'ın izniyle milli irade sandığa yansıyacaktır' diye konuştu.

YSK KARARI VE SONRASINDA YAŞANANLAR

1 Kasım erken seçimlerinde gündeme gelen bir başka konuya da değinen Milletvekili Aydemir, Türkiye'nin bazı yerleşim alanlarında seçim kurullarının sandıkların taşınması yolunda öneri getirdiğini, bunun YSK tarafından reddedildiğini belirterek, 'Elbette hepimiz devletin kararına saygılıyız. Ancak burada altı çizilmesi gereken bir durumda yaşandı. HDP ve beraberinde CHP kararı yerinde bulduklarını deklare etti. Bu mihval üzerine HDP'nin açıkladığı karar doğrultusunda MHP sözcüsü desteklerini açıkladı. Bu yaklaşım kimin neyi amaçladığını özetlemek bakımından önemlidir.' vurgusunu yaptı.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Çözüm Sürecine ilişkin bir soruyu da cevaplandıran Milletvekili İbrahim Aydemir, sürecin şeffaf olduğunu, arka planı bulunmadığını, yapılanların milletle paylaşıldığını söyledi. Meselenin ele alınırken yalnız iç boyutuyla değil dış boyutuyla da ele alınması gerektiğini ifade eden Aydemir, 'Etkin mücadele öncesinde, dışarıdan gelebilecek 'Niye bunu yapmadınız' sorgulaması ortadan kalktı. Devlet, yapması gerekeni yaptı. Süreçte devletimiz savunma sanayisini yerli ve milli üretime odaklandırdı. Devlet yerli ve milli üretimle kendini tahkim etti. Sonuçta, terörist hainler son 30 yılda görmediği karşılığı gördü. Devlet hiç olmadığı kadar kararlı ve etkindir. Halkımız şundan emin olsunlar çok kararlıyız. Terör örgütü, bugün ateşkes diyorsa ateşi bittiği içindir." diye konuştu.

ALA VE ALTINOK'A ÖVGÜ

Terörle mücadelede Erzurumlu devlet ve siyaset adamları olan İçişleri eski Bakanı Efkan Ala'nın aldığı kararlar ve yönetimiyle başarılı olunduğunu, içişleri Bakanı Selami Altınok'un bir devlet adamı üslubuyla süreci iyi yönettiğini kaydeden Milletvekili Aydemir, 'Her iki devlet adamımıza müteşekkiriz. Onlar süreci iyi götürdükleri için bir takım mihrak ve odaklar tarafından hedefe konulmak istendiler. Bu onların başarısının ifadesidir. Nitekim Sayın Cumhurbaşkanımız da Bakanımız Sayın Altınok'a sahip çıkmıştır. Bakın, Sayın Altınok'un başarısı halkımızda o kadar yankı bulmuştur ki, gittiğimiz her yerde 'İçişleri Bakanımıza sahip çıkalım' anlayışı seslendirilmekte, Tüm ülkede olduğu gibi Erzurum'da da halkımız Sayın Bakanımıza övgü yağdırmaktadır.' dedi.

'TERÖRÜ ÜLKE GÜNDEMİNDEN ÇIKARACAĞIZ'

'Bu örgütü ve terörü ülke gündeminden çıkaracağız' diyen Milletvekili Aydemir, seçim çalışmaları sırasında yaşadığı bir olayı paylaştı. Erzurum kent merkezi sanayi caddesinde esnafla görüşürken, bir bayanın çocuğuyla birlikte kendisiyle görüştüğünü ve Kardeşinin terörle sıcak mücadelenin sıcak biçimde yaşandığı bir ilde güvenlik hizmeti verdiğini aktardığını söyleyen Aydemir, 'Bu kardeşimiz bize, sizden bir isteğimiz var. Ne olur şu eşkıyaları temizleyin, dedi. Bu şu demektir, terörle mücadelede milletimiz de devletimiz de kararlıdır. Allah'ın izni ve yardımıyla Bu bölücü örgütü ve terörü ülke gündeminden çıkaracağız." ifadelerini kullandı. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milletvekili Aydemir Gündemi Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • YSK'ya yerel seçim itirazları için son başvuru bugün
    10 Nis YSK'ya yerel seçim itirazları için son başvuru bugün

    31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerle ilgili il seçim kurullarının kararlarına itiraz için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) bugün saat 17.00'ye kadar başvuru yapılabilecek. İl seçim kurullarının kararlarına olağanüstü itiraz için ise son tarih 14 Nisan Pazar günü saat 17.00'ye kadar.

  • Çin Jiamusi Hanjiang Festivali: Nehre Dua ve Bereket
    10 Nis Çin Jiamusi Hanjiang Festivali: Nehre Dua ve Bereket

    Çin'in kuzeydoğusundaki Heilongjiang eyaletinin Jiamusi kentinde, 2024 Çin Jiamusi Hanjiang Festivali başladı. Festivalde, yerel halkın nehre bağırarak yeni yılın bereketi ve iyi balık hasadı için dua ettiği eski bir gelenek olan 'Hanjiang' ritüeli gerçekleştiriliyor. Ayrıca festivalde Şaman dansları, hikaye anlatıcılığı ve diğer performanslar da sergileniyor. Hanjiang Festivali, balıkçı ve avcı toplulukları tarafından kutlanan geleneksel bir kutsama törenidir.

  • DEM Parti'nin 2024 seçimlerinde en düşük oy aldığı 10 il
    10 Nis DEM Parti'nin 2024 seçimlerinde en düşük oy aldığı 10 il

    CHP'nin yıllar sonra birinci parti olarak sandıktan çıktığı 31 Mart yerel seçimlerinin yankıları sürüyor. Haritanın kırmızıya boyandığı seçimde DEM Parti'nin en düşük oy aldığı iller de belli oldu. DEM Parti'nin 2024 seçimlerinde en düşük oy aldığı 10 il: Yozgat, Sivas, Tokat, Gümüşhane, Ordu, Samsun, Kütahya, Amasya, Sinop ve Kırıkkale.

  • Bakan Bayraktar, Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bayramını kutladı
    10 Nis Bakan Bayraktar, Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bayramını kutladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hatay'a ziyaret gerçekleştirerek Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bayramını kutladı. Bakan Bayraktar, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk'ü tebrik etti ve Hatay'ın hızlı bir şekilde yaralarını saracağını söyledi.

  • Düzce'de 4. dönemini kazanan Hanife Gür, mahalle sakinlerinin takdirini kazanıyor
    10 Nis Düzce'de 4. dönemini kazanan Hanife Gür, mahalle sakinlerinin takdirini kazanıyor

    Düzce'de yaşadığı mahalle sakinlerinin ısrarlarıyla 15 yıl önce adaylığını koyduğu muhtarlığı 4. döneminde de kazanan 63 yaşındaki Hanife Gür, hizmet azmi ve her yaştan insanla kurduğu muhabbetle örnek yöneticilik sergiliyor. Gür, semt pazarı ve kadınlar için el emeği pazarının kurulması, lise ve üniversite öğrencileri için kursların açılması, oyun parkı ve spor sahalarının yapımı gibi sosyal, ekonomik, sağlık ve eğitim alanlarında hizmetlerin getirilmesi çabalarıyla mahalle sakinlerinin takdirini ve sevgisini kazandı.

  • CHP Çanakkale İl Teşkilatı Bayramlaşma Programında Buluştu
    10 Nis CHP Çanakkale İl Teşkilatı Bayramlaşma Programında Buluştu

    CHP Çanakkale İl Teşkilatı, Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlediği bayramlaşma programında partililer ve vatandaşlarla bir araya geldi. Programda konuşan Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, tüm vatandaşların bayramını kutladı ve değişimin gücüyle ayağa kalkan CHP'nin Türkiye'de de ayağa kalkacağını belirtti. Programa CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, Çanakkale Milletvekilleri İsmet Güneşhan ve Özgür Ceylan, Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz ve Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun da katıldı.

  • Çin, turizmi teşvik etmek için kampanya başlatacak
    10 Nis Çin, turizmi teşvik etmek için kampanya başlatacak

    Çin Kültür ve Turizm Bakanlığı, turizmi teşvik etmek amacıyla Mayıs ayında ülke genelinde bir ay sürecek bir kampanya başlatacağını duyurdu. Kampanya, turizm sektörünün gelişimini artırmayı, çevre dostu turizmi yaygınlaştırmayı ve kültürel gelişimi turizmle bütünleştirmeyi hedefliyor. Bakanlık, altı şehri turistik niteliklerini vurgulamak için seçecek ve yerel yönetimlere tercihli uygulamalar benimsemeleri çağrısında bulunacak. Ayrıca, yerel turizm departmanları turistik cazibe merkezlerini tanıtmak ve canlı yayın gösterileri düzenlemek için sosyal medya platformlarıyla işbirliği yapacak.

  • Emekliye neden zam yapılmadı? Bakan Şimşek
    10 Nis Emekliye neden zam yapılmadı? Bakan Şimşek "İzin veremezdik" diyerek nedenini anlattı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti MYK'sında emeklilere neden zam yapılmadığını anlattı. Şimşek "Bunu yapmak için Türkiye'nin yurtdışından yüzde 50'den fazla faizle borçlanması gerekecekti" dedi.

  • Yargıtay, zincirleme dolandırıcılık suçunu kabul etti
    10 Nis Yargıtay, zincirleme dolandırıcılık suçunu kabul etti

    Yargıtay 11. Ceza Dairesi, kendisini 'Kamu Güvenliği Teşkilatı İstihbarat Daire Başkanı' olarak tanıtan kişiden birden fazla kez para alan sanığa verilen 5 ay hapis cezasını, zincirleme dolandırıcılık suçunu kabul ederek bozdu. Daire, aynı suçun farklı gerekçelerle ve farklı zamanlarda birden fazla kez işlendiğini belirterek daha ağır cezanın uygulanması gerektiğine hükmetti.

  • Özgür Özel'in Yurt Dışı Temasları... Şule Erten Bucak:
    10 Nis Özgür Özel'in Yurt Dışı Temasları... Şule Erten Bucak: "Seçimlerden Sonra Genel Başkan'a Büyük Bir İlgi Olduğunu Gördük"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yurt dışı temaslarında yer alan eski CHP Genel Sekreter Yardımcısı Şule Erten Bucak, Özel’in Romanya programına ilişkin, “PES Genel Sekreteri Filibeck açılış konuşmasında, ‘Aramızda Almanya Şansölyesi Scholz ve seçimlerden zaferle çıkmış olan CHP Genel Başkanı Özel de var’ dediği anda -sanıyorum 5 bin kişilik bir salondu- büyük bir alkış koptu. Genel Başkan ayağa kalktı, hepsini selamladı. Bunun üzerine Scholz da ayağa kalkıp Genel Başkanın yanına gelip öperek onu kutladı. Bu toplantı çok başarılı bir şekilde geçti. Seçimlerden sonra Genel Başkana büyük bir ilgi olduğunu gördük” dedi. Erten Bucak, ayrıca Sosyalist Enternasyonal’ın ilk Yerel Yönetimler Komitesi Toplantısı’nın Türkiye'de yapılacağını bildirdi.

  • İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Ramazan Bayramı'nı kutladı
    10 Nis İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Ramazan Bayramı'nı kutladı

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ramazan Bayramı'nı kutlayarak, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: Halkın düzeni değiştirmek istediğini gösterdik
    10 Nis Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: Halkın düzeni değiştirmek istediğini gösterdik

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yerel seçimlerde halkın düzeni değiştirmek istediğini net bir şekilde gösterdiğini belirtti. Seçer, toplumun farklı kesimlerinin sorunlarının hesabının sandıkta görüldüğünü ifade etti.


Advertisement