MHP TBMM Grup Toplantısı - Son Dakika
Politika

MHP TBMM Grup Toplantısı

MHP TBMM Grup Toplantısı

Genel Başkan Bahçeli: (2) "Başbakan samimiyeti iktidar koltuğuna değişmiş, menfaat karşılığında defnetmiştir" "Şarlatan İran’lıyı 'hayırsever' diye tarif edip hapishane kapılarını açtıktan sonra, bu şahsın alçakça, yüzsüzce, pişkince hakkında isabetli tespitlerde bulunmuş kim varsa dava açmasını cesaretlendirmek samimiyetsizlik değil midir?

15.04.2014 13:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın samimiyeti iktidar koltuğuna değiştiğini, menfaat karşılığında defnettiğini" ileri sürdü.

Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda Kutlu Doğum Haftası'na kavuşmanın manevi lezzetini derinlerinde hissettiklerini ve yaşadıklarını söyledi.

Kutlu Doğum Haftası'nın bu yılki temasının Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından "Hz. Peygamber Din ve Samimiyet" olarak belirlendiğini ifade eden Bahçeli, Hz. Muhammed'in ahlak kutbu, insanlık harikası, yaratılmışların en güzeli olduğunu belirtti.

Samimiyet halini "dilin söylediğine kalp şahadet edecek, kalbin benimsediğine dil tercümanlık yapacaktır" diye niteleyen Bahçeli, günümüzde gerek insanlığın, gerek İslam toplumlarının en ciddi sorununun samimiyet konusundaki perişanlıkları olduğunu ifade etti.

İslam toplumlarının geri kalmışlığının samimiyetteki tükenmede gizli olduğunu dile getiren Bahçeli, "Üzülerek görüyor ve izliyoruz ki merhamet dini olan İslam, içine sızmış ya da bir vasıtayla yerleştirilmiş düşmanca tavırların dayatmasıyla rotasından, ana güzergahından, dahası Efendimizin kutlu tebliğinden döndürülmek ve savrulmak istenmektedir. Bu hepimiz için en yakın ve en açık tehdittir" dedi.

İslam ülkelerindeki petrol varlıklarının küçük bir azınlığın elinde olduğunu anlatan Bahçeli, "Ortadoğu ve Arap dünyasındaki krallar, sultanlar, emirler, prensler, prensesler petro-dolarlarla har vurup harman savururken; açlık çeken, kurumuş bir dilim ekmeğe muhtaç milyonları hatırlarına bile getirmemektedir" diye konuştu.

Bahçeli, İslam toplumlarının, Mısır'da idam cezaları verilmesine sessiz kaldığını, Suriye'de, Irak'ta, Afganistan'da, Pakistan'da, Filistin'de, Bosna'da, Orta Afrika Cumhuriyeti'nde, Myanmar'da oluk oluk Müslüman kanı akıtılırken İslam ülkelerinden suya sabuna dokunan itiraz duyulmadığını söyledi.

-"Cahiliye devri"

İslam coğrafyasında etnik ve mezhep temelli bölünmelere ve kutuplaşmalara etkili ulema temsilcilerinin çıt çıkarmadığını, toplum hayatını çürüten rüşvet ve yolsuzluğa karşı omurgalı ses işitilmediğini ifade eden Bahçeli, şunları söyledi:

"Aksine, bilhassa ülkemizde rüşveti ve hırsızlığı meşrulaştırmaya kadar işi götüren, yozlaşmaya kılıf uyduran sahte fetvacılara bile tesadüf edilmiştir. Açıktır ki bu adaletsizlik, bu samimiyetsizlik, bu kötürüm manzara İslamiyet'in ruhuna, anlamına ve mesajlarına tamamen aykırıdır. Kul hakkına riayet etmeyen, beytülmala saygı duymayan elit bir zümrenin dini ağzına alması, Efendimizi diline dolaması sadece istismar, sadece samimiyetsizliğin üzerini örtme kurnazlığıdır. Gönlünü yıkayıp arıtmadan, manevi temizliğe önem vermeden, başkalarının hak ve hukukuna hürmet göstermeden ha bire abdest alıp namaza durmak Allah'la kandıranların, Allah'ın emir ve yasaklarını taammüden çiğneyen günahkarların en kestirme sığınağıdır."

İslam'ın evrensel çağrısını bilinçli şekilde yanlış yorumlayan, zalim ve zorba hesaplarına alet etme ahlaksızlığına tevessül edenlerin, sapkınlığın ve müşrikliğin tuzağına düştüğünü söyleyen Bahçeli, "Efendimizin doğumundan yaklaşık 14 asır sonra yeni bir cahiliye devri zincirlerinden boşanmış, egemenlik kurmuştur. Görünüşte Müslüman, gerçekte münafık; lafta mümin gerçekte müptezel ve bohem bir hayatın faili olanlar ufkumuzdan ve gündemimizden çekilmedikten sonra Türk ve İslam alemine rahat yüzü yoktur" dedi.

-"Başbakan sınıfta kaldı"

Samimiyetsiz yönetimler ve yöneticilerin Türkiye'nin de en önemli sıkıntısı ve sorunu olduğunu belirten Bahçeli, şöyle devam etti:

"Son 12 yıldır, Başbakan ve hükümetinin samimiyet konusundaki açık ve yumuşak karnı herkesin gördüğü çıplak gerçekler arasındadır. Başbakan Erdoğan'ın samimiyet ehliyetini kaybetmesi, iktidarını aldatma ve kandırma üzerine bina etmesine çanak tutmuştur. Başbakan'ın yalanları, çifte standartlı politikaları, birbirini doğrulamayan, birbirini tamamlamayan, fos çıkan açıklamaları neredeyse ansiklopedilere sığmayacak kadar fazla ve kabarıktır. Başbakan Erdoğan, kişiliğinin alameti farikası olan ve zihninin koordinatlarını çizen bu özelliklerini ya unutmuş ya da unutturmak için tezgahladığı yeni bir oyunun aktörlüğüne soyunmuştur."

-Samimiyet köprüsünü dinamitleyen kendisi olmuştur"

Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın, "samimiyet kalp ile yani gönül ile tüm bedeninin uyumudur, muhabbetidir, birbiriyle sohbetidir" ve "siyaset eğer kalptekiyle dildekini samimiyet köprüsüyle birbirine bağlayabiliyorsa, hakka ve halka hizmettir. Adalet, eğer vicdan ile hak arasındaki samimiyet köprüsünü tesis edebiliyorsa adalettir" sözlerini hatırlattı.

"Bugüne kadar sayısız kez Başbakan'ın kalbinin başka yöne baktığını, dili başka şeylerden bahsettiğini" ileri süren Bahçeli, "Defalarca samimiyet köprüsünü dinamitleyen kendisi olmuştur. Ciltler dolusu misal verebiliriz ki gönül diliyle beden dili arasındaki bağ, değil kopmak, un ufak hale gelmiştir. Başbakan samimiyeti iktidar koltuğuna değişmiş, menfaat karşılığında defnetmiştir. Başbakan samimiyetten sınıfta kalmış, kaydı çoktan silinerek tasdiknameyi almıştır" diye konuştu.

Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"17 ve 25 Aralık 2013 tarihlerinde gün yüzüne çıkan yakın zamanların en büyük 'Rüşvet ve Yolsuzluk Soruşturması'nı darbeyle ilişkilendirmek, komployla tarif etmek samimiyetsizlik değil midir? Bilal'in küpünü doldurup, Burak'ın gemi filosunu güçlendirip, hanedan vakıflarına menfaat karşılığı yüzlerce milyon dolar bağış alırken; cebinde çay parası dahi olmayan bu vatanın masum evlatlarına sırt dönmek ve haklarını gasp etmek samimiyetsizlik değil midir? Şarlatan İran'lıyı hayırsever diye tarif edip hapishane kapılarını açtıktan sonra, bu şahsın alçakça, yüzsüzce, pişkince hakkında isabetli tespitlerde bulunmuş kim varsa dava açmasını cesaretlendirmek samimiyetsizlik değil midir? Ayakkabı kutusunda 4,5 milyon dolar haram para saklayan malum banka genel müdürünü cezaevinden çıkarıp gözümüzün içine baka baka Ziraat Bankası'na yönetim kurulu üyesi yapmak samimiyetsizlik değil midir? 'Ne istediler de vermedik, her taleplerini karşıladık' dediklerine; işler sarpa sarınca örgüt, çıkar şebekesi, yabancıların oyuncağı, hain, casus demek samimiyetsizlik değil midir? Gezi Parkı hadiselerinde polislerin destan yazdığını söyledikten bir müddet sonra, emniyeti Cibali Karakolu'na çevirmek, paralel örgüt bahanesiyle polislerle ilgili cadı avı başlatmak samimiyetsizlik değil midir? Mısırlı 17 yaşındaki Esma'ya ağlayıp 15 yaşında 16 kiloya düşerek vefat eden Berkin'e ve annesine meydanlarda yüklenmek samimiyetsizlik ve merhametsizlik değil midir? Yüzbinlerce Suriyeli sığınmacıyı Türkiye'nin her yerine kontrolsüz şekilde dağıttıktan sonra, 35 Uygur Türküne koskoca Türk vatanında yer bulamayıp günlerce Atatürk Havalimanında esir hayatına mahkum etmek samimiyetsizlik, vefasızlık, kadir kıymet bilmezlik değil midir? Küresel cinayet projelerinde eşbaşkanlığı heyecanla kabullenip, Müslüman katillerine kahredici şekilde suskun kalmak, Gazze'yi sahiplenirken Kerkük'ü, Musul'u, Tuzhurmatu'yu, Kaşgar'ı ve Türk yurtlarını ağzına dahi almamak, buralardaki seri cinayetlere tepkisiz kalmak samimiyetsizlik değil midir?"

-"Başbakan tercihini yapmış"

Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın samimiyetsiz ve şaibeli bir kişilik olduğunu öne sürerek, "Bu zihniyet aklında iyi tutsun ki samimiyetin dışlandığı, kalple dil arasındaki rabıtanın ve bağlantının koptuğu her an Hakk'tan uzaklaşılacak, halka yabancılaşacak ve haramzadeliğe biraz daha yaklaşılacaktır. Başbakan tercihini yapmış, yolunu çizmiş, tarafını belli etmiştir. Samimiyet Başbakan'dan elini eteğini çekmiş, onu samimiyetsizliğin çölünde bedevi mantığıyla terk etmiştir" diye konuştu.

MHP'nin grup toplantısına, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta'nın da aralarında bulunduğu bazı belediye başkanları da katıldı.

- TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP TBMM Grup Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin: Gerçekçiyiz, Milleti Aldatmadık
    11:58 Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin: Gerçekçiyiz, Milleti Aldatmadık

    Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından düzenlenen 'Yerel Kalkınmada Belediyelerin ve Esnafın Rolü' programına katılan Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, gerçekçi olduklarını ve milleti aldatmadıklarını söyledi. Toplantıda yapılan çalışmalar ve yapılacak projeler hakkında bilgi veren Bilgin, Ankara temasları hakkındaki eleştirilere de cevap verdi.

  • Eskişehir'de Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi
    11:52 Eskişehir'de Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

    Eskişehir'de 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin huzur ve güven içerisinde yapılması amacıyla düzenlenen 'Seçim Güvenliği Toplantısı' Vali Hüseyin Aksoy'un başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, seçimle ilgili güvenlik tedbirleri ve sorumluluklar hakkında sunumlar yapıldı.

  • Doğanşehir Belediyesi Hizmet ve Yatırımlarının Açılışı Gerçekleştirildi
    11:52 Doğanşehir Belediyesi Hizmet ve Yatırımlarının Açılışı Gerçekleştirildi

    Doğanşehir Belediyesi tarafından yapılan hizmet ve yatırımların açılışı, Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası'nda düzenlenen toplu açılış töreniyle gerçekleştirildi. Açılışta, Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, Doğanşehir Gençlik Merkezi ve Vahap Küçük Millet Bahçesi'nin resmi açılışı yapıldı.

  • Denizli'de 800 bin 548 seçmen oy kullanacak
    11:52 Denizli'de 800 bin 548 seçmen oy kullanacak

    31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri için Denizli'de 2 bin 636 sandıkta 800 bin 548 seçmenin oy kullanacağı bildirildi.

  • Ardahan'ın Gürçayır Mahallesi'ne modern bir taziye evi açıldı
    11:41 Ardahan'ın Gürçayır Mahallesi'ne modern bir taziye evi açıldı

    Ardahan Belediyesi, 'Her mahalleye bir taziye evi' sloganıyla başlattığı çalışmalar kapsamında Gürçayır Mahallesi sakinlerine modern bir taziye evi kazandırdı. Açılış törenine Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, CHP Milletvekili Özgür Erdem İncesu ve mahalle sakinleri katıldı.

  • İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural Bilecik Belediye Başkanı Mustafa Sadık Kaya'yı ziyaret etti
    11:40 İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural Bilecik Belediye Başkanı Mustafa Sadık Kaya'yı ziyaret etti

    İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural ve beraberindeki heyet, Bilecik Belediye Başkanı Mustafa Sadık Kaya'yı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında Başkan Kaya, Bilecik ve belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi. Vural ise Bilecik'in güzelliklerinden bahsederek, Başkan Kaya'nın çalışmalarını takdir etti.

  • Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Adaylar Araçları Propaganda Amacıyla Kullandı
    11:39 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Adaylar Araçları Propaganda Amacıyla Kullandı

    Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin kampanya döneminde adaylar, römork, tır, minibüs ve kamyonet gibi araçları billboard gibi kullanarak propaganda yaptı. Ankara'nın işlek cadde ve sokakları ile şehirlerarası yollara park edilen araçlar, partilerin renkleri, logoları ve adayların fotoğraflarıyla giydirildi. Bu araçlar, seçim bölgelerinde billboard görevi görerek adayların vaatlerini ve sloganlarını seçmenlere ulaştırmaya çalıştı. Seçimlerin ardından ise bu araçlar tekrar aktif kullanılmaya başlanacak.


Advertisement