MHP'li Alan: Çözüm Sürecinin Başarıya Ulaşacağına İnanmıyorum - Son Dakika
Güncel

MHP'li Alan: Çözüm Sürecinin Başarıya Ulaşacağına İnanmıyorum

MHP\'li Alan: Çözüm Sürecinin Başarıya Ulaşacağına İnanmıyorum

MHP İstanbul Milletvekili ve emekli Korgeneral Engin Alan, "Çözüm sürecinin gerçekten başarıya ulaşacağına ben inanmıyorum." dedi.

18.04.2015 16:48  Güncelleme: 17:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP İstanbul Milletvekili ve emekli Korgeneral Engin Alan, "Çözüm sürecinin gerçekten başarıya ulaşacağına ben inanmıyorum. Siz çok iyi niyetle yola çıkmış olabilirsiniz, ama sizin iyi niyetli olmanız yetmez, karşı tarafın da aynı şekilde iyi niyetli olması gerekir" dedi.

YENİ KİTABINI İMZALADI

Milletvekili Engin Alan, Eskişehir'deki İnsancıl Kitabevi'nde düzenlenen imza gününe katıldı. 'Bölünmeye Çeyrek Kala' adlı kitabını okurlarına imzalayan Alan, gazetecilerin yönelttiği çeşitli soruları da yanıtladı.

SEÇİM GÜNÜ BU TÜR OLAYLAR BEKLENMELİ

Ağrı'da yaşanan olaylar ve HDP binasına yapılan saldırılar konusundaki sorulara Alan şu yanıtı verdi:

"Şu anda orada olup biten silah gücüyle bölge halkının oylarını HDP'ye kanalize etmek için bir çabası var örgütün. Ağrı'da yaşanan olaylar da bunun bir sonucu. HDP'nin barajı geçebilmesi için özellikle o bölgede başta AK Parti olmak üzere diğer partilerin de oylarını alma durumunda. Bunu da hükümet fark etti, iktidar fark etti ki bu iş seçime kadar devam edecek. Yine söylüyorum böyle giderse önümüzdeki süreçte, seçime kadar olan süreçte ve özellikle altını çiziyorum seçim günü bu tür olaylar beklenmeli."

"SONUNDA CUMHURBAŞKANI 'BİZİ DE ALDATTILAR' DEDİ"

Balyoz davasında delillerin sahte ve düzmece olduğunu söylediklerini belirten Engin Alan:

"Bize içeri gir dediler biz de girdik. Biz baştan beri bu davaların düzmece olduğunu, kumpas olduğunu, delillerin sahte olduğunu anlatmaya çalıştık, anlamadılar. Sonunda Cumhurbaşkanı 'Bizi de aldattılar' dedi. Cumhurbaşkanı bu lafı söyledikten sonra başka ne söylemek gerekir onu bilmem. Baştan beri dedik ki bu yalan, bu dolan. Bu Silahlı Kuvvetleri itibarsızlaştırmak için, güçsüzleştirmek için, milletin gözünden düşürmek için tezgahlanmış oyun dedik. Anlatamadık. Ama sonunda anladılar diye düşünüyorum ama olan bizim 4'er senemize oldu" diye konuştu.

"HANİ SİLAH BIRAKILIYORDU?"

Kitabında hapiste olduğu sürede ülkede ve bölgede olup bitenleri kendi bakış açısıyla değerlendirmeye çalıştığını söyleyen Engin Alan, çözüm sürecinin başarılı olacağına inanmadığını söyledi. Alan şöyle devam etti:

"Çözüm sürecinin gerçekten başarıya ulaşacağına ben inanmıyorum. İnanmadığımı sadece kitapta değil, çıktıktan sonrada söyledim. Siz çok iyi niyetle yola çıkmış olabilirsiniz, ama sizin iyi niyetli olmanız yetmez, karşı tarafın da aynı şekilde iyi niyetli olması gerekir. 20 Mart 2013 tarihinden itibaren 2 yıl geçti. Hani silah bırakılıyordu? Hani silahlar terk ediliyordu? Hani silahlı unsurlar ülkeden çıkıyordu? Tam tersi oldu. Bu sefer geldiler, dağlardan aşağıya da indiler. Türkiye'nin şu anda karşı karşıya bulunduğu manzara bu."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel MHP'li Alan: Çözüm Sürecinin Başarıya Ulaşacağına İnanmıyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (58)

  • TÜRKLERİN SELAMINA BİLE İHTİYACIMIZ YOK.: TÜRKLERİN SELAMINA BİLE İHTİYACIMIZ YOK. TÜRKLER AMERİKA VE AVRUPA YA VERDİĞİ SÖZDE DURMADI DİKLEŞTİ. . TEZKEREDE ABD Yİ KIZDIRDI. AMA KÜRTLER SÖZÜNDE DURUR. AMERİKA KÜRTLERE HAYRAN. ŞİMDİYE KADAR BİZ BU CESUR YİĞİT MİLLETİ NASIL FARKEDEMEDİK DERLER. . EEE KÜRT HEM VERDİĞİ SÖZDE DURURU HEM YİĞİTTİR. . BÜTÜN DÜNYA KÜRTLERE HAYRAN ŞU ANDA. . KÜRTLER ESKİ KÜRTLER DEİİL. . . BİZ KÜRTLER ANLI ŞANLI ARİ IRKINDANIZ. . FARSLARLA FRANSIZLARLA ALMANLARLA AKRABAYIZ. . . KISKANANLAR ÇATLASIN. . . BÜTÜN DÜNYA KÜRTLERE HAYRAN ŞU ANDA. . TÜRKLERİN SELAMINA BİLE İHTİYACIMIZ YOK. . TÜRK KÜRT KARDEŞ DİYE BOŞUNA AVUNMAYIN. . BU GİDİŞLE BÜTÜN DÜNYANIN ENERJİ KAYNAĞI KÜRTLER OLACAK. . ZENGİNLEŞECEĞİZ AMA . RAMAZANLARDA FİTRE VE ZEKATIMIZI TÜRKLERE YİNE VERMEYİZ. . PETROL SERMAYESİ AMERİKAN TEKNOLOJİSİYLE BİRLEŞECEK. DÜNYANIN İLK ÜÇ ÜLKESİNDEN BİRİ KÜRDİSTAN OLACAK. . 5 129 Yanıtla
  • Hakiki zaza 12 Bingöl: Tipe bak 8 29 Yanıtla
  • KARDEŞLİK İÇİN OYLAR HDP : Irkçılara inat Kardeşlik için oylar HDP ye ...... 6 17 Yanıtla
  • HELIN: TIPLERE BAK IGRENCCCCCCCCCCCC 9 12 Yanıtla
  • kara fatma: mhplisin normaldir 3 15 Yanıtla
  • Hasan: Yillardir Bütün Partileri Dedik hep Ayni Telden caldilar. Bu sefer HDP denemek Lazim Denemeden olmaz 3 14 Yanıtla
  • Hadi: Kork Pkk MHP geliyor 8 8 Yanıtla
  • Boran Kaya : Sizler ... Türkler olmadan nefes bile alamassınız 9 7 Yanıtla
  • hdp olabilir: mhp yanlış yaptı artık mhp ye oy vermem ailecek oy vermiyeceğiz 4 10 Yanıtla
  • MHP: Çözüm değil çözülme süreci türk halkının mhp ye oy vermesi gerek. 8 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement