MHP'li Büyükataman: Akp, 2,5 Saatlik Görüşmede MHP'ye Koalisyon Teklif Etmemiştir - Son Dakika
Güncel

MHP'li Büyükataman: Akp, 2,5 Saatlik Görüşmede MHP'ye Koalisyon Teklif Etmemiştir

Mhp Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, bir basın açıklaması yaptı.

13.10.2015 13:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mhp Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, bir basın açıklaması yaptı. Büyükataman, "32 günü CHP ile ziyan eden AKP, 2,5 saatlik görüşmede MHP'ye koalisyon teklif etmemiştir. Bu gerçek ortada iken yalanlar ve iftiralar bitmek bilmemektedir. AKP'nin yıllardır milli değerleri yok etme politikası her seçim öncesinde olduğu gibi milliyetçi değerleri sömürme politikası olarak karşımızdadır. AKP'nin siyasi künyesinde taşıdığı 'milli irade dolandırıcılığı', 'inanç hortumculuğu' ve 'siyaset karaborsacılığı' gibi sıfatlarına son olarak 'siyasi kapkaççılık' da eklenmiştir" dedi.

"AKP, MİLLİ BİRLİĞE VE BİN YILLIK KARDEŞLİĞE TEHDİTTİR"

AK Parti'nin demokrasiye tehdit olduğunu savunan Büyükataman, "Türk siyaseti son dönemde AKP ile birlikte hiç olmadığı kadar itibar ve seviye kaybına maruz kalmıştır. AKP'nin seçim meydanlarında, televizyonlarda ve yandaş gazetelerde söylediği gerçek dışı sözlere aziz milletimiz artık kanmamaktadır. Milli iradenin tecellisine saygı duymayan AKP, milli irade açısından bir numaralı tehditler manzumesidir. AKP, demokrasiye tehdittir. AKP, milli birliğe ve bin yıllık kardeşliğe tehdittir. AKP, bireysel hak ve özgürlüklere tehdittir. AKP, düne husumet, geleceğe tehdittir. AKP, hukuka çengel, huzura engeldir. ve AKP Türklüğün yegane hasmı, Türk milletine musallat olmuş günah kaynağıdır" ifadelerini kullandı.

"AKP'NİN HER SEÇİM ÖNCESİNDE OLDUĞU GİBİ MİLLİYETÇİ DEĞERLERİ SÖMÜRME POLİTİKASI KARŞIMIZDA"

AK Parti'nin 7 Haziran seçimlerinin ardından MHP'ye koalisyon görüşmeleri kapsamında koalisyon teklif etmediğini öne süren Büyükataman, "32 günü CHP ile ziyan eden AKP, 2,5 saatlik görüşmede MHP'ye koalisyon teklif etmemiştir. Bu gerçek ortada iken yalanlar ve iftiralar bitmek bilmemektedir. AKP'nin yıllardır milli değerleri yok etme politikası her seçim öncesinde olduğu gibi milliyetçi değerleri sömürme politikası olarak karşımızdadır. AKP'nin siyasi künyesinde taşıdığı 'milli irade dolandırıcılığı', 'inanç hortumculuğu' ve 'siyaset karaborsacılığı' gibi sıfatlarına son olarak 'siyasi kapkaççılık' da eklenmiştir. Milliyetçi Hareket'in seçim beyannamesinden, kullandığı sözlere kadar varan aparma harekatı Türkiye Cumhuriyeti'nin fikir babalarından, büyük Türk milliyetçisi Ziya Gökalp'in sözünün çalınmasıyla devam etmektedir" açıklamasında bulundu.

"SEÇİM SONRASI GAYRİMİLLİ DAVRANANLARIN 13 YILDIR NE YAPTIKLARI ORTADADIR"

AK Parti'nin seçim beyannamesini eleştiren Büyükataman, "Düne kadar nefret kustukları, Diyarbakır'da salonlardan ismini silmeye çalıştıkları Diyarbakır'ın has evladı Ziya Gökalp'in 'Ben, sen yok; biz varız' sözünün AKP tarafından 'Sen, ben yok; Türkiye var' şeklinde kullanılıyor olmasını samimi bulmamaktayız. Türkiye'nin adının değiştirilmesi gerektiğini savunan bir gayrimilli kadronun, 'Ne mutlu Türk'üm diyene' sözüyle kavgalı olanların, 'Andımız'ı, tabelalardaki 'T.C.' ibaresini kaldıranların, dağlara kazınan bayraklara ve yazılara bile tahammül edemeyenlerin, PKK ile aynı masada oturanların, teröristlerle mutabakatlar imzalayanların Türkiye değil Türkiye'yi bölme sevdası vardır. Seçim beyannamesinde Türk kimliğini etnisite seviyesine indirerek yeni hazırlayacakları anayasaya almayacaklarını ifade edenlerin, beyannamelerinde Türk ifadesini sadece -henüz isimlerini değiştirme fırsatı bulamadıkları- resmi kurumlarla ananların; seçim öncesi milli, seçim sonrası gayrimilli davrananların 13 yıldır ne yaptıkları ortadadır" dedi.

"GÖSTERMELİK TERÖR OPERASYONU YAPANLARIN VALİLERE OPERASYON İZNİ VERMEDİKLERİYLE ÖVÜNDÜĞÜ SÖZLER ORTADA"

MHP'li Büyükataman, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Göstermelik terör operasyonu yapanların valilere operasyon izni vermedikleriyle övündüğü sözler ortadadır. 'Herkes eşittir Türkiye' sözümüze muhalefet edip milletimizi Kürt, Çerkez, Abhaz, Laz, Gürcü, Boşnak vs… sözleriyle 36'ya bölmeye çalışanların bu ülkeye verecekleri tek şey göz yaşıdır. 'Mitingleri bir parti mitingi değil teröre lanet ve teröre karşı birlik mitingleri yapacağız' sözleriyle AKP aldatma ve kandırmada zirve yapmıştır. Tabi parti olarak vatandaşın karşısına çıkmaya yüzü olmayan AKP, birlik, kardeşlik gibi maskelerin ardına saklanarak vatandaşın huzuruna çıkacaktır. AKP sözcüsü ilk mitinglerinin Bursa'da olacağını ifade etmektedir"

"13 YILLIK GÜNAHLARINI İFŞA EDECEKLER MİDİR?"

Büyükataman, "Bursa'lı hemşerilerimiz şu soruların cevabını merak etmektedir; Teröre karşı miting yapacağını söyleyen AKP yönetimi; bu mitinglerde, çözüm sürecinde akillerin hazırlayıp kendilerine sundukları raporları, Oslo'da, Dolmabahçe'de imzalanan protokolleri de okuyacaklar mıdır? Dolmabahçe Protokolünün, İmralı canisinin 10 şartı olduğunu itiraf edecekler midir? Diyarbakır'daki Nevruz'da okunan bebek katilinin mektubunu da okuyacaklar mıdır? Orada izlenen bebek katilinin eski konuşmalarını izletecekler midir? Habur'da devlete meydan okuyanları da, Kandil'in ve PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'nin temsilcilerini de yanlarına alıp meydanda ellerini havaya kaldıracaklar mıdır? Barzani'nin elinden tutup meydandaki kalabalığa 'Türkiye seninle gurur duyuyor' diye slogan attıracaklar mıdır? Burada yine bölücü Şivan Perver'e konser verdirecekler midir? PKK'nın şehir yapılanması olan KCK'nın cezaevlerine tıkılan teröristlerini neden serbest bıraktıklarını açıklayacaklar mıdır? Genel Başkanımızın, Bölücübaşı Öcalan'ın tek günlüğüne İmralı'dan çıkıp çıkmadığı sorusuna cevap verecekler midir? Velhasılı 13 yıllık günahlarını ifşa edecekler midir? AKP riyayı bir kenara bırakıp Ziya Gökalp'in değil de bugün fikirlerini yaşatmaya çalıştıkları Ali Kemallerin sözlerini kullanmalıdır" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE, MHP İKTİDARIYLA, BUGÜN İÇİNDE BULUNDUĞU ATALETTEN KURTULACAKTIR"

Büyükataman, açıklamasında şunları kaydetti: "Ziya Gökalp üzerinden 'Türkiye' mesajı vermek isteyen AKP'ye yine büyük mütefekkir Ziya Gökalp'in Ali Kemal'e verdiği cevapla cevap vermek istiyoruz: Hatta ben olsaydım: Kürd, Arap, Çerkez; İlk gayem olurdu Türk milliyeti çünkü Türk kuvvetli olursa, mutlak, kurtarır her İslam olan milleti. Türk olsam olmasam ben Türk dostuyum, Türk olsan olmasan sen Türk düşmanı. Çünkü benim gayem Türkü yaşatmak, Seninki öldürmek her yaşatanı. Temennimiz odur ki; Türkiye, MHP iktidarıyla, milli varlığına, tarihi misyonuna sahip çıkarak bugün içinde bulunduğu ataletten kurtulacaktır" - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel MHP'li Büyükataman: Akp, 2,5 Saatlik Görüşmede MHP'ye Koalisyon Teklif Etmemiştir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kastamonu Valisi Meftun Dallı, Milli Sporcularla İftar Yemeğinde Buluştu
    15:12 Kastamonu Valisi Meftun Dallı, Milli Sporcularla İftar Yemeğinde Buluştu

    Kastamonu Valisi Meftun Dallı, Kastamonu kamp merkezinde olimpiyatlara hazırlanan milli güreşçi Taha Akgül, milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, milli güreşçi Feyzullah Aktürk ve diğer milli sporcularla iftar yemeğinde bir araya gelerek moral desteği verdi. Vali Dallı, sporculara başarı dileklerinde bulunarak, bayrağımızı dalgalandırdıkları için teşekkür etti ve sağlık, afiyet, güç kuvvet ve hayırlı uzun ömürler diledi.

  • Trabzon'da siyasi parti temsilcileri TSYD Trabzon Şubesi'ni ziyaret etti
    15:10 Trabzon'da siyasi parti temsilcileri TSYD Trabzon Şubesi'ni ziyaret etti

    Trabzon'da AK Parti ve İYİ Parti temsilcileri, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Trabzon Şubesi'ni ziyaret etti. Ziyarette, AK Parti Trabzon milletvekilleri, ilçe başkanı ve belediye başkan adayları ile İYİ Parti belediye başkan adayları yer aldı. TSYD Trabzon Şubesi Başkanı Selçuk Kılıç, ziyaretten memnuniyetini dile getirerek, Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin Trabzon ve ülke için hayırlı olması temennisinde bulundu.

  • Erzurum'un İspir ilçesinde şarampole devrilen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti
    15:10 Erzurum'un İspir ilçesinde şarampole devrilen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

    Erzurum'un İspir ilçesinde, Afganistan uyruklu Hossiyn Mohammadi (26) idaresindeki otomobil, Yeni Panayır Alanı'nda şarampole devrildi. Kaza sonucunda ağır yaralanan sürücü, İspir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

  • AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular, Meram gençliği ile sahurda buluştu
    15:10 AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular, Meram gençliği ile sahurda buluştu

    AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular, Meram gençliği ile sahurda buluştu. Meram Gelişim Akademisi (MEGA) Mehmet Ali Özbuğday Gençlik Merkezi'nde sınavlara hazırlanan gençlerle gerçekleşen buluşma bir keyifli ve eğlenceli anlara sahne oldu. Milletvekili Özer ve Başkan Kavuş ile aynı sofrada sahur yapma fırsatı yakalayan gençler başkanlarla birlikte olmanın mutluluğunu da yaşadı.

  • Malatya'da Sahte Doktor Yakalandı
    15:07 Malatya'da Sahte Doktor Yakalandı

    Malatya'da kendisini dahiliye ve kadın doğum doktoru olarak tanıtan S.E'nin para karşılığı Suriye uyruklu kişileri evinde muayene ettiği ortaya çıktı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda suçüstü yakalanan şüphelinin evinde birçok tıbbi malzeme ve büyük miktarda para ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlı, adli mercilere sevk edilecek.

  • Bakan Özhaseki: 'Bittiğinde Zonguldak'ımızın en güzel yerlerinden birisi haline gelecek'
    15:07 Bakan Özhaseki: 'Bittiğinde Zonguldak'ımızın en güzel yerlerinden birisi haline gelecek'

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Lavuar Alanı'nda incelemelerde bulundu. Terakki Mahallesi'nde TOKİ tarafından başlatılan müze ve sosyal tesis inşaatlarının Zonguldak'a yakışacağını belirten Bakan Özhaseki, projenin Zonguldak'ın uğrak yeri olacağını söyledi. Ayrıca, esnafın işlerini sürdürebilmeleri için modern iş yerleri yapılacağını ve kısa sürede projenin tamamlanacağını ifade etti.

  • Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde silahlı kavga: 1 yaralı
    15:06 Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde silahlı kavga: 1 yaralı

    Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde iki grup arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi yaralandı. İki grup arasında başlayan kavgada S.T., husumetli olduğu T.K.'yi hedef alarak ateş etti. Kavgada yoldan geçen bir kişi de saçmalardan etkilenerek yaralandı. Olay yerinden kaçan şüpheliler ise polis tarafından yakalandı. S.T. tutuklanırken diğer şüpheliler serbest bırakıldı.

  • Malatya'da Sahte Doktor Suçüstü Yakalandı
    15:05 Malatya'da Sahte Doktor Suçüstü Yakalandı

    Malatya'da yabancı uyruklu bir şahıs, kendisini doktor olarak tanıtarak yine yabancı uyruklu kişileri muayene ederken suçüstü yakalandı. Sahte doktorun evinde yapılan aramalarda çeşitli tıbbi malzemeler ve ilaçlar ile büyük miktarda para ele geçirildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Murat Kurum: İstanbul'da raylı sistem uzunluğunu 40,6 km uzatarak 4 yeni hattı hizmete alacağız
    15:05 Murat Kurum: İstanbul'da raylı sistem uzunluğunu 40,6 km uzatarak 4 yeni hattı hizmete alacağız

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul'da raylı sistem uzunluğunu 40,6 km uzatarak 4 yeni hattı hizmete alacaklarını açıkladı. Kurum, ayrıca trafik sorununu çözmek, konut ve dönüşüm projelerini hayata geçirmek, ulaşımı kolaylaştırmak gibi birçok acil eylem planını da duyurdu.


Advertisement