MHP Kütahya Milletvekili Işık Açıklaması - Son Dakika
Yerel

MHP Kütahya Milletvekili Işık Açıklaması

"Her platformda Kütahya'ya yatırım getirdiklerini belirtenler, Kütahya'yı düşürdükleri bu durum hakkında bilgilendirmek zorundalar.

04.08.2014 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, "Her platformda Kütahya'ya yatırım getirdiklerini belirtenler, Kütahya'yı düşürdükleri bu durum hakkında bilgilendirmek zorundalar. Hala bazı kişiler Kütahya halkına yatırımlar hakkında yalan söylemeye devam etmektedir" dedi.

Işık, bir otelde gazetecilerle yaptığı basın toplantısında, Türkiye'nin son dönemde geldiği nokta itibariye 10 Ağustos cumhurbaşkanlığı seçiminin öneminin çok büyük olduğunu söyledi.

Bu nedenle 30 Mart Yerel Seçimlerinden daha büyük katılımın olması gerektiğini belirten Işık, "Bu önemli seçim öncesi ülkemizin içinde bulunduğu durum ortada. 11 Haziran'da Musul Türk Başkonsolosluğu, Irak Şam İslam Devleti isimli terör örgütü tarafından basılmış, başkonsolos dahil 49 kişi rehin alınmıştır. O tarihten yaklaşık 50 gün geçmesine rağmen AK Parti hükümeti bu konuda üzerine düşeni yapamamıştır. Olayın hemen 3 gün sonrası getirilen basın yasağı ile Türk halkının oradan bilgi alması engellenmiştir" diye konuştu.

Işık, Türkiye'de sadece 2 ilde milletvekili sayısı düştüğünü ve bu illerin de Ordu ile Kütahya olduğunu dile getirdi.

Kütahya'da AK Parti'nin son 12 yılda göstermiş olduğu özelleştirme politikası nedeniyle, birçok işsizin kenti terk ettiğini öne süren Işık, şöyle konuştu:

"6 olan vekil sayımız, 4'e düşmüştür. Her platformda Kütahya'ya yatırım getirdiklerini belirtenler, Kütahya'yı düşürdükleri bu durum hakkında bilgilendirmek zorundalar. Hala bazı kişiler Kütahya halkına yatırımlar hakkında yalan söylemeye devam etmektedir. O şahıs diyor ki, 'Başbakan, Antalya-Kütahya arası hızlı tren hattının müjdesini verdi'. Ulaştırma Bakanlığı'nın hatta Maliye Bakanlığı'nın 2023 yılına kadar yatırım programlarında Kütahya'ya hızlı tren görülmemektedir. 30 Mart'a kadar temelinin atılacağı söylenen 'şehir hastanesi', 'şehir efsanesine' dönüşmüştür. Maalesef bu alan bonzai kullanan gençlerin yuvasına dönüşmüştür. Buraya tabela asarak halkı kandırmanın hiçbir manası yoktur. Geçtiğimiz milletvekili seçimleri öncesi, jandarma taburu kalkacak dediğimizde, o dönem 'öyle bir şey yok, hem jandarma taburu kalacak, ayrıca ilimize polis meslek yüksek okulu açılacak' diyerek yeniden milletvekili olanlar, halkı kandırmışlar ve kandırmaya devam etmektedirler." - Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel MHP Kütahya Milletvekili Işık Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement