MHP'nin Erzurum Mitingi - Son Dakika
Yerel

MHP'nin Erzurum Mitingi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Kötü giden talihe 'dur' demenin zamanı gelmiştir.

30.05.2015 19:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Kötü giden talihe 'dur' demenin zamanı gelmiştir. Erzurum'da Dadaş, Diyarbakır'da serok olduğunu iddia eden, çelişki ve yalan yumağı Davutoğlu'nun oyun ve tezgahları bozulmalıdır. AKP, bozguna uğratılmalıdır" dedi.

Bahçeli, partisinin Erzurum İstasyon Meydanı'nda düzenlenen ve saygı duruşu, ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan mitinginde yaptığı konuşmada, yiğitliğin kitabını yazan Dadaşlarla buluşmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, cesaretin, kahramanlığın, kardeşliğini ve dostluğun anıtlaştığı Erzurum'da hitap etmekten mutlu ve heyecanlı olduğunu söyledi.

Erzurum'un ilçelerini sayarak, sevgilerini ve selamlarını ilettiğini belirten Bahçeli, 9 gün sonra yapılacak 25. dönem milletvekilliği genel seçimlerinin ülkenin birliğine, milletin birliğine, insanın refahına en üst düzeyde katkılar sağlamasını temenni etti.

Seçimlerin barış, huzur, güven ve demokratik yarış içerisinde geçmesini temenni ederek, siyasi parti ve milletvekili adaylarına başarılar dileyen Bahçeli, "Erzurum, milli heyecanın, milli ahlakın ve manevi temizliğin temellendiği bir vatan köşesidir. Sizler Pasinler Ovası kadar enginsiniz, Tekman Yaylası gibi zirvedesiniz, sizler Palandöken Dağları kadar heybetli, Allahuekber Dağları kadar dik duruştasınız. Dadaşların kalbi vatan aşkıyla çarpmaktadır" diye konuştu.

Dadaşların Türkiye ve Türk milleti sevdasıyla kavrulduğunu anlatan Bahçeli, bağlılık ve sadakatin, samimiyet ve dürüstlüğün Erzurum'da olduğunu vurguladı.

"Rus ve Ermeni mezalimine karşı göğsünü siper eden Alvarlı Efe Hazretlerinin mirası sizlere emanettir" diyen Bahçeli, ilim, irfan ve gönül insanı İbrahim Hakkı Hazretlerinin anılarının insanlarla yaşadığını belirtti.

Bahçeli, "Solakzade Hazretlerinin inanmışlığı ve milletine adanmışlığı sizlerin itibar ve iftiharımızdır. Balkanlarda kahramanca mücadele eden Şükrüpaşa, Aziziye Tabyası'nda devleşen Nenehatun manevi hayatımızda derin izleri bulunan Hacı Salih Efendi Erzurum'a mühür vurmuşlardır. Erzurum'da yetişen, milli ve manevi hayatımıza eşsiz hizmetleri geçen muhterem isimleri rahmetle anıyorum. Kafkas Cephesi'nde Allahuekber Dağları'nda kara buza ve dondurucu ayaza yüreklerindeki millet ateşiyle karşı koyan, vatan savunmasında fedakarlıktan kaçmayan gazi ve şehitlerimize Erzurum'un efsane ismi Kazım Karabekir Paşa'ya Rab'bimden rahmet niyaz ediyorum" ifadelerini kullandı.

Dadaşların geçmişten bugüne hiçbir zaman milli sorumluluktan kaçmadığının altını çizen Bahçeli, Dadaşların bar tutarak, cirit atarak, at binerek, kutlu değerlere sahip çıkacak yürekliliği gösterdiğini söyledi.

"İnkarcıları iki yüzlüleri sandıkta yıkmak için yürümeliyiz"

Türkiye'nin kurtuluşu için yeni bir seferberlik ve mücadele ruhu doğduğunu belirten Bahçeli, şunları kaydetti:

"Kötü giden talihe 'dur' demenin zamanı gelmiştir. Erzurum'da Dadaş, Diyarbakır'da serok olduğunu iddia eden çelişki ve yalan yumağı Davutoğlu'nun oyun ve tezgahları bozulmalıdır. AKP, bozguna uğratılmalıdır. Erzurum, istismarcılarının hesaplarını altüst etmezse Türkiye felaket ve feci bir akıbete doğru adım adım sürüklenecektir. Erzurum bölünme lobisine engel olmazsa Türk milleti kanlı ve sancılı parçalanma sürecine mahkum olacaktır. Bu nedenle istikrarsızlığı devirmek için yürümeliyiz. İsyankarları, iftiracıları, inkarcıları, iki yüzlüleri sandıkta yıkmak için yürümeliyiz. Yiğit Dadaşlar, soruyorum sizlere bizlerle yürümeye var mısınız? Bizlerle yürümeye söz veriyor musunuz? 7 Haziran'da milliyetçi hareketin milli ve tarihi yürüyüşü için oy verecek misiniz? Bu evetler dirilişin kararıdır. Bu evetler Erzurum'un muhteşem iradesinin tezahürüdür. Şayet yürümezsek önümüz kara kıştır."

Türkiye'nin bir yol ayrımına geldiğini anlatan Bahçeli, 7 Haziran'da milliyetçi hareketin Erzurum'un engin sağ duyusuna, idrakine, vicdanına sonuna kadar güvendiğini ifade etti.

Bahçeli, "Bu seçim ile aziz milletimizin gelecek yüzyıllardaki kaderini belirlemek için eminim ki milli bir şahlanış göstereceksiniz. Üzerinize gerilmeye çalışılan kefeni bir kader olarak kabul etmeyeceksiniz. Türkiye'nin çatışma ve kavga ortamına sürüklenerek, tükenmesinin vebaline asla ortak olmayacaksınız. Türk milleti ve milli değerler etrafında kenetlenecek, bölünmeyeceğimizi dosta ve düşmana Erzurum Kongresi'nin ruhuyla bir kere daha göstereceksiniz" şeklinde konuştu.

Devletin başına Devlet gelecek" sloganlarıyla konuşması zaman zaman bölünen Bahçeli, "Onurumuzla oynayan siyaset tüccarlarının ve çıkar çetelerinin yakasına yapışmak artık namus borcudur. Çatışma ve kutuplaşma ile vicdanları sömürenlere cevap vermek de artık bir vatan görevidir. Bu milli hesaplaşma her ilde, her ilçede ve her beldede, vatanın her köşesinde aziz milletimizle el ele omuz omuza 7 Haziran günü sandık başında yapılacaktır" dedi.

Gelişmelerin önümüzdeki seçimlerin taraflarını tam anlamıyla belli ettiğini söyleyen Bahçeli, şöyle konuştu:

"Bir yanda AKP ve işbirlikçi çıkar çevrelerinin koalisyonu olacaktır. Diğer yanda milletini karşılıksız seven Türkiye sevdalıları bulunacaktır. Bir yanda Türkiye'den intikam almaya niyetle iç ve dış mihraklar olacaktır. Diğer yanda Türkiye'yi kurtarmaya yemin etmiş Türk milliyetçileri yer alacaktır. Bir yanda varlıklarımızı sömürmeye hazırlanan küresel odaklar, varlığımızı imha etmeye odaklanmış teröristler, bölücüler ve müzakereciler olacaktır, diğer yanda milli ve tarihi emanetleri can pahasına savunacak vatan evlatları ayağa kalkacaktır. Bir yandan siyasi ikbal ve menfaati için siyasete soyunanlar olacaktır, diğer yanda ise vatana hizmet ve milli değerleri sadakat için Türkiye'ye talip olan milliyetçi hareket kuşatmayı Dadaşların desteğiyle yaracaktır. Gafletin hıyanete vardığı, korkaklığın teslim olmaya dayandığı bir iktidar dönemi 7 Haziran'da sona erecektir."

Milliyetçi hareket olarak bütün meselelerin üstesinden geleceklerini ifade eden Bahçeli, Türkiye'nin sorunlarını tek başlarına çözeceklerini, Erzurum'un ağırlaşan ve derinleşen meselelerini kökünden bitireceklerini söyledi.

"Yüzünüzü kara çıkartmayacağız"

Kendilerine güvendiklerini ve halka inandıklarını dile getiren Bahçeli, "Biliyorum Erzurum besiciliği bırakmış, tarlaları terk etmiştir. İşsizlik Erzurum'a çökmüştür. Erzurum Türkiye'yi doyurmakta ancak kendisi doyamamaktadır. Aziz Erzurumlu, bugün henüz yokluğun sıkıntısı, yoksulluğun acısı kendisine ulaşmamış olanınız varsa biliniz AKP ile devamı halinde yangın sizin ocağınıza da ulaşacaktır. Bugün kurtulmuş olmakla sevinmeyin. Zorluklar sizin de kapınızı çalacaktır. Bu itibarla çare milliyetçi harekettir, çözüm milliyetçi harekettir" diye konuştu.

Bahçeli, 7 Haziran seçimleri için destek isteyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Vatan topraklarını bırakıp kaçıp buna da başarı diyenlere karşı vatan diyecek misiniz? Şehitlerimizin emaneti, şanlı bayrağımızı çekildiği gönderden indirmeye cüret edenlere ve bunlarla pazarlık yapanlara karşı bayrağın namusunu müdafaa edecek misiniz? Türkiye'ye sahip çıkmak için milliyetçi hareket ile yürüyecek misiniz? Çok şükür Dadaşlar kararını vermiş, yürüyüşe geçmiştir. Allah hepinizden razı olsun. Yüzünüzü kara çıkartmayacağız. Desteklerinizi heba etmeyeceğiz ve Erzurum'un ümitlerini asla soldurmayacağız. Bugün Türkiye'mizin bütünlüğü, aziz milletimizin kardeşliği tehlike altındadır. Nenehatun'u ortaya çıkaran şartların bir benzeri şimdilerde karşımızdadır. AKP ile geçen hezimet dolu yıllarda, ülkemize yönelen tehditler geçmişle benzerlik göstermeye başlamıştır. İşbirlikçi bir hükümetin tavizleriyle vatanımızın bağımsızlığı ve mili bekamız riske atılmıştır. Yine yabancı güçler, içişlerimize karışmaktadır. Yine hainler, dört koldan ihanet yarışındadır."

Tıpkı bir asır önce Ermeni çetecilerin yaptığı gibi bugün de teröristlerin sağa sola saldırdığını ifade eden Bahçeli, "Osmanlıyı yıkan küresel aktörler uzun uğraşlar sonucunda kendilerine yeni bir teslimiyet hükümeti bulabilmişlerdir. İşbirlikçi iktidarın yönetiminde Avrupalılar milletimizi, Ermeniler tarihimizi, bölücüler devletimizi, teröristler geleceğimizi, BOP'çular kimliğimizi sorgular hale gelmiştir. Elbette bu zilletin kabul edilmesi asla mümkün değildir. Erzurum'un vatansever insanlarına buradan soruyorum. Vereceğiniz cevabın bütün Türkiye ve iktidar zihniyete cevap olacağını biliyorum. Öyle bir haykırmalısınız ki bütün dünya Erzurum'un bu meydanından çıkacak gür sesi işitsin" şeklinde konuştu.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel MHP'nin Erzurum Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement