MHP'nin Bursa Mitingi - Son Dakika
Yerel

MHP'nin Bursa Mitingi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Diyarbakır'ı bizden söküp almaya kimsenin gücü yetmez, yetmeyecektir.

08.05.2015 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, " Diyarbakır'ı bizden söküp almaya kimsenin gücü yetmez, yetmeyecektir. Ne vatandan cayarız ne bin yıllık kardeşlikten döneriz ne Türkiye'yi unutur ne de bayrağın indirilmesine göz yumarız" dedi.

Bahçeli, partisi tarafından Gökdere Meydanı'nda düzenlenen mitingde, 7 Haziran'da yapılacak seçimin Türk milleti ve demokrasisi için hayırlara vesile olmasını, barış, huzur ve kardeşlik içinde geçmesini diledi.

Bundan 7 asır önce 400 çadırlık bir Türkmen obasından, milyonlarca kilometrekarelik bir imparatorluğun bu topraklarda yeşerdiğini belirten Bahçeli, şöyle devam etti:

"Atalarımız buralardan üç kıtayı kavramıştır. Bu mübarek coğrafyanın her yöresinde ecdadımızın eserleri, hatıraları hala canlılığını korumaktadır. Bursa han, hamam, kervansaray, çeşme, imarethane, cami, medrese, türbe, tarihle dolu ve iç içedir. Bir obadan muazzam bir devlet çıkaran asil ruh, hala yaşamaya devam etmektedir. Bu muhteşem gizli kudret, onu saklı durduğu gönüllerden çıkarıp işleyecek bir kuvvet beklemektedir. Üç kıtada hükümran olan bir imparatorluğun yolculuğu Söğüt'ten, Bursa'dan, bu topraklardan başlamıştır. Bugün de 2023'te bölgesel güç ve küresel aktör, 2053'te küresel güç olacak bir Türkiye'nin ilk adımları buradan atılacaktır."

"Bağımsızlığımızı çekemeyenlerin tezgahları ortadadır"

Bahçeli, geçmişte başarılanların bugün de başarılacağını anlattı.

Bu konuda aşılması gereken engeller bulunduğunu dile getiren Bahçeli, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Prangaların sökülüp atılmasına direnç gösterenler haddinden fazladır. Bağımsızlığımızı çekemeyenlerin tezgahları ortadadır. Varlığımıza ve birliğimize hazımsızlık gösteren tekfurların ne yaptıkları, hangi karanlık ve alçak emelden beslendikleri de malumdur. Türkiye'nin önünü perdeleyen 17-25 Erdoğan'dır. Türkiye'ye çelme takan ve vasilik altında başbakanlık yapan Davutoğlu'dur. Türkiye'yi tam anlamıyla yıkmak ve yok etmek için fırsat bekleyen bölücüler, teröristler, işgal artıkları, haçlı kalıntıları, küresel senaryolar, küresel kumpas ve ayak oyunları hep birden AKP'nin arkasına gizlenmişlerdir. Kuruluşumuza asırlardır nefret duyanlar AKP iledir. Kurtuluşumuza diş bileyenler AKP ile ittifaktadır. Son yurdumuzda fitne-fesat hastalığını her değerimize bulaştırmak için uğraşanlar, gece gündüz uğraşmaktadır."

"Diyarbakır binlerce yıldır Türk'tür, Türk milletine emanettir"

Devlet Bahçeli, Diyarbakır'ın sözde Kürdistan haritasının içinde gösterildiğini ileri sürdü.

Bitlis Valisi'nin bu konuda bir açıklaması olduğunu ifade eden Bahçeli, şöyle konuştu:

"AKP'li Bitlis Valisi'nin en son sarf ettiği sözü duydunuz değil mi? Bu şahıs, Diyarbakır'ın Kürdistan'ın başkenti olduğunu, hiç utanmadan hiç vicdanı sızlamadan söyleyebilmiştir. Buradan soruyorum; Kürdistan neresidir, Diyarbakır ne zamandan beri Türkiye'den kopmuştur? Türk kültür ve düşünce hayatının iftiharı Ali Emiri Efendi'nin memleketi Diyarbakır'ı Kürdistan'ın başkenti göstermek nasıl bir ahlaksızlıktır? Süleyman Nazif'in, iftiharımız ve fikir kaynağımız Ziya Gökalp'in doğduğu şehri Kürdistan'ın başkenti olarak göstermek nasıl bir alçaklıktır? Diyarbakır binlerce yıldır Türk'tür, Türk milletine emanettir. Diyarbakır başkent olmuştur fakat bu payeyi bir Türk devleti olan Akkoyunlulardan 15'inci yüzyılda almıştır. Bursa nasıl mukaddes, nasıl muazzez, nasıl muhterem ise Diyarbakır da aynısıdır. Bursa'dan vazgeçemeyeceğimiz gibi, Diyarbakır'dan da ayrılmayız, hiçbir şekilde bırakmayız. Diyarbakır'ı sözde Kürdistan haritası içinde gösteren gafiller, sözde Kürdistan ile birlikte anan cahiller, küçücük akıllarınca sözde Kürdistan'a zimmetleyen hainler başaramayacak, hedeflerinize ulaşamayacaksınız. Diyarbakır'ı bizden söküp almaya kimsenin gücü yetmez, yetmeyecektir. Ne vatandan cayarız ne bin yıllık kardeşlikten döneriz ne Türkiye'yi unutur ne de bayrağın indirilmesine göz yumarız. Çünkü biz Türk milletiyiz, doğudan batıya, kuzeyden güneye tek yürek, tek bilek, tek milletiz."

"Kürdistan hayallerine kapılanlar, bu yanlıştan dönünüz"

Devlet Bahçeli, " Osman Gazi'nin mirasını parçalamak, Orhan Gazi'nin ülkülerini berhava etmek için husumet yuvalarının, nifak odaklarının bulunduğunu" savunarak, onlara fırsat vermeyeceklerini bildirdi.

Şeyh Edebali'nin ilkeleri, Hayme Ana'nın dua ve niyazları, Söğüt'ten kalkan sancak, Domaniç'ten yükselen asalet, Bursa'dan yerküreye yayılan hamiyetle bir arada bulunduklarını kaydeden Bahçeli,  şöyle devam etti:

"Osmanlı İmparatorluğu'nu yüzyıllarca ayakta tutan fazilet, hoşgörü, adalet ve fetih ruhu hala yaşamaktadır ve Bursa'ya bakan, bunları açıklıkla görecektir. Kürdistan hayallerine kapılanlar, bu yanlıştan dönünüz. 'Çözüm ve barış' diyerek çözülmemizi ve çökmemizi projelendiren milliyet fukaraları, bu hayalden uyanınız. Bizim verecek toprağımız yoktur. Bizim peşkeş çekecek değerimiz yoktur. Bizim kaybedecek bir tek insanımız yoktur. Milli ve üniter devletimizi, kardeşliğin ve kader ortaklığının eşsiz eseri aziz milletimizi düşmanca tutumlara bırakmayız, saldırı ve tahriklere sessiz kalmayız. Bunları en başta 17-25 Erdoğan ve kumandalı Başbakan Davutoğlu iyi bilmeli, iyi anlamalıdır."

Genel Başkan Bahçeli, Türk milletinin, Damat Feritleri, Artin Kemalleri gördüğünü belirtti.

Türk milletinin, manda ve himaye özlemi çeken, istila ve esarete methiyeler düzenleri de gördüğünü söyleyen Bahçeli, şunları kaydetti:

"Türk milleti, Yunan işgalinin başarısı için dua eden köhnemiş ve çürümüş nazır bozuntularına şahit olmuştur. Bunların hepsi geride kalmış, hepsi niyetleriyle beraber tarihe gömülmüştür. Günümüzde gerçekleşenler, kahraman atalarımızın Lozan'da durdurduğu emperyalist sürecin yeniden ve farklı formatlarla Türk milletine dayatılmasından başka bir şey değildir. Lozan'dan önceki son durak Sevr ve son ders ise Çanakkale Savaşları'dır. Çanakkale ile başarılamayan ancak Sevr'de dayatılanlar, Türklük için ayrılıştır, bölünüştür, parçalanıştır ve yok oluştur. Bugün karşımıza tekrar çıkanlar, dün Çanakkale'den püskürtülenlerdir. Bugün karşımıza yeniden çıkanlar, dün İzmir'den denize dökülenlerdir. Bugün karşımıza bir kez daha çıkanlar, ana karnındaki bebekleri süngüyle deşenlerdir. Bugün karşımızdakiler, önde eline Kur'an alıp, arkada boynuna haç takan, kameralarla camiye girip rüşvet ve yolsuzluk batağına saplanan günahkarlardır."

"Bu söylediklerime inanmayan varsa tarihe baksın"

Miting alanında toplananlara, "AKP'nin istismarlarına aldanacak mısınız? Erdoğan'ın dinimizi, başkanlık sistemi ve yıkımın simgesi yeni Türkiye için alet etmesine tepkisiz duracak mısınız?" diye soran Bahçeli, Bursa'nın bunlara geçit vermeyeceğini, al bayrağın düşmesini, İstiklal Marşı'nın susmasını, ezanın kesilmesini, kardeşliğin bozulmasını sineye çekmeyeceğini belirtti.

Devlet Bahçeli, "Türk milletinin batılın oyunlarına aldırış etmeyeceğini, küfrün ve şirkin planlarını dün olduğu gibi bugün de tümüyle ademe mahkum edeceğini" dile getirerek, "Bu söylediklerime inanmayan varsa tarihe baksın. Bu söylediklerimin sağlamasını yapmak ve teyit etmek arzusu taşıyan varsa ecdadımızın mücadelesini öğrensin, Bursa'yı idrak etsin" ifadesini kullandı.

Kalabalığa, "Vatan sevdalıları nerede? Türkiye aşıkları nerede? Bayrak meftunları nerede?" diye seslenen Bahçeli, şöyle dedi:

"Bu gür sese rağmen rüşvetçiler, kutucular, kasacılar, havuzcular nasıl ayakta duracaktır? Bu milli şahlanışa rağmen yolsuzluk çeteleri, kaçak ve karanlık saray müdavimleri, müzakere ve melanet ehlileri, kararmış ve taşlaşmış vicdanlar nasıl başaracaktır? Hayır, asla, Türk milleti var olduğu müddetçe, Türkiye temellerinden ve kuruluş ilkelerinden sapmadığı sürece kötülük egemenlik kuramayacaktır. PKK'nın destek ve bilirkişiliğiyle başkanlık amacı güden Erdoğan gün yüzü göremeyecek, heves ettiği bölünme anayasası elinde patlayacaktır."

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel MHP'nin Bursa Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement