MHP'nin Yozgat Mitingi - Son Dakika
Yerel

MHP'nin Yozgat Mitingi

MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli, "Yozgatlı kardeşlerimi yıllarca 'savunma sanayisini getireceğiz' diye oyaladılar, ümitleri yıktılar.

25.05.2015 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli, "Yozgatlı kardeşlerimi yıllarca 'savunma sanayisini getireceğiz' diye oyaladılar, ümitleri yıktılar. Erdoğan, geçtiğimiz yılın 11 Temmuz'unda buraya usta birliğinin geleceğini söyledi, şu işe bakınız ki ne gelen görüldü ne de vaatleri hatırlayan bulundu" dedi.

Bahçeli, partisince Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, genel seçimlerin ülkenin birliğine, milletin dirliğine, insanların refahına en üst düzeyde katkılar sağlamasını diledi.

Bahçeli, vatansever, yürekli kardeşlerin diyarı olan Yozgat'a haramın ve ihanetin giremeyeceğini söyledi.

Son 13 yılda Yozgat'ın nüfusunun 260 bin kişi azaldığını, AK Parti'nin Yozgat'ı kaderine terk ettiğini savunan Bahçeli, şunları kaydetti:

"Bunlar yüzü kızarmadan yalan söyleyen, vicdanı sızlamadan gerçekleri çarpıtan ve Yozgatlıyı hafife alan siyasi çürümüşlüktür. Yozgatlı kardeşlerimi yıllarca 'savunma sanayisini getireceğiz' diye oyaladılar, ümitleri yıktılar. Erdoğan geçtiğimiz yılın 11 Temmuz'unda buraya usta birliğinin geleceğini söyledi, şu işe bakınız ki ne gelen görüldü ne de vaatleri hatırlayan bulundu. Bakanlardan Başbakan'a kadar önüne gelen havaalanı yapma sözü vermesine rağmen Yozgatlı ihmallerin kurbanı oldu. 54 havaalanı yapmakla övünen Erdoğan ve yandaşları sıra Yozgat'a gelince duymadılar, görmediler, konuşmadılar. 'Baraj yapacağız' dediler, yalan söylediler. 'Yozgat'ta bir organize sanayi bölgesi vardı, ikincisini yaptık, şimdi de üçüncüsünü yapıyoruz' dediler. Henüz ilkinin dörtte üçünün boş olduğunu itiraf edecek erdemi gösteremediler. Yozgat gelişmiş iller sıralamasında 72'nci sıradadır. Başbakan bunu hiç umursamadı."

Yozgat'ta yaklaşık 110 bin hanenin üçte birinin yardımlarla geçindiğini öne süren Bahçeli, "AKP haram yedi, israfa battı, yandaşları zengin etti. Size geldiler duygu sömürüsü ve mağduriyet edebiyatı yaptılar, Ankara'ya gittiler rüşvet ve yolsuzluk filosu kurup haram denizine yelken açtılar. Yozgat'ta 2002-2013 yıllarında terk edilen arazi miktarının 2 milyon 296 bin 556 dekar olması ne Erdoğan'ı ne de fason Başbakan'ı rahatsız etmedi" diye konuştu.

Devlet Bahçeli, Yozgat'ta sanayi ve ticaretin azaldığını, çiftçiliğin tükendiğini, hayvancılığın can çekiştiğini iddia ederek, pazarda satacak malın neredeyse kalmadığını savundu.

Yozgatlı esnafın siftahsız kepenk kapattığını öne süren Bahçeli, AK Parti'den vatandaşın ve Türk milletinin memnun olmadığını belirtti.

"AKP ile geçen yıllardan sonra bugün daha mı zenginsiniz?"

Ülkenin varlıklarını kapışan yabancı yatırımcının AK Parti'den memnun olduğunu iddia eden Bahçeli, şunları söyledi:

"Havuzcular, kutucular, kasacılar, rüşvetçiler, yolsuzluk çeteleri AKP'den memnundur. Kara paracılar, altın kaçakçıları, imar vurguncuları, arazi yağmacıları, ihale mafyaları, kul hakkını çalan şerefsizler, AKP'yle fazlasıyla mutludur. Köylüyü ve hayvancıyı yokluğa mahkum eden ithalatçı da AKP hükümetinin başarısından bahsetmektedir. Zaten AKP de onları mutlu etmek üzere iktidarda tutunmaya çabalıyor. Zaten AKP'de meşruiyetini yabancı ve işbirlikçilerinin memnuniyetinde arıyor. Yozgatlılara buradan soruyor ve cevabınızı bekliyorum. Bugün, AKP hükümetinin yönetiminde, aradan tam 4 bin 572 gün geçmiştir. Bu tek başına bir iktidar için çok uzun bir süredir. AKP ile geçen yıllardan sonra bugün daha mı zenginsiniz? AKP ile geçen yıllardan sonra bugün, daha mı huzurlusunuz? AKP ile geçen yıllardan sonra bugün, daha mı mutlusunuz? Hayır. Elbette Hayır."

Bahçeli, AK Parti'nin yalan markası, aldatma ustası olduğunu öne sürerek, "Davutoğlu, tıpkı Erdoğan gibi ağzına ne gelirse konuşmaya, atıp tutmaya başlamıştır. Yalan, nifak kapısıdır. Davutoğlu seçim kampanyası başladı başlayalı gittiği her yerde yalancılığın kitabını yazmış, inkar külliyatını kaleme almıştır. Çıktığı her meydanda AKP'den önce piyade tüfeği dahi yapılmadığını iddia etmiştir" şeklinde konuştu.

"Nereye kaçacaksın?"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yönelik eleştirilerini sürdüren Devlet Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti:

"2002'den önce tüfek ve tankın hibe yoluyla alındığını söylemiştir. Her konuşmasında AKP'den önce ilkel bir kabile devleti olduğumuzu ima etmiştir. Karaman'da utanmadan, sıkılmadan AKP'den önceki senelerde, 'Ege'ye, Akdeniz'e gemimizle çıkamadığımızı, şimdi ise Türk yapımı gemilerin Afrika açıklarında, Türk donanmasının Japonya'ya doğru gittiğini' söylemiştir. Davutoğlu baştan ayağa yalandır, utanmazlıktır. 17-25 Erdoğan'ı öfkelendirmemek için iftiralarını hızlandırmıştır. Davutoğlu, 2002'den önce piyade tüfeği dahi yapılamadığını söylerken yüzü kızarmamaktadır. Sayın Davutoğlu, G-3 piyade tüfeği Makine Kimya Endüstrisi Kurumu tarafından 1974 yılında üretilmiş ve NATO ülkelerine ihraç edilmiştir. Peki yalancı Davutoğlu şimdi ne diyeceksin? Nereye kaçacaksın? Cahil Davutoğlu ilk kez uçak yaptıklarını, Hür Kuş'u da 2018'de uçuracaklarını açıklamaktadır. Merhum Nuri Demirağ'ın şahsi çabalarıyla ilk uçak üretimi yıllar önce zaten yapılmıştır.1936'da tek motorlu uçak, 1938'de de 6 kişilik yolcu uçağı üretilmiştir. 1941 yılında tamamen Türk yapımı ilk uçak İstanbul'dan Divriği'ne kadar uçmuştur. Peki Davutoğlu şimdi nereye sineceksin? Davutoğlu ilk kez tank ürettiklerini söylemektedir fakat yine çakmış, yine sallamıştır. Nitekim milli tank üretiminin 1980'li yıllarda başladığını bilmeyecek kadar şuuru kapanmış, zekası körelmiştir."

"Davutoğlu, Erdoğan'ın tüm kötü huylarını almıştır"

Başbakan Davutoğlu'nun "yüzde 100 Türk" dediği Atak helikopterlerinin Türkiye uçak sanayi ile bir İtalyan firmasının işbirliğinde yapılmakta olduğunu belirten Bahçeli, şöyle konuştu:

"Yüzde 60 oranında yerlidir ve henüz deneme aşamasındadır. Davutoğlu, daha bitmedi. Türkiye ilk refakat gemisini 1971'de Gölcük Tersanesi'nde imal etmiştir. İlk denizaltımız 1975'de yine Gölcük Tersanesi'nde yapılmıştır. İlk hücumbot 1978'de, ilk firkateyn 1988'de üretilmiştir ve Türk gemileri dünyanın her yerinde milletimizi iftiharla temsil etmiştir. Sayın Davutoğlu duydun mu? Yozgat'tan parlayan hakikatleri öğrendin mi? Serok Ahmet yalan söyleyerek, gerçekleri çarpıtarak nereye varabilecektir? Koltuk için, çıkar için, ikbal için Yozgatlı kardeşlerimi aldatmaya ne hakkı vardır? Davutoğlu, Erdoğan'ın tüm kötü huylarını almıştır. Fakat yalancının mumu yatsıya kadar yanmış, Davutoğlu da yalancı Ahmet unvanını çoktan almıştır. Başbakan, Atak helikopterlerini görünce, gökyüzünde olmasa şükür secdesine varacağını Yozgat'ın huzurunda geçtiğimiz günlerde açıklamıştır. Böyle bir istismarcı bakış, böylesi bir münafık yaklaşım nerede görülmüştür? AKP'ye gelesiye kadar Türk askerinin elinde sanki çakaralmaz silah vardır. Sanki Türk ordusu tel tel dökülmüş, tümüyle başkalarının eline bakmıştır. Bu alçak suçlama ve karartma kampanyasını reddediyorum."

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel MHP'nin Yozgat Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement