MHP'li Yılmaz: 7 Haziran'dan Sonra Koalisyon Olabilir - Son Dakika
Güncel

MHP'li Yılmaz: 7 Haziran'dan Sonra Koalisyon Olabilir

MHP\'li Yılmaz: 7 Haziran\'dan Sonra Koalisyon Olabilir

MHP Uşak Milletvekili Adayı Durmuş Yılmaz, 7 Haziran'da koalisyon ihtimalinin olduğunu iddia ederek AK Parti ile birlikte hareket edilebileceğini söyledi.

18.04.2015 00:06  Güncelleme: 00:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Merkez Bankası Başkanı ve MHP Uşak Milletvekili Adayı Durmuş Yılmaz, 7 Haziran seçimleri sonrası koalisyon ihtimalinin olduğunu söyleyerek MHP'nin AK Parti ile koalisyon kurabileceğini söyledi.

Durmuş Yılmaz, CNN Türk'te Şirin Payzın'ın sorularını cevapladı. Merkez Bankası'nın bağımsızlığının son derece önemli olduğunu söyleyen Yılmaz, hükümete rağmen bir bağımsızlığın mümkün olmadığını ifade etti.

Son 20-25 yıllık dönem içerisinde dünyanın uyum döneminde olduğunu ve kabul edilebilir bir büyüme ortamının bulunduğunu anlatan Yılmaz, 2007 kriziyle belirtilen ortamın bozulduğunu söyledi. Merkez Bankası'nın bağımsızlığı ile büyüme arasında pozitif bir korelasyon olduğunu, yapılan akademik çalışmaların gösterdiğini kaydeden Yılmaz, para politikaları ile maliye politikaların farklı şeyler olduğunu anlattı. Para politikalarının en kısa vadede 3 ila 9 ay arasında etkisinin hissedildiğini belirten sık sık değiştirilen kararların bu anlamda piyasaları da rahatsız edebileceğini kaydetti.

İşte Yılmaz'ın konuşmasından satırbaşları:

"KOALİSYON İHTİMALİNİ GÖRÜYORUM"

"Koalisyon ihtimalini görüyorum. Ekonomide doğru kararlar verebilecek bir kadronun bulunması gerekiyor. Eğer bu gerçekleşmesse piyasalarda buna göre pozisyon alıyor.

Siyasette bulunmanın gereği iktidar gelmektidir. Tek başına olmasa bile bu koalisyon olursa, eğer payına ekonomiyle ilgili bölüm düşerse bunu doldurabilecek isimler bulunuyor.

"AK PARTİ İLE KOALİSYON OLABİLİR"

AK Parti ile olası bir koalisyon durumunda da bunun yapılması gerekir. Ülke menfeatleri bunu gerektiriyor diye düşünüyorum.

"İMARLA RANT KAPISI"

Biz 2001'de bir krİz yaşadık. 90'lı yıllardaki mali tablolardan kaynaklandı. Bugün artık şehircilik üzeninden rantlar kazanılıyor. Örneğin yapılan bir özelleştirme ya da imar planlarıyla bu yapılıyor. Bugün gelinen noktada imar planı yapılıyor, ona göre ihaleye çıkılıyor ve ihale olduktan sonra değişiyor planlar ve kazanç elde ediliyor. Bizim söylediğimiz bu! Yapılmaması gerekiyor."

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel MHP'li Yılmaz: 7 Haziran'dan Sonra Koalisyon Olabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (117)

  • benim oyum MHP ye: al kullahı ver takkeyi dönemi bitmesi için MHP 45 247 Yanıtla
  • benim oyum MHP ye: benim oyum mhp ye 55 205 Yanıtla
  • benim oyum MHP ye: vatan için mhp 62 129 Yanıtla
  • benim oyum MHP ye: vatan aşkı için millet sevdası için MHP 8 117 Yanıtla
  • kara: Bilerek mi yapıyorsunuz şu açıklamayı.kararsız biri sırf şu açıklama için gider akpye verir oyunu.nasıl bir anlayış bu.milet alternatif arıyorsa sana nasıl oy verecek.sen resmen hükümet merak etmesin tek başına iktidar olmasa da omuz verecez demek gibi bir durum.e sana niye oy vereyim o zaman. Mhpyi 1-2puan geriye atar en az bu açıklama.yuh yani bide mhp üzerinden oyun oynanıyor demeyin.kendi kendini aşağı çekiyor bunlar.tüm samimiyetimle mhpye oy vermekten vazgectim şu açıklamayla. 65 8 Yanıtla
  • Ankaralı : Gülünç bunlarda her şey Beklenir oylar HDP ye HDP ye iyiki varsın HDP e Oylar 24 7 Yanıtla
  • benim oyum MHP ye: hdp gelmesin diye benim oyum mhp ye 18 13 Yanıtla
  • FEVZİ: pkklı hainlere inat bende bu seçimde Mhpdeyim 8 19 Yanıtla
  • benim oyum MHP ye: vatan bölünmez bir bütündür 14 12 Yanıtla
  • benim oyum MHP ye: pkk şehirde halay çekiyor kına yak akp 12 12 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Milli Boksör Havvanur Kethüda Trabzon'da Coşkuyla Karşılandı
    19:53 Milli Boksör Havvanur Kethüda Trabzon'da Coşkuyla Karşılandı

    Hırvatistan'ın Porec kentinde düzenlenen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Havvanur Kethüda, Trabzon'da büyük bir karşılama töreniyle karşılandı. Kethüda, yaptığı açıklamada, memlekete şampiyonlukla dönmekten gurur duyduğunu ve hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu belirtti.

  • Selendi'de Tütün Fideleri Toprakla Buluştu
    19:51 Selendi'de Tütün Fideleri Toprakla Buluştu

    Manisa'nın Selendi ilçesinde tütün ekimi yeniden artış gösteriyor. Selendili çiftçiler, tütün fidelerini toprakla buluşturarak yoğun bir sezon geçiriyor. Tütün dikimleri yıl sonuna kadar sürecek ve üreticiler yüksek fiyatlar bekliyor.

  • İnegöl'de Odun Keserken Kaza: Bir Kişi İki Ayağını ve Elini Kesti
    19:48 İnegöl'de Odun Keserken Kaza: Bir Kişi İki Ayağını ve Elini Kesti

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde bir kişi, evinin bahçesinde spiralle odun keserken bir anlık dikkatsizlik sonucu iki ayağını ve elini kesti. Yaralı genç, ailesinin yardımıyla İnegöl Devlet Hastanesine kaldırıldı. Jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Samsun'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında 'Turizmde Estetik' konulu panel gerçekleştirildi
    19:48 Samsun'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında 'Turizmde Estetik' konulu panel gerçekleştirildi

    Samsun'da Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen 'Turizmde Estetik' konulu panelde, şehir ve kent kavramlarının estetik açıdan farklılık gösterdiği vurgulandı. Panelde, konuşmacılar şehirlerin estetik anlayışının henüz gelişmekte olduğunu belirtirken, sağlık turizmi ve şehirlerin turizm potansiyeli üzerine sunumlar yapıldı.

  • Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklara başladı
    19:45 Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklara başladı

    Sivasspor, Süper Lig'in 33. haftasında Fenerbahçe ile oynayacağı maçın hazırlıklarına bugün yaptığı antrenmanla başladı. Teknik Direktör Bülent Uygun yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda takım, ısınma hareketleri, pas çalışmaları ve çift kale maç yaparak hazırlıklarını tamamladı. Sivasspor, yarın yapacağı antrenmanla çalışmalarına devam edecek. Maç, 22 Nisan Pazartesi günü saat 20.00'de Sivas 4 Eylül Stadı'nda oynanacak.

  • Sivas'ta Kontrolden Çıkan Otomobil Takla Attı, Sürücü Yaralandı
    19:44 Sivas'ta Kontrolden Çıkan Otomobil Takla Attı, Sürücü Yaralandı

    Sivas'ın kent merkezinde meydana gelen kazada, bir otomobil önce park halindeki araca çarptı, ardından takla attı. Kazada sürücü yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Sürücünün sağlık durumu iyi olduğu belirtilirken, kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Depo olarak kullanılan alan küle döndü
    19:44 Depo olarak kullanılan alan küle döndü

    Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde bir apartmanın yanında bulunan garaj ve depo olarak kullanılan alan, çıkan yangında küle döndü. Yangın sonucunda depodan geriye sadece küller kaldı. İtfaiye ekipleri yangını kontrol altına alırken, olayla ilgili polis ekipleri inceleme başlattı.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ü Ziyaret Etti
    19:43 CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ü Ziyaret Etti

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, tutuklu bulunan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ü ziyaret ederek adalet talebinde bulundu.

  • Düzce'de Otomobilin Bariyere Çarpması Sonucu 2 Kişi Yaralandı
    19:38 Düzce'de Otomobilin Bariyere Çarpması Sonucu 2 Kişi Yaralandı

    Düzce'de meydana gelen trafik kazasında, R.B.K. idaresindeki bir otomobil, bariyere çarparak yaklaşık 50 metre yüksekliğindeki dere yatağına düşmekten kurtuldu. Kazada otomobilin sürücüsü ile araçta bulunan bir kişi hafif yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.


Advertisement