Milas Süt Birliği'nde Hijyen Eğitimleri Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Milas Süt Birliği'nde Hijyen Eğitimleri Devam Ediyor

Milas Süt Birliği\'nde Hijyen Eğitimleri Devam Ediyor

Milas Süt Birliği’ne ait Süt Toplama Merkezlerinde görev yapan personellere yönelik iki ayrı grup halinde hijyen eğitimi verildi.

05.08.2015 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milas Süt Birliği'ne ait Süt Toplama Merkezlerinde görev yapan personellere yönelik iki ayrı grup halinde hijyen eğitimi verildi…

Muğla'nın Milas ilçesi kırsal mahallelerinde yer alan Milas Süt Birliği'ne ait Süt Toplama Merkezilerinde görev yapan personellere yönelik Hijyen Eğitimi verildi.

Birliğin Milas'ta bulunan yönetim binasının eğitim salonunda Birliğin İş Ortaklarından Pınar Süt'ten Hayvancılık ve Çiğ Süt Geliştirme Sorumlusu Pınar Tekin tarafından "Süt Toplama Merkezi Hijyen Eğitimi" konulu teorik eğitim verildi. Süt alımı esnasında çalışanların dikkat etmesi gereken noktalara değinilerek, sütün daha sağlıklı ve hijyenik şekilde nasıl alınması gerektiği konusunda bilgiler aktarıldı.

Teorik eğitim sona ermesinin ardından süt toplama merkezi çalışanlarına toplama merkezlerinde uygulama eğitimi verildi.

Ağaçlıhöyük Mahallesi'ndeki Süt Toplama Merkezi'nde ise süt alımı esnasında dikkat edilmesi gereken noktalar, standart dışı sütlerin tespit edilmesinde kullanılan ekipmanların pratik olarak ne şekilde kullanılabileceği konularında uygulama testleri yapıldı.

Eğitimlerin sonunda katılımcılara sertifika verildi.

Milas Süt Birliği'nin her geçen gün hizmetleri ve üyeleriyle büyüdüğüne dikkat çeken Birlik Başkanı Ali İhsan Gezgin, "Birlik olarak şimdiye kadar çok işler başardık. Artık çalışmalarımızı hizmet odaklı yapıyoruz. Üreticilerimizin talebi doğrultusunda yeni yeni süt toplama merkezleri açtık. Şuanda yaklaşık 50 tane süt toplama merkezimiz var. Birliğin amacı vatandaşın sütünün en iyi şekilde değerlendirilmesini sağlamak ve üretimi artırmak. İlçemizde farklı noktalarda toplama merkezi açılması için halen daha talepler geliyor. Ören'den, Çomakdağ ve Selimiye'ye kadar olan bölgelerden süt toplama merkezi oluşturulması için talepler var. Açtığımız her süt toplama merkezinde mutlaka bir personelimiz oluyor. Önemli bir gıda alanında hizmet verdiğimiz için personellerimizin kendi alanlarındaki eğitimlerini almaları gerekiyor. Hizmet içi ve hijyen eğitimlerimiz devam ediyor" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milas Süt Birliği'nde Hijyen Eğitimleri Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement