MHP'li Yeniçeri: "Hiçbir Partinin, Kişinin Ülkeye İhanet Etme Özgürlüğü Olamaz" - Son Dakika
Politika

MHP'li Yeniçeri: "Hiçbir Partinin, Kişinin Ülkeye İhanet Etme Özgürlüğü Olamaz"

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, siyasi partilerin kapatılamaz gibi görülmesinin hiçbir mantığı olmadığını söyleyerek, "Hiçbir partinin, kişinin ülkeye ihanet etme özgürlüğü olamaz" dedi.

11.03.2015 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, siyasi partilerin kapatılamaz gibi görülmesinin hiçbir mantığı olmadığını söyleyerek, "Hiçbir partinin, kişinin ülkeye ihanet etme özgürlüğü olamaz" dedi.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Yeniçeri, 17-25 Aralık iddialarıyla ilgili takipsizlik kararı verildiğini hatırlatarak, yolsuzluk iddiasına ilişkin bakanların yapılan Yüce Divan oylamasında AK Parti'nin çoğunluğunu verdiği oylarla korunduğunu söyledi. Hakim ve savcıların 'görevi kötüye kullanmak' suçundan yargılandığını belirten Yeniçeri, Deniz Feneri ve 17-25 Aralık savcılarının yargılandığını hatırlattı. Bütün gazetecilerin özgürlüğünün tehdit altında olduğunu savunan Yeniçeri, "Gazeteci ve program yapımcısı Sedef Kabaş paylaştığı bir tweet yüzünden önce gözaltına alınıyor, sonra 1 yıl 6 aydan 5 yıla kadar hapis istemiyle hakkında dava açılıyor. Şarkıcı Atilla Taş, Başbakan hakkında attığı tweet sebebiyle gözaltına alınıyor ve sonra da serbest bırakılıyor. Eski milletvekili Feyzi İşbaşaran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında yazdığı iddia edilen tweetler yüzünden tutuklanıyor, daha sonra da serbest bırakılıyor" dedi.

Hakan Fidan'ın milletvekilliği aday adaylığından çekilmesine ilişkin olarak Yeniçeri, "Hakan Fidan'ı Erdoğan için vazgeçilmez kılan acaba nedir? Gerçeği Hakan Fidan'ın söylediği gibi olmadığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sır küpünün kendisine danışmadan böyle bir karar vermesinin kendisi açısından ciddi bir risk olarak gördüğü ve bu nedenle görevden ayrılmasına karşı çıktığı açıktır" diye konuştu.

Parti kapatmaya ilişkin olarak Yeniçeri, "Hiçbir şart altında hiçbir partinin, kişinin, kuruluşun ülkeye ihanet etme özgürlüğü, ülkeyi bölme özgürlüğü olamaz. Siyasi partiler Türkiye'de bir çatışmanın kaynağını meydana getiriyor, teröristlerin odağı haline geliyorsa, halkın birbirine düşürülmesine yönelik bir takım politika ve stratejiler yürütüyorlarsa, bu partinin kapatılamaz gibi görülmesinin hiçbir mantığı yoktur. Demokratik ülkelerde suç işleyenlere suçunun karşılığı olarak gerekli cezalar öngörülmektedir" dedi.

Türk Dil Kurumu'nun web sitesindeki sözlüğünde "müsait" kelimesinin "flört etmeye hazır olan, kolayca flört edebilen (kadın)" olarak tanımlanmasıyla başlayan tartışmalarla ilgili olarak Yeniçeri, "AKP'yi müsait olarak tanımlıyorum. Lügattaki değil, uygulamadaki anlamıyla kullanmak gerekir" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP'li Yeniçeri: 'Hiçbir Partinin, Kişinin Ülkeye İhanet Etme Özgürlüğü Olamaz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement