MHP'li Başeskioğlu'ndan Türk Eğitim-Sen'e Destek Sözü - Son Dakika
Politika

MHP'li Başeskioğlu'ndan Türk Eğitim-Sen'e Destek Sözü

MHP\'li Başeskioğlu\'ndan Türk Eğitim-Sen\'e Destek Sözü

MHP İstanbul Milletvekili Murat Başeskioğlu, okul müdürleri atamalarıyla ilgili yaşanan sıkıntılar hakkında bilgi almak için Türk Eğitim-Sen Şubesi’ni ziyaret etti.

30.08.2014 19:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP İstanbul Milletvekili Murat Başeskioğlu, okul müdürleri atamalarıyla ilgili yaşanan sıkıntılar hakkında bilgi almak için Türk Eğitim-Sen Şubesi'ni ziyaret etti. Sendika şube müdürleriyle görüşen Başeskioğlu, muhalefet partisi olarak Türk Eğitim-Sen'in mücadelesinde yanlarında olacaklarını söyledi.

Fatih'teki Türk Eğitim-Sen Şubesi'ni ziyaret eden MHP İstanbul Milletvekili Murat Başeskioğlu,Türk Eğitim Sen 4, 7 ve 8 No'lu şube başkanlarından okul müdürleri atamalarıyla ilgili yaşanan sıkıntılarla ilgili bilgi aldı. Okul müdürlerinin atanmasında haksızlıklar ve usulsüzler yapıldığını iddia eden Türk Eğitim Sen 4 No'lu Şube Başkanı Erdinç Öztaş, diğer sendikalarla da görüşerek konuyu iş bırakma eylemine kadar götürmeyi düşündüklerini söyledi.

Şube başkanlarının konuyla ilgili sorunlarını dinleyen Başeskioğlu, hukuk çerçevesinde her türlü desteği vereceklerini belirtti. Başeskioğlu, "Karşılaştığımız tablo bugüne kadar Milli Eğitim Bakanlığı'nda geçmişte emsali görülmemiş bir uygulamadır. Yeniden değerlendirme konusunda idareci arkadaşlarımıza çok haksız bir şekilde yapılan puanlamalar neticesinde haksızlığa uğradığı genel fotoğraf bu" dedi.

Öğrencilerin ve ailelerin de bu konuya duyarlı olması gerektiğini vurgulayan Başeskioğlu, Türk memuru, öğretmeni ve müdürünün hiç bu kadar güvencesiz kalmadığını söyledi. İdari hukukta yapılan değişikliği eleştiren Başeskioğlu, "Antidemokratik iç bir hukuk sisteminde kabul edilemeyecek bir yasal düzenleme şu anda torba yasa içerisinde. Hükümet görüşmelerinden sonra muhtemelen gündeme gelecek. Bütün bunlar Türkiye'de hukuk devletinin aslında askıya alındığını gösteriyor" diye konuştu.

Muhalefet partisi olarak Türk Eğitim-Sen'in çağrılarına sessiz kalmayacaklarını söyleyen Başeskioğlu, "Bu demokratik mücadeleyi birlikte vereceğiz. Yanınızda olacağımızı bilmenizi istiyoruz" dedi.

Başeskioğlu, Türk Eğitim-Sen üyeleriyle bir toplantı yaptıktan sonra sendika binasından ayrıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP'li Başeskioğlu'ndan Türk Eğitim-Sen'e Destek Sözü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement