Milletvekili Aydemir, Ekonomide 'Ak Yaklaşım'ı Paylaştı - Son Dakika
Yerel

Milletvekili Aydemir, Ekonomide 'Ak Yaklaşım'ı Paylaştı

Milletvekili Aydemir, Ekonomide \'Ak Yaklaşım\'ı Paylaştı

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, AK Parti iktidarları öncesinde kırılgan bir seyir izleyen il ekonomisinin, 2002’den itibaren istikrar ve kararlılık sürecine girdiğini, tarif edilebilir ve özellikli bir konuma kavuştuğunu söyledi.

21.10.2015 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, AK Parti iktidarları öncesinde kırılgan bir seyir izleyen il ekonomisinin, 2002'den itibaren istikrar ve kararlılık sürecine girdiğini, tarif edilebilir ve özellikli bir konuma kavuştuğunu söyledi.

AYDEMİR'DAN KAMU ZİYARETİ

AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir seçim çalışmaları kapsamında Karayolları Bölge Müdürlüğü ve atölyelerini ziyaret ederek, kurum çalışanlarıyla hasbıhal etti. Karayolları atölye ve tezgahlarında dadaşlarla görüş alışverişinde bulunan Milletvekili Aydemir, 2002'den 2015'e Erzurum ekonomisindeki gelişmeleri paylaştı, yatırımları anlattı.

ERZURUM EKONOMİSİ VE 2002'DE BAŞLAYAN DÖNÜŞÜM

Yıllarca Erzurum'un ekonomik boyutta kalkınma ve gelişmesi adına, önceliklerinin belirlenmediği, ile ait ekonomi enerjisi, tecrübesinin değerlendirilemediği, gereklilik arz eden ekonomik oluşumların tesadüflere terk edildiğini belirten Milletvekili Aydemir, Erzurum'un manasına uymayan bu gidişata AK Dava iktidarlarıyla son verildiğini, Erzurum'un bölge ve ülke ekonomisinde kendini ifade eder boyuta taşındığını belirtti.

ARTIK KALKINMA ÖNCELİKLERİMİZ BELLİ

2002'den bu yana, AK iktidar tarafından yeniden yapılandırılan, ciddi bir değişim ve dönüşüm dönemi yaşayan Erzurum ekonomisinin artık öncelikleri belli bir halde olduğunu aktaran Milletvekili Aydemir, 'Süreci iyi izleyen ve irdeleyenlerin de bildiği gibi geçmişte sadece kamunun yönlendirdiği ve yönettiği bir ekonomik yapı vardı. Ankara'dan Erzurum için öngörülenler hayata geçiriliyor, Erzurum'un ekonomik kaderi yerinden ve yerelden değil merkezden şekil buluyordu. Ekonominin inisiyatif alması gereken aktörleri ve gelişmeyi tetikleyecek faktörleri merkezi yapılanmanın insaf ve yaklaşımına terk edilmişti. Bu tarımda da, eğitimde de, sanayide de aynıydı. Yıllarca bu şehrin ekonomik değer ve kabiliyetleri bu anlayış yüzünden heba edildi. Böylesi bir politika, Erzurum'u olduğu gibi bölgesini de Türkiye'nin diğer il ve bölgelerinin gerisine itti. Bursa için geçerli olanın Erzurum için de geçerli olacağı mantığının eseri olarak, üzerimize ger kalmışlık yaftası yapıştırıldı. Bir de bu gidişatın sonlandırıldığı, AK Dava ile tarif bulan Ekonomik diriliş dönemi var. Erzurum şimdi bunu yaşıyor, Erzurum ekonomisi kendi yolunu ve kaderini çiziyor' dedi.

EKONOMİDEKİ ÇEŞİTLİLİK

2002 sonrasında Erzurum adına hayata geçirilen yatırımlarla, Erzurum'da girişimciliğin hayat bulduğu ve ekonomide çeşitlilik dönemi yaşandığını dile getiren Milletvekili Aydemir, 'Geçmişte kamu dışında yalnızca tarım ekonomisinden söz edebiliyorduk. Bugün bu şehirde turizm, spor, eğitim, sağlık, ulaşım, enerji başta olmak üzere tüm sektörlere ait bir ekonomik çeşitlilik ve buna bağlı yatırımlar hayat buluyor. Bu yaklaşım aynı zamanda işsizliğin azaltılması, gençlerimizin ekmek sahibi olması adına da alternatif ve imkanlar sağlıyor."diye konuştu.

DADAŞLIK KADİRŞİNASLIKTIR

Erzurum'da sosyal ve ekonomik bazda hayata geçirilen yatırımları görmeme ve inkar etmenin mümkün olamayacağına işaret eden Milletvekili Aydemir, 'Dadaşlık kadirşinaslıktır. Bu şehrin asaletine yaraşan ve yakışan hakkı teslim etmektir. Dadaş vicdanı da 2002'den bugüne hakkı teslim etmiştir. "diye konuştu.

BAZI KAMU YATIRIMLARI

Karayolları çalışanlarıyla Erzurum'da gerçekleştirilen kamu yatırımları üzerine sohbet eden Milletvekili Aydemir, Erzurum'un Cumhuriyet Tarihi içinde en devasa yatırımlara AK Parti iktidarı döneminde adres olduğunu belirtti. 13 yıllık süreçte, AK Davaya muhalefet edenlerin akıl ve hayal planlarına sığmayan yatırımların hayata geçirildiğini kaydeden Milletvekili Aydemir, 'eskiden bir tahta trampleninin olduğu alanda şimdi 1.2 milyarlık Kış Turizmi ve Sporları tesisleri var. Bu şehir Bölgenin tek, Türkiye'nin 7'inci Teknik Üniversitesine sahip oldu. Eğitim'de olduğu gibi Sağlıkta da Türkiye'nin cazibe merkezi konumuna kavuştu. Hızlı Tren, hafif raylı sistem, Lojistik Köy, Türkiye'nin en büyük 10'uncu büyük havalimanı, 600 kilometrelik duble yolları, Ovit, Cankurtaran, Kop, İspir tünelleriyle ulaştırma alanında bölgeye sinerji veren bir Erzurum var. Dünyanın en büyük enerji projelerinden olan TANAP bu şehirde boy gösteriyor. Tarımda DAP Bölge idaresiyle bölgeyi yöneten bir şehir konumuna kavuştuk. Verilen desteklerle organik tarımda bölgenin merkezi iliyiz. Narman, Pazaryolu, Hınıs Barajları hizmet verme aşamasında. Daphan Ovası Sakalıkesik Sulama Projesiyle bereketin ifadesi oluyor. 13 yılda bu kadar çok ve önemli yatırımların bu şehirde hayat bulması AK Davanın Erzurum'a olan özel yaklaşımının eseridir.' kaydını düştü. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milletvekili Aydemir, Ekonomide 'Ak Yaklaşım'ı Paylaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement