MHP'li Çetin: Davutoğlu, PKK Taleplerini Eylem Planına Ustaca Gizlemiştir - Son Dakika
Politika

MHP'li Çetin: Davutoğlu, PKK Taleplerini Eylem Planına Ustaca Gizlemiştir

Mhp Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı 'Terörle Mücadele Eylem Planı'na ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

06.02.2016 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mhp Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı 'Terörle Mücadele Eylem Planı'na ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Çetin, "Terör örgütüne istediklerini vererek vazgeçireceğini sanan AKP hükümetlerinin bugüne kadar yaptığı hataları tekrarlayan Davutoğlu, PKK taleplerini eylem planına ustaca gizlemiştir. Eylem planı içerisine yerleştirilen 'yerel yönetimlerin yetkileri genişletilecek' hükmü, AKP hükümetinin terör örgütüne açtığı teslim bayrağı anlamına gelmektedir" dedi.

"'YEREL YÖNETİMLERİN YETKİLERİ GENİŞLETİLECEK' HÜKMÜ TERÖR ÖRGÜTÜNE TESLİM BAYRAĞI ANLAMINA GELMEKTE"

Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı 10 maddelik 'Terörle Mücadele Eylem Planı'nda PKK'nın taleplerini ustaca gizlediğini savunan Çetin, "Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Mardin'de açıkladığı 10 maddelik 'Terörle Mücadele Eylem Planı', bölücü terörle mücadeleden daha çok teşvik edecek bir içeriğe sahip görünmektedir. Terör örgütüne istediklerini vererek vazgeçireceğini sanan AKP hükümetlerinin bugüne kadar yaptığı hataları tekrarlayan Davutoğlu, PKK taleplerini eylem planına ustaca gizlemiştir. Eylem planı içerisine yerleştirilen 'yerel yönetimlerin yetkileri genişletilecek' hükmü, AKP hükümetinin terör örgütüne açtığı teslim bayrağı anlamına gelmektedir.

Bölücü örgütün ve uzantısı siyasi yapıların özerklik taleplerinin şiddetlendiği bir dönemde, 'yerel yönetimlerin yetkilerini genişletme' sözü veren başbakan Davutoğlu'nun niyetinin terörle mücadele olmadığı çok açıktır. Paketin adı 'Terörle Mücadele Eylem Planı' olsa da, verilen mesaj terörle müzakere ve teröre teslimiyettir" ifadelerini kullandı.

"HÜKÜMETİNİN VAATLERİ PKK'YA İSTEDİĞİ FIRSATI VERMEKTEDİR"

PKK'nın özerklik peşinde olduğunu vurgulayan Çetin, eylem planıyla PKK'ya istediği fırsatın sunulduğunu öne sürerek "Paketin bir başka maddesinde bahsedilen 'istişare meclisleri', PKK'nın isteyip de yapamadığı bir başka adımdır. PKK özerklik peşindedir ve bunun için yetkileri genişletilmiş yerel yönetimlere ve halk içerisinden seçilmiş meclislere ihtiyacı vardır. Başbakan Davutoğlu ve AKP hükümetinin vaatleri ise PKK'ya istediği fırsatı vermektedir. Davutoğlu devlet eliyle PKK taleplerini yerine getirecek bir program sunmaktadır. AKP'nin teslimiyetçi politikaları yüzünden, bölgede devletine bağlı insanlarımızın etkisizleştirildiği ve göçe zorlandığı, önemli bir bölümünün ise PKK'ya boyun eğdiği bilinmektedir. Askerin polisin güvenliği sağlayamadığı bir bölgede kurulacak İstişare Meclisinin kime ve hangi amaca hizmet edeceğini başbakan hesap etmiş midir? Kaldı ki, milli ve üniter bir yapı içerisinde, yerel meclis fikri başlı başına iyi niyetten yoksundur. AKP hükümetinin attığı adımlar ve bölücü örgütün özerklik hedefi, Başkanlık ısrarının ardına bir federasyonun gizlendiğini sıklıkla dile getiren MHP'yi haklı çıkarmaktadır. Türkiye'de milletin bir Meclis'i vardır o da Ankara'daki Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. Yerel meclisler yeni azınlık iddialarını ve yeni devlet taleplerini peşi sıra getirecek adımlardır" açıklamasında bulundu.

"DAVUTOĞLU GÖZÜ KAPALI MİLLETE HAYAL SATMAKTADIR"

10 maddelik 'Terörle Mücadele Eylem Planı'na ilişkin eleştirilerde bulunan Çein, "Ahmet Davutoğlu, terörle mücadeleyi kararlılıkla yürütmek ve güvenlik güçlerinin görevlerini yapmalarını sağlamak yerine, bölücü örgütün taleplerine kapı aralayarak mücadeleyi zafiyete uğratmaktadır. Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi talebi, milli ve üniter bir devlet olan Türkiye'nin federatif bir yapıya dönüştürülmesi projesinin önemli bir adımıdır. AKP'nin 2012'de çıkardığı büyükşehir yasası, terör örgütünün bölgede hakimiyet tesis etmesine ciddi destek sağlamıştır. Bir anlamda eyalet yasası olan büyükşehir yasası, Avrupa Birliği'nin Yerel Yönetimler Özerklik Şartı'ndaki Türkiye'den beklentileri karşılamaktadır. AKP ve CHP'nin onayı ile AB Yerel Yönetimler Özerklik Şartı'ndan Türkiye'nin çekincelerinin kaldırılmasının ardından, HDP'li belediyelerin özerklik için çalışmalar yaptıkları gayet iyi bilinmektedir. Terörün en güçlü zamanı AKP hükümeti döneminde yaşanırken, Başbakan Davutoğlu etkin bir mücadele yerine hala plan açıklamakla meşguldür. Bugüne kadar yaptıkları gaflet ve aymazlıklarıyla terörü azdıran AKP'nin boş vaatlerine milletin karnı doymuştur. Başbakan Davutoğlu gözü kapalı millete masal anlatmakta, hayal satmaktadır. Siyaseten alıcısı var diye görmezden gelinen gerçekler bu gidişle devletin parçalanmasına, milletin bölünmesine ve kardeş kavgasına yol açacaktır. Davutoğlu ve hükümet üyelerinin makamlarının gereği olan icraatları yapmak yerine, hamasetle durumun idare edilemeyecek kadar zora girdiğini anlamamakta ısrar etmelerinin faturasını millet ödeyecektir" dedi.

"DAVUTOĞLU ANKARA'DA YENİ BİR MASA KURMAKTAN BAHSETMEKTEDİR"

MHP'li Çetin, açıklamasında şunları kaydetti: "Hükümetin boş açıklamaları ve sözde paketleriyle, her gün asker ve polislerimizin şehit edildiği bölücü kalkışmanın önüne geçmek mümkün değildir. AKP'nin terörün taleplerini yerine getiren bu kafasıyla Sur ve Cizre gibi kurtarılmış bölgeler çoğalacaktır. Devleti yönetenler sorunların üzerine gitmek yerine yangına benzin döktüğü müddetçe, Türkiye'nin istikrara ve huzura kavuşması güçtür. Hükümet büyük gürültü patırtıyla çıkardığı iç güvenlik yasasını uygulamaktan acizken, başbakanın palavralarla dolu yeni paketleri nasıl hayata geçirilecektir? Türkiye'de dış güçler kaynaklı siyasal bir başkaldırı olduğunu göremeyecek kadar Hükümetin ve Davutoğlu'nun gözlerinin kapalı olduğu yaptıkları her açıklamadan sonra daha iyi anlaşılmaktadır. Bölücü örgütle masa kuran, açılım adı altında terörün güçlenmesine fırsat veren AKP zihniyetinin yaşananlardan hiçbir ders çıkarmadığı çok açıktır. Başbakan Davutoğlu, İmralı'daki bebek katiliyle kurdukları masanın sonuçlarını hesap etmeden, şimdi Ankara'da yeni bir masa kurmaktan bahsetmektedir. Davutoğlu, bu kez elinde silah olanlarla görüşmeyeceklerini ilan etmekle doğru yaptığını zannetse de, bölücülüğün silahlı ya da silahsız aynı amaca hizmet ettiğini, üstelik birbirinden ayrılmasının mümkün olmadığını anlayamamış gözüküyor. Çukur kazarak devlete kafa tutan, Mehmetçiğimizi şehit eden örgüte seslenen Davutoğlu, "çukur kazacağınıza gelin anayasa komisyonuna istediğinizi söyleyinö diyecek kadar açık konuşmaktadır. Böylelikle yeni anayasa çalışmalarının ve başkanlık arayışlarının bölücü talepleri karşılamayı amaçladığı görüntüsü oluşmaktadır"

"AKP HÜKÜMETLERİNİN BÖLÜCÜ ÖRGÜTLE AYNI SÖYLEMLERLE TÜRK KİMLİĞİNİ HEDEF ALMASI TAM BİR GAFLET ÖRNEĞİ"

MHP'li Çetin, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Başbakan Davutoğlu'nun söylemleri, AKP hükümetinin terörle mücadeledeki niyetini sorgulatmakta, anayasa çalışmalarına şüpheyle yaklaşmamıza sebep olmaktadır. İmralı'daki caninin sıklıkla kullandığı 'Mezopotamya halkları' jargonunu birebir alarak kullanan Ahmet Davutoğlu, Türk milletini parçalara bölme ve yeni isimler icat etmekle hangi amaca hizmet etmektedir? Türklük kavramı ırk, dil, din ve mezhebine bakılmaksızın Türkiye Cumhuriyeti'ne vatandaşlık bağı ile bağlı bütün insanlarımızın ortak kimliğidir. Bin yıldır Anadolu'da yoğrulan kültürün, milli varlığımızın ve birlik ruhumuzun adı bu ortak Türk üst kimliğinde korunmaktadır. AKP hükümetlerinin bölücü örgütle aynı söylemlerle Türk kimliğini hedef alması tam bir gaflet örneğidir. Türk üst kimliğini kaldırdıklarında, yerine koyabilecekleri hiçbir kimlik bu coğrafyada birlik ve bütünlüğü korumaya yetmeyecektir. Türk kimliğine saldıran aslında Kürt'e de en büyük kötülüğü yapmaktadır. Türkiye'nin düzenini ve huzur ortamını yok etme peşinde olanların dönüp Suriye'de yaşananlara ve vatansızlaştırılan milyonlarca masum insanın çilesine bakmalarını tavsiye ediyoruz. Türkiye'nin milli ve üniter yapısının, milli birlik ve kardeşliğinin hedefe konduğu ve her geçen gün daha fazla tahrip edildiği bir süreçte, Milliyetçi Hareket Partisi'nin bütün öngörüleri ve uyarıları doğru çıkmıştır. Hükümetin farklı isimler altında yürüttüğü çözüm sürecinin yaratacağı sakıncalar partimiz tarafından defalarca dile getirilmesine rağmen, ne yazık ki ısrarla uygulanmıştır. Açılım örtüsü altında bölgenin silah deposu haline getirilmesi, militanların eğitilmesi alenen sürerken, AKP hükümetlerinin güvenlik güçlerimizi engellemekle meşgul olmasının sonuçları bugün gözler önündedir. Operasyon taleplerini sümenaltı edenler, bugün verilen şehitlerimizin sorumlularıdır. Devlet adına silahlı örgütü muhatap alan ve anlaşmalar yapıp yasalar çıkaran, terör örgütünün faaliyetlerine göz yuman, örgütün lojistiğine destek veren yerel yöneticilerle ilgili idari ve yargı sürecini işletmeyen hangi makam olursa olsun vakti zamanı geldiğinde hesabını adalet önünde Türk milletine vermekten kurtulamayacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi, Türk milletinin birlik ve bütünlüğüne kast eden bölücü kalkışma karşısında devleti etkisizleştirenlerin sorumluluklarını hatırlatmaya ve hesap sormaya devam edecektir" - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika MHP'li Çetin: Davutoğlu, PKK Taleplerini Eylem Planına Ustaca Gizlemiştir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya
    23:42 DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı: Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamayın

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.


Advertisement