MHP'li Vural: O Savcı Görevden El Çektirilmeli - Son Dakika
Güncel

MHP'li Vural: O Savcı Görevden El Çektirilmeli

MHP\'li Vural: O Savcı Görevden El Çektirilmeli

Mhp Grup Başkanvekili Oktay Vural, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) çağrı yaparak, emniyete yönelik operasyonu yürüten savcının görevden el çektirilmesi gerektiğini söyledi.

27.07.2014 18:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mhp Grup Başkanvekili Oktay Vural, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) çağrı yaparak, emniyete yönelik operasyonu yürüten savcının görevden el çektirilmesi gerektiğini söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da yüklenen Oktay Vural, Erdoğan'ın 12 Eylül döneminin Kenan Evren'i olmak istediğini söyleyerek, "Tek adam mı yoksa millet mi güçlüdür? Bu zihniyet TBMM'yi sinek ikili olarak görüyor" dedi.

MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, Emniyet'te yaşanan 'paralel yapı' operasyonu ve Cumhurbaşkanlığı sürecine ilişkin Antalya'da DHA'ya özel açıklamalarda bulundu. 22 Temmuz'da emniyete yönelik 'paralel yapı' operasyonunda Ergenekon ve Balyoz soruşturmalarına benzer bir süreç yaşandığını söyleyen Oktay Vural, "Bir hukuk devleti olan Türkiye hala bunları konuşuyorsa maalesef Türkiye demokrasi, hukuk devletinden geriye gidiyor demektir. Aslında bakıldığı zaman bütün bunların hepsinin amacı ve hedefi hükümeti Türkiye'nin gündeminden kaçırmak ve hükümetin açıkçası sanki bir yerlerle uğraşıyormuş, birileri engellemek istiyormuş havasıyla yeni bir mağduriyet edebiyatı oluşturmak. Bütün bunları dikkate aldığımızda işin vahim boyutu da bugün bu sorgulananlar, 'paralel yapılanma var' diyenler, bu yapılanmayı yapanlar da hükümet. Bu yapılanma gökten zembille inmedi, bu yapılanmayı muhalefet yapmadı, bu yapılanmayı 'ne istediniz de vermedik' diyen bugünkü hükümet gerçekleştirdi. Sevk ve idare eden, göreve getiren bu hükümet" diye konuştu.

TÜRKİYE'DE HUKUK BİTMİŞTİR

Emniyete yönelik operasyonların altında 17 ve 25 Aralık sürecinin yattığını aktaran Oktay Vural, "Şimdi biz bir taraftan 17-25 Aralık sürecinde rüşvet ve yolsuzluğun arkasındaki gerçeklerin ortaya çıkarılmasının mücadelesini yaparken, şimdi iş tersine çevrildi, rüşvet ve yolsuzluk yapanları sorgulayanları bu sefer yargı sürecine getirdi. Bu Türkiye'de hukukun bittiğini, hukukun siyasi amaçla kullanıldığını ortaya koyuyor. Bir başka yönü de bir taraftan TSK'da casusluk davası, şimdi de emniyet içinde casusluk, her tarafımız casus olmuş, sınırlarımız kevgire dönmüş, devletin bütün kurumları casus olmuş. Böyle bir devleti bu noktaya getiren siyasi zihniyet iktidar değil mi? Rüşvet ve yolsuzluğu sorguluyorsunuz, onu sorgulayanlara operasyon. Casusluğu sorguluyorsunuz, onu sorgulayanlara casusluk operasyonu. Yani toplum gerçekten bu yönüyle şaşkın hale dönüştürülmüş. Kime güveneceği belli değil" diye konuştu.

KAÇ İSMAİL KAÇ KİM?

17 Aralık süreci yaşanmamış olsaydı bu operasyonların da yaşanmayacağını aktaran Oktay Vural, bugünkü operasyonların ana hedefinde rüşvet ve yolsuzluk operasyonunu yapanlar ile KCK devlet yapılanmasını sorgulayanlar olduğunu ileri sürdü. Gözaltı süresi dolduktan sonra sorgulamaların devam ettiği, kapalı kapılar ardında kararların verildiği bir sürecin yaşandığını anlatan Oktay Vural, "Kapalı kapılar ardında hakim kapıyı kilitleyerek karar veriyor. Kapı açıldıktan sonra hakimin istişare heyeti ortaya çıkıyor. Bir de istişare heyetinde İsmail diye biri var, fenomen oldu, 'Kaç İsmail kaç'. Bir hakim birilerine kaç diyorsa artık tuz kokmuş demektir. Bu İsmail kimdir, beraber birlikte nasıl karar veriyor? Avukat yok, İsmail ile birlikte karar veriyor. O zaman hakim iradeleri dışarıdan yönlendirilerek mi yapılıyor, baskı, dayatma ve listeye göre mi yapılıyor? Enteresan ilişkiler ağı. Bu soruları millet, hak, hukuk adına soruyoruz" dedi.

OPERASYON SAVCISI EL ÇEKTİRİLMELİ

22 Temmuz operasyonunu yürüten savcının cübbeli siyaset yaptığını iddia eden MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural şöyle dedi:

"Şimdi bir taraftan paralel yargıyı ortadan kaldırsın derken, şimdi başladık ak yargıçlar, ak savcılar, ak mahkemeler dönemine. Bu da görülüyor ki yargı siyasi amaçlı bir silah olarak kullanılıyor. Gücü elinde tutanın kullandığı silah. Oysa yargı milletin yargısı, milletin gücü olmalıdır. Çünkü Türk milletine, adına hakim veriliyor. Orada bu şekilde Erdoğan'ı metheden bir hakim tarafsızlığını bir kere ihlal etmiştir, tarafsız karar vermesi mümkün değildir, bu hukuksuzlukları yapan birisi de millet adına karar veremez. Çünkü yargı diyor ki, Türk milleti adına diyor, sen bunu millet adına değil Erdoğan, parti adına yapıyorsun. O zaman yapılması gereken, hemen işten el çektirilmesi gerekiyor. HSYK bu hakimi hemen işten el çektirmesi lazım. Ergenekon ve Balyoz sürecindeki o hukuksuzluklar yine aynı şekilde hukuksuzlukların devam ettiği dönemde bize tek bir şey hatırlatıyor; hukukun üstünlüğü değil üstünlerin hukuku caridir ve bugün de bu üstünlerin hukukuna cari kılan tek bir güç vardır o da Erdoğan gücüdür. Bu bakımdan bu bir Erdoğan yargısı, bir ak yargı haline gelmiştir. Biz gerçeklerin ortaya çıkmasını istiyoruz, ama bu sorgulama sürecinin gerçekten önemli davaları sorgulayanlar üzerinde teksif edilerek (bir noktada dikkat toplama) 17 ve 25 Aralık'ın rövanşını almak amacıyla yapıldığına ilişkin bir kanaat ortaya çıkıyor."

ERDOĞAN'A MAĞDURİYET OLUŞTURULUYOR

22 Temmuz operasyonunun zamanlamasının manidar olduğunu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Bana darbe yapmak istiyorlar' algısını somuta indirmek istendiğini vurgulayan Oktay Vural, " Bülent Arınç'ın ifadeleri de 'Eğer özür dilerlerse, nedamet getirirlerse devam etmeyiz' deyişi bile bunun siyasi amaçla hazırlandığını ve cumhurbaşkanlığı sürecinde Erdoğan'a bir mağduriyet oluşturmak amacıyla tezgahlandığını gayet açık ve net ortaya çıkarıyor" ifadelerini kullandı.

İHSANOĞLU'NUN TRENDİ GİDEREK YÜKSELİYOR

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Oktay Vural, Başbakan Erdoğan'ın devletin imkanlarıyla mitingler yaptığını ve seçim sürecinde haksız rekabet oluşturduğunu aktardı. Cumhurbaşkanı adayları Ekmeleddin İhsanoğlu ile Recep Tayyip Erdoğan arasında nitelik farkı olduğunu kaydeden Oktay Vural, Erdoğan'ın tamamen siyasi mitingler yaparak partilere ve millete hakaret ettiğini söyledi. Erdoğan karşısında Ekmeleddin İhsanoğlu'nun trendinin giderek yükseldiğini aktaran Oktay Vural, "Türkiye'nin ihtiyacı olan bir cumhurbaşkanı. Cumhurbaşkanı parti meselesi değildir. Ekmeleddin bey Adalet ve Kalkınma Partisi dahil bütün siyasi partilerin tabanlarına aynı şekilde hukuk, demokrasi, insan hakları ekseninde bir cumhurbaşkanlığı yapabilecek bir değerli şahsiyet. Bütün imkansızlıklara, zorlamalara rağmen başa baş bir yarışta Ekmeleddin bey toplumun yüzde 60'ının oyunu alarak cumhurbaşkanı olacaktır" dedi.

ABBAS ZORDA GİBİ GELİYOR

Türkiye'nin son dönemde Ortadoğu'daki İslam coğrafyasında yumuşak güç olmaktan çıktığını dile getiren Oktay Vural, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun İslam coğrafyasına huzuru ve barışı getirebilecek bir isim olduğunu belirtti. Aralarında Ak Parti'nin kurucularının da bulunduğu pek çok ismin Ekmeleddin İhsanoğlu adı üzerinde uzlaştığını kaydeden Oktay Vural, "Bu uzlaşma görülüyor ki AKP'nin kurucuları dahil olmak üzere ona oy veren insanlar tarafından da müspet görülüyor. Başbakan'ın saldırılarını da dikkate aldığımız zaman demek ki Abbas zorda gibi geliyor. Dolayısıyla ilk hedef yüzde 60. İkinci tura kalmasın istiyoruz. Netice itibariyle milletimiz oy verecek. Ama ben inanıyorum ki Türkiye kavgayı değil huzuru, çatışmayı değil uzlaşmayı, monoloğu değil diyalogu Çankaya'ya taşıyacaktır, taşımalıdır" diye konuştu.

'TBMM'Yİ SİNEK İKİLİ OLARAK GÖRÜYOR'

Başbakan Erdoğan'ın 12 Eylül döneminin Kenan Evren'i olmak istediğini savunan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural şöyle devam etti:

"Bu özlemi anlayamıyorum. Bu özlem 12 Eylül'de Evren Paşa özlemi, devlet başkanı olmuştu o zaman, bu da böyle. Darbeci zihniyetler birbirine benzer. Tipik olarak bir benzeşme arzusu görüyorum. Türkiye bir parlamenter demokratik sistemle yönetilmektedir. Bu tavırların hepsi bir unvan gaspıdır, fiili olarak darbe. Darbe milletin hukukunu ayaklar altına almak, yok saymaktır. Milletin hukukunu yok sayan birisi cumhurbaşkanı olduğu zaman bu hukuku yok saydığı zaman darbeci demektir. Tek adam mı yoksa millet mi güçlüdür? O bakımdan bu zihniyet TBMM'yi sinek ikili olarak görüyor. Parlamenter demokrasiyi sıfırlayan bir zihniyetle bakıyor. Bu zihniyetin başkanlık arzusu cumhurbaşkanlığı sürecini bir diktatörlüğe sıçrama tahtası olarak kullanmak istiyor. TBMM'ye, Bakanlar Kurulu'na darbe vurmak isteyen bir zihniyet. Bu zihniyetin Türkiye'ye hayrı yoktur. Aç tavuk kendini darı ambarında zannedermiş. Türkiye Recep Tayyip Erdoğan'ı geldiği gibi göndererek bu sıkıntılardan kurtaracaktır. Beklentimiz odur." - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel MHP'li Vural: O Savcı Görevden El Çektirilmeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı
    01:59 İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen ise yakalandı. Karaburun açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen can salında bulunan 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen kurtarıldı. Çeşme ilçesinde ise Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen lastik bottaki 2 düzensiz göçmen ekiplerce yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi
    01:53 THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi

    Türk Hava Yolları (THY) Cenevre Müdürlüğü, iftar programı düzenledi. Programa, Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Güven Begeç, BM Cenevre Ofisi Medeniyetler İttifakı Özel Temsilcisi Büyükelçi Hakan Kıvanç ve diğer davetliler katıldı. Başkonsolos İpek Zeytinoğlu Özkan, Türkiye'nin deprem bölgelerine yapılan yardımları hatırlatarak, asrın felaketinin üstesinden geleceklerini belirtti. İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'ye yapılan yardımlar da konuşuldu.

  • Ankara'da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada
    01:46 Ankara'da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde tali yoldan caddeye çıkan çimento tankeri kontrolden çıktı. Devrilerek yokuş aşağı kayan tankerin görüntüsü anbean kameraya yansıdı. Kaza neticesinde şans eseri ölen veya yaralanan olmadı.

  • Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü
    01:42 Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü

    Avcılar'da yaşanan olayda, Vehbi Yıldız adlı şahıs, 3 çocuğunun annesi olan eşi Serap Yıldız'ı bilinmeyen bir nedenle silahla vurarak öldürdü. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Vehbi Yıldız'ın eylemi sonrası olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ancak Serap Yıldız'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın ardından yapılan incelemelerin ardından Serap Yıldız'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

  • Gaziantep'te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu
    01:33 Gaziantep'te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu

    Gaziantep-Nizip karayolunda vücudunun çeşitli yerlerinden silahla vurulmuş bir kadın cesedi bulundu. Cesedin kimlik tespiti için adli tıp kurumuna kaldırılmasıyla birlikte zanlı ya da zanlıları bulmak için geniş çaplı bir çalışma başlatıldı.

  • Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti
    01:33 Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti. Babacan, partililer tarafından karşılandı ve partisinin Karlıova Belediye Başkan adayı İlyas Bingöl'e destek istedi. Babacan, Türkiye'deki sorunlarla ilgili hazırladıkları ansiklopediyi ve DEVA belediyeciliği ahlaki kural bildirgesini anlattı.

  • İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
    01:29 İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde hafif ticari araç ile motosikletin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Kaza; İskenderun ilçesi Numune Mahallesi'nde meydana geldi. Polis kazayla ilgili inceleme başlattı.

  • Gaziantep'te Yol Kenarında Silahla Öldürülen Kadın Bulundu
    01:25 Gaziantep'te Yol Kenarında Silahla Öldürülen Kadın Bulundu

    Gaziantep-Nizip kara yolunun 11. kilometresinde bir kadının yol kenarında hareketsiz yattığını görenler durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen 112 Acil Servis ve jandarma ekipleri, kadının silahla öldürüldüğünü belirledi. Üzerinden kimlik çıkmayan kadının cesedi, otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Jandarma ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Ankara Pursaklar'da çimento tankeri devrildi, o anlar kameraya yansıdı
    01:20 Ankara Pursaklar'da çimento tankeri devrildi, o anlar kameraya yansıdı

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde tali yoldan caddeye çıkan çimento tankeri kontrolden çıktı. Devrilerek yokuş aşağı kayan tankerin görüntüsü anbean kameraya yansıdı.

  • Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'
    01:15 Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Selçuk'ta düzenlenen mitingde projelerini anlatarak heyecanını İzmir halkıyla paylaştı.


Advertisement