Şırnak ve Muğla'da Atatürk Büstüne Saldırı - Son Dakika
Güncel

Şırnak ve Muğla'da Atatürk Büstüne Saldırı

Şırnak ve Muğla\'da Atatürk Büstüne Saldırı

Muğla'nın Milas ve Şırnak'ın Silopi ilçelerinde kimliği belirsiz kişiler Atatürk büstüne yönelik saldırıda bulundu.

30.10.2014 13:11  Güncelleme: 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Milas İlçesi'nde, bir ortaokulun bahçesindeki Atatürk büstüne kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce saksıyla saldırı gerçekleştirildi. Toprakla kaplanan büst temizlenirken saldırıyı kimin gerçekleştirdiğinin araştırıldığı belirtildi.

GÖREVLİLER TEMİZLEDİ

Hayıtlı Mahallesi'nde bulunan Merkez Ortaokulu bahçesindeki Atatürk büstüne, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından saldırıda bulunuldu. Saksıdaki toprakla kaplanan büstü sabah saatlerinde fark eden okul görevlileri, durumu polise bildirdi. Toprakla kaplı büst okul görevlilerince temizlenirken polis olay yerinde inceleme yaptı.

GÜVENLİK KAMERALARI İNCELENİYOR

Milas İlçe Emniyet Müdürü Erhan Şimşek ve Emniyet Müdür Yardımcısı Serdar Gökmenoğlu okula geldi. Büste saldırıyı kimim yaptığının araştırıldığı, okulun ve çevresindeki işyerlerinin güvenlik kamerası görüntülerinin de inceleneceği belirtildi.

ŞIRNAK'TA DA BÜSTÜ YERİNDEN SÖKTÜLER

Şırnak'ın Silopi ilçesinde de yaşı küçük çocuklardan oluşan 10-15 kişilik grup, girdikleri bir okulun bahçesindeki Atatürk büstünü yerinden söktü.

Genelkurmay Başkanlığı resmi internet sitesinde yapılan açıklamada büstün sökülmesi olayı ile ilgili adli tahkikat başlatıldığı belirtildi. Açıklamada, "Yaşı küçük çocuklardan oluşan 10-15 kişilik bir grup, Şırnak'ın Silopi ilçe merkezinde bulunan Dicle İlköğretim Okulu bahçesindeki Atatürk büstünü yerinden sökmüştür. Olay ile ilgili adli tahkikat başlatılmıştır" denildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şırnak ve Muğla'da Atatürk Büstüne Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • reis: Atatürk un maneviyeti na zarar verilmemesi için bütün bustlerin kaldırılması en doğrusu 12 60 Yanıtla
  • TÜRKİYE: ne mutlu TÜRKÜM diyene, , kahrolsun kürt prokotörler 47 9 Yanıtla
  • MUSTAFA URFA: zaten siz ancak ya cansız büstlere ya da erkekçe yürüyen insanlara arkalarından kalleşçe saldırırsınız. Size kızmıyorum artık. Çünkü sizin yaradılışınızın özelliği bu kalleş vatan hainleri 45 4 Yanıtla
  • TOTEMİN GÜCÜNE İNANIRIM BEN.:)))): ELLERİ KIRILASICA PİSLİKLER . . 29 8 Yanıtla
  • AK: Büyük TÜRK ATATÜRK'e yapılan saldırıları şiddetle kınıyor. Yapanlar şerefsiz ve adidirler. . . . . 23 8 Yanıtla
  • 06kahraman: şunu bilin yeter, atatürk biten bir devleti yeniden güçlendirdi, diğerleri osman beyin imparatorluğunu son 200 senede namerde muhtaç hale getirdi, hala atatürke saldırın kuş beyinliler, osmanlı 1700 den sonra inişe geçti o zaman atatürk yaşamıyordu sizin gibi cahiller her lafa kanar sonrada bir beton parçasını pisleterek mutlu olur. Benim kalbimde Rabbim var var tüm atalarıma saygı duyuyorum hatta şu ana kadar olan hükümetlerin içinde devleti için gerçekten çalışan sağcı solcu dinci ülkücü hangisi varsa saygı duyuyom, bu millet osmanlıyı, atatürkü ırkı ve dini kullananları affetmeyecek o günler gelecek ve siz sokağada çıkamayacanız utancınızdan. 1 4 Yanıtla
  • WERWER: Birinci fotografta saldırı yok toprak zaten bizim toprağımız temizdir. 2. fotoda ise büstten rahatsız oluyosanız topragımızdanda çıkın . 3 1 Yanıtla
  • angaralı ibohart: ŞırnakTA yapanı bulamazsın herkles yapomış olabilir, Muğlada yapanlar BELLİDİR. 4 0 Yanıtla
  • secattin: Yazıya büyük harfle bile başlamasını bilmeyen öğretim görevlilerinin eline kaldık. Şaka şaka, senin o görevi yapacak tahsilinde de kabiliyette de olmadığın zaten belli. 3 0 Yanıtla
  • hasan karataş: TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN KURUCUSU VE KURTARICISINI DEĞERİNİ 91 YILDA ÖĞRENEMEMEİŞ BU VATAN HAİNİ SATILMIŞLAR BİLSİNLERKİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLELEBET PAYIDAR KALACAKTIR BU DEVLETİ YIKMAYA ÇALIŞAN SATLMIŞLAR UNUTMASINKİ KENDİLERİNİ PARAYLA SATIN ALANLAR BİR GÜN İŞİDİ YOK ETTİKLERİ GİBİ KENDİLERİNİ YOK EDECEKTİR 2 1 Yanıtla
  • Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı
    23:58 Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız istemeye giden F.G. ile kızın ağabeyi Y.T. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada F.G, tüfekle Y.T'yi yaraladı. Olayın ardından kaçan şüpheli F.G, sığındığı evde polis tarafından gözaltına alındı.

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.


Advertisement