MHP İzmir İl Başkanı: Burası Kampüs Mü, Kandil mi ? - Son Dakika
Güncel

MHP İzmir İl Başkanı: Burası Kampüs Mü, Kandil mi ?

MHP İzmir İl Başkanı: Burası Kampüs Mü, Kandil mi ?

İzmir'de, Ege Üniversitesi Kampüsü'nde, Ülkü Ocakları üniversite sorumlusu Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun öldürülmesine MHP'nin tepkisi sürüyor.

25.02.2015 13:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de, Ege Üniversitesi Kampüsü'nde, Ülkü Ocakları üniversite sorumlusu Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun öldürülmesine MHP'nin tepkisi sürüyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ardından MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş da Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz'a istifa çağrısı yaptı. Karataş, üniversite içinde açılan pankartları ve resimleri göstererek, "Burası kampüs mü, Kandil mi?" dedi.

Ege Üniversitesi Kampüsü'nde, geçen cuma günü karşıt görüşlü iki grup arasında çıkan kavgada bıçaklanan Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu hayatını kaybetti, iki gruptan toplam 7 kişi de yaralandı. Tedavilerinin ardından gözaltına alınıp adliyeye sevkedilen bu 7 kişiden N.S. tutuklandı, diğerleri denetimli serbestlik kapsamında serbest bırakıldı. MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, yaşananların ardından partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz'a istifa çağrısında bulundu. Karataş, şöyle konuştu:

"Fırat, verdiği soylu mücadeleyle sadece bizlerin değil, eğitim ve öğretim hakkı elinden alınmak istenen, geleceği ve umutları gasp edilmek istenen bütün Türk gençlerinin ufkunu aydınlatan ışık olmuştur. Onu yüreğimizdeki en güzel yere koyuyor ve haykırıyoruz. Bütün cümle alem bilmelidir ki bizler ne onu unutacağız ne de ona bunu yapanları affedeceğiz. Üniversitenin bazı fakülte binaları ve civarı bir takım kanunsuzlukların, eşkıyalıkların ve şuursuzlukların, bölücü emellerle faaliyette bulunduğu merkezlere dönüşmüştür. Bu güruh kendine hak gördüğü vahşeti tüm öğrencilerin öğrenim hakkını gasp etmekte kullanmakta, öğretim üyesinden personeline kadar herkese şiddet uygulayarak istediği yaptırma çabası içine girmekte ve zorbalığı bir yöntem olarak kullanmaktadır. Ege Üniversitesi'nde yıllardır devam eden asayişsizlik birçok kardeşimizin okulu bırakmasına, öğrenimine ara vermesine sebep olmuş ve olmaktadır."

"VAHŞETTEN SORUMLULAR"

MHP İzmir İl Başkanı Karataş, üniversite rektörü ve senatoyu eleştirerek, şu sözlerle istifa çağrısı yaptı:

"Şehit kardeşimiz durumu defalarca Rektörlüğe anlatmış. Yazılı şikayette bulunmuş, ancak dikkate alınmamış, vahşetin yaşanmasına seyirci kalınmıştır. Başta üniversite rektörü olmak üzere tüm kadrosu ve senatosu bu vahşetten birinci derecede sorumludur. Olayların farkında olmayan, boşu boşuna makam işgal eden bir rektör, gereğini yapmayan ekibi ve rektörün söz geçiremediği senatosu hiçbir önlem almayarak kardeşimizin katline seyirci kalmıştır. Üniversite yönetimi ve söz geçiremediği senatosu derhal istifa etmeli ve işgal ettikleri makamları terk etmelidirler. Ne yaparsanız yapın hangi taahhütlerde bulunursanız bulunun iki elimiz yakanızda olacaktır."

Tepkisini sürdüren MHP İl Başkanı Karataş, "Ben de soruyorum kendilerine, görüntülere bakıldığında burası kampüs mü PKK'nın bataklığı Kandil mi? Burada hangi evladımız sıhhatli eğitim görebilir. Rektör dahil yönetim bu işi yönetemiyor. Mevcut rektör senatoya söz geçiremiyor. Bir grup PKK'lıya teslim olmuş durumdalar. Bu şekilde mevcut üniversite yönetimi ve senato görevini nasıl yerine getirmiş oluyor? Bu hadisenin peşini bırakmayacağız. Sorumlular bedelini ödeyecek. Hukuki yönden elimizden gelen her şeyi ortaya koyacağız. Basiretsiz yönetimin orada kalmaması için elimizden geleni yapacağız" dedi.

"YAŞANACAK KARGAŞANIN SORUMLUSU YÖNETİM VE EMNİYET OLUR"

Perşembe günü derslerin başlayacağı Ege Üniversitesi'nde yönetimin güvenliğin sağlanmasıyla ilgili Valilik ve Emniyet'ten destek istediğini belirten Karataş, "Öğrencilerin derslerine herhangi bir hadise yaşanmadan girebilmesi için tedbir alınması amacıyla destek istediler. Biz rektörle yaptığımız görüşmede görevi bırakması gerektiğini söyledik. Valilik ve Emniyet'ten, üniversite içinde sükunetin sağlanması için istenen destek kabul görmüş. Vali ve Emniyet Müdürü'yle uzun bir görüşme yaptık. Ders başlıyor. Öğrenciler derslerine girecek. Bundan sonra yaşanacak bir kargaşanın sorumlusu görevine devam eden rektör ve yönetim dışında emniyet müdürü de olacaktır" dedi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel MHP İzmir İl Başkanı: Burası Kampüs Mü, Kandil mi ? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • T.A.K HACK TİM: Bazen kürtlugumden utanıyorum,keşke arap olsaydım..... 0 0 Yanıtla

Advertisement