Milas'taki Yangının Bilançosu Ağır Oldu - Son Dakika
Güncel

Milas'taki Yangının Bilançosu Ağır Oldu

Milas\'taki Yangının Bilançosu Ağır Oldu

Muğla'nın Milas ilçesi, Akyaka Mahallesinde başlayan ve üç yerleşim yerinde etkili olan yangının bilançosu ortaya çıkmaya başladı.

26.08.2014 11:43  Güncelleme: 11:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Milas İlçesi, Akyaka Mahallesi'nde başlayan ve üç yerleşim yerinde etkili olan yangının bilançosu ortaya çıkmaya başladı. Hasar tespit çalışmalarına başlandığını belirten Milas Orman İşletme Müdürü Tayfur Kazakoğlu, 401 hektar tarım arazi ve 500 hektar ormanlık alanın zarar gördüğünü açıkladı.

Milas'a bağlı Akyaka Mahallesi'nde geçen 22 Ağustos'ta saat 13.00 sıralarında başlayan yangın, Fesleğen ve Gürceğiz mahallelerindeki ormanlık alan ve tarım arazilerinin ardından 18 kilometre uzaklıktaki Gökova Körfezi sahilindeki Ören, Türkevleri Çökertme sahiline kadar ulaştı. Alevlerin, Gökova Sahil şeridinde bulunan ve yaklaşık 3 bin kişinin yaşadığı Gözdekent, Denizyıldızı, Bakra, Sertaş, Havacılar, Doğuş, Ünlüsoy, Rüyakent, Sılay tatil sitelerine oldukça yaklaşması üzerine, olası bir olumsuzluğa karşı, buradaki evler jandarma tarafından tahliye edildi. Yangın ayrıca bir balıkçılık firmasına ait kuluçkahane ve yem fabrikası ile Türkevleri'nde bulunan Kemerköy Termik Santrali'ni tehdit etti. 3 uçak, 6 helikopter, 40 arazöz ve 300 orman işçisiyle yapılan söndürme çalışmalarıyla alevler 18.5 saat sonra güçlükle söndürüldü.

Yangının ardından hasar tespit çalışmalarına başlandı. Alevlerin 401 hektar tarım, 500 hektar ise ormanlık araziyi küle çevirdiğini belirten Milas Orman İşletme Müdürü Tayfur Kazakoğlu, "Yanan alan içerisinde yaklaşık 180 hektar verimli orman arazimiz vardı. Geri kalan bölümü bozuk orman yapısıydı. Yanan alanla ilgili olarak hasar tespit çalışmalarına başlanılması için ekipler oluşturduk. Yanan alanların biran önce değerlendirilmesi için de çalışmalara başladık. Çalışmalar kapsamında yeni orman yolları planlanacak. Ziraat alanları belirlenecek" dedi.

Kazakoğu, yanan alanların eski haline döndürülmesinin zaman alacağını kaydetti. Kazakoğlu, "Bölgedeki çalışmalara hemen başlayacağız. Yanan alanda öncelikli olarak temizlik çalışması yapılacak. Yanan ürünleri ekonomiye kazandırmaya çalışacağız. Ardından alanın tekrar yeşillendirilmesi için çalışma yapılacak" diye konuştu.

Hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini hatırlatan Kazakoğlu, çok sayıda arı kovanının da yangında zarar gördüğünü belirtip, "Bunların tespitine çalışıyoruz. Üreticilerin bağlı bulundukları oda ve derneklerle bağlantı kurup, ne kadar kovanın yandığını ve arının telef olduğunu tespit edeceğiz" dedi.

DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR

Yangında köylülerin tarım arazilerinin de büyük zarar gördüğünü dile getiren Kazakoğlu, "Alevleri kontrol altına almak için büyük çaba sarf ettik. Köylüler ve AKUT ekipleri de bizlere destek vermeye çalıştılar. Özellikle yangının, Kemerköy Elektrik Üretim Santrali'ne, bölgede bulunan sitelere ve balık üretim tesislerine sıçramaması için elimizden geleni yaptık. Yangın sırasında bizleri en çok santralde bulunan hidrojen ve balık tesislerinde bulunan oksijen tankları tedirgin etmişti. Yaptığımız çalışmalarla bunun önüne geçtik. Çalışmalarımızda yanımızda olan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

JANDARMA ARAŞTIRIYOR

Akçakaya Mahallesi sınırları içerisinden başlayan yangını çocukların çıkardığı duyumunu aldıklarını da vurgulayan Kazakoğlu, jandarmanın bu konuda gerekli çalışmayı yaptığını söyledi. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Milas'taki Yangının Bilançosu Ağır Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP Milletvekili Ali Öztunç: Emekliler Açlık Ücretine Mahkum Ediliyor
    13:31 CHP Milletvekili Ali Öztunç: Emekliler Açlık Ücretine Mahkum Ediliyor

    CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, SGK'ya yapılan transferlerin artmasına rağmen emeklilerin açlık ücretine mahkum edildiğini belirtti. Öztunç, bu durumun AKP, saray düzeni ve Erdoğan'ın sorumluluğunda olduğunu ifade etti.

  • Dışişleri Bakanlığı: İsrail-İran Gerilimi Kalıcı Bir Çatışmaya Dönüşme Riski Taşıyor
    13:31 Dışişleri Bakanlığı: İsrail-İran Gerilimi Kalıcı Bir Çatışmaya Dönüşme Riski Taşıyor

    Dışişleri Bakanlığı, İsrail-İran arasındaki gerilimin son gelişmelerin ardından kalıcı bir çatışmaya dönüşme riski bulunduğunu belirterek, hadiselerin yakından takip edildiğini bildirdi. Uluslararası toplumun önceliği, Gazze'deki katliamın durdurulması ve Filistin devletinin kurularak bölgemizde kalıcı barışın sağlanması olmalıdır.

  • Ordu'da organize suç örgütüne operasyon: 2 tutuklama
    13:31 Ordu'da organize suç örgütüne operasyon: 2 tutuklama

    Ordu'da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 2 şüpheli, organize suç örgütü üyeliği ve 6136 SKM suçundan tutuklandı. Şüphelilere yapılan aramada 1 adet ruhsatsız tabanca ile 8 adet tabanca fişeği ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adli mercilere sevk edilen şüpheliler, hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Kırgızistan Büyükelçisi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı'nı ziyaret etti
    13:29 Kırgızistan Büyükelçisi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı'nı ziyaret etti

    Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret etti. Büyükkılıç, Kazakbaev ve beraberindeki heyeti başkanlık giriş kapısında karşıladı. Ziyarette, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişimi ve kardeşlik hukuku vurgulandı. Büyükkılıç, Kırgızistan'ın Kayseri'nin gelişimi için gösterdiği çabaları takdir etti. Kazakbaev ise Büyükkılıç'ın yerel seçimlerdeki başarısını kutladı ve Türkiye ile Kırgızistan arasındaki ilişkilerin iyiye gittiğini belirtti.

  • Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Cihan Taşer ile bir araya geldi
    13:29 Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Cihan Taşer ile bir araya geldi

    Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Cihan Taşer ile bir araya geldi. Taşer, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından yeniden seçilen Başkan Ataç'a 'hayırlı olsun' dileklerini iletti.

  • Didim'de Turizm Haftası Renkli Etkinliklerle Kutlandı
    13:29 Didim'de Turizm Haftası Renkli Etkinliklerle Kutlandı

    Didim'de Turizm Haftası, birbirinden renkli etkinliklerle kutlandı. Etkinlikler arasında bisiklet ve motosiklet korteji, dans gösterileri ve su sporları yer aldı. Programın açılış konuşmalarında turizmin önemi vurgulandı.

  • Akhisar'a Yeni Taziye Evi Yapılıyor
    13:29 Akhisar'a Yeni Taziye Evi Yapılıyor

    Akhisar Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılacak yeni taziye evinde çalışmalar hızla devam ediyor. Çevre düzenlemesinin ardından yeni taziye evi hizmete başlayacak.

  • Gaziantep FK, Kasımpaşa maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    13:28 Gaziantep FK, Kasımpaşa maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    Gaziantep FK, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Kasımpaşa ile yapacağı maçın hazırlıklarına devam etti. Teknik direktör Selçuk İnan yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda orta-şut organizasyonları üzerinde duruldu. Gaziantep FK, yarın yapacağı antrenmanla hazırlıklarını tamamlayarak kampa girecek.


Advertisement