MHP İstanbul İl Başkanlığı'nın Bayramlaşma Töreni - Son Dakika
Güncel

MHP İstanbul İl Başkanlığı'nın Bayramlaşma Töreni

MHP İstanbul İl Başkanlığı\'nın Bayramlaşma Töreni

MHP Genel Başkanı Bahçeli: (2) "2 Ekim günü TBMM'de kabul edilen tezkereye gönül huzuruyla destek verdik ve Türk milletinden yana tercihimizi kullandık" "Türkiye için IŞİD ve PKK PYD öncelikli tehdittir.

06.10.2014 19:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "2 Ekim günü TBMM'de kabul edilen tezkereye gönül huzuruyla destek verdik ve Türk milletinden yana tercihimizi kullandık" dedi.

Partisinin il başkanlığınca Abdi İpekçi Spor Salonu'nda düzenlenen bayramlaşma töreninde konuşan Bahçeli, "ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın Erdoğan'ı zora sokan IŞİD itirafları, arkasından da U dönüşü yapması, geçmişteki kirli ilişkiler üzerinden bir tehdit ağı kurulduğuna işarettir" ifadesini kullandı.

Devlet Bahçeli, Türkiye'nin karmaşık bir zihniyet tarafından yönetildiğini savunarak, şöyle devam etti:

"Ne güvenliğimiz, ne de dirliğimiz kalmıştır. Herkes bilmelidir ki, Türkiye için IŞİD ve PKK-PYD öncelikli tehdittir. Bu katil örgütler arasında kategorik bir ayrım yapmak, akılsızlık olduğu kadar millete düşmanlıktır. Türkiye, terör örgütlerinden birini diğerine tercih edemeyecektir. İyi ve kötü terör tasnifi, insanlığın evrensel değerlerini inkarıdır. IŞİD ne kadar büyük bir tehlikeyse, PYD ve PKK da o kadar melanettir. Yılanın başı yuvasında ezilmelidir. Aksi durumda, aziz ülkemiz paramparça olabilecek, iç savaş şartları alabildiğine yeşerecektir."

MHP'nin, Türkiye'nin güvenliği, tarihi hak ve çıkarları için sorumluluk almaya her zaman hazır olduğunu kaydeden Bahçeli, "Bu maksatla, 2 Ekim günü TBMM'de kabul edilen tezkereye gönül huzuruyla destek verdik ve Türk milletinden yana tercihimizi kullandık. Bu tezkere kararımız, AKP'ye verilmiş bir destek değildir. Bu tezkere kararımız, AKP'nin politikalarını meşrulaştırma çabası hiç değildir" diye konuştu.

Bahçeli, muhtemel saldırı ve tahriklere karşı, Türk askerinin elini kolaylaştırmak, Türk milletini olası kayıp ve mütecaviz dalgaya karşı güvenceye kavuşturmak, Süleyman Şah Saygı Karakolu'ndaki Mehmetçiğin yalnız bırakılmaması, Türkiye'nin bekasını gözetmek, sınırları emniyete almak gibi nedenlerle tezkereye "evet" dediklerini anlattı.

"Atatürk'ün partisini PKK hizasına nasıl düşürdüğünü tez elden açıklamalıdır"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da seslenen Bahçeli, "Bizim milliyetçiliğimizi eleştirmeye kalkan CHP liderine tavsiyem; mahcup olacağı, yüzü kızaracağı, altından kalkamayacağı konulara çok fazla girmemesidir. CHP lideri, milliyetçiliğimizle ilgili polemik yapacağına, bölücülerin talep ve dayatmalarına nasıl alkış tuttuğunu, Atatürk'ün partisini PKK hizasına nasıl düşürdüğünü tez elden açıklamalıdır" dedi.

Bahçeli, sınırın diğer tarafında yaşanan "kanlı boğuşma"dan en çok etkilenen ülkelerden birinin Türkiye olduğunu ifade ederek, "IŞİD'in Ayn el Arap saldırısı, bayramda da sürmüştür. Suruç'un karşında can pazarı kurulmuştur. Irak ve Suriye'deki çatışmalardan kaçan mülteciler, kafileler halinde Türkiye'ye sığınmaktadır. Halep'in Ayn el-Arap ilçesi başta olmak üzere, Suriye'nin bazı yerleşim yerlerindeki IŞİD-PYD savaşı, Suruç Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndaki yoğunluğu 21 Eylül'den itibaren fazlalaştırmıştır" diye konuştu.

Türkiye'ye sığınanların sayısının 1,5 milyonu aştığını söyleyen Bahçeli, bu kişiler için 4,5 milyar dolar harcandığının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandığını dile getirdi.

Bahçeli, komşu coğrafyalarda yaşanan vahşetten kaçanlara kapıları açmanın insani, vicdani ve tarihi sorumluluğun bir parçası olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin demografik yapısı, sosyal, ekonomik ve siyasal dengesi, bu kadar büyük çaplı mülteci akınını kaldıramayacak düzeydedir. Sınırlarımız enkaz yığınına dönmüş, Türkiye ilave külfetlerin altına girmiştir. Vatanımıza gelen kalabalık grupların bir kısmı, geçici barınma merkezlerinde ve konteyner kentlerde misafir edilirken, çoğunluğu da ülke geneline kontrolsüzce dağıtılmaktadır. Hükümet, Suriye ve Irak kaynaklı mülteci hareketlerine çok hazırlıksız yakalandığından, süreci yönetmekte zorluk ve acziyet içindedir."

"Öncelikle düşünmemiz gereken 77 milyon Türk vatandaşıdır"

Devlet Bahçeli, kardeşlik ve dostluk hukuku gereğince darda kalanlara yardım eli uzatmanın insani ve İslami bir vecibe olduğunu ancak bunun bir sınırı olması gerektiğini anlatarak, "Öncelikle düşünmemiz gereken 77 milyon Türk vatandaşıdır. Bu yüzden, Türkiye göç dalgasını tersine çevirecek politikaları süratle planlamalıdır. Tüm mülteciler Türkiye-Suriye sınırında derinlemesine tesis edilecek güvenlik kuşağında emniyete alınmalı, ülke geneline yayılanlar periyodik olarak buraya taşınmalı ve yönlendirilmelidir" değerlendirmesinde bulundu.

IŞİD-PYD-PKK mücadelesinin Türkiye'nin iç bünyesine tesir etmekle kalmayıp kavga ve karışıklıklara da neden olduğunu savunan Bahçeli, Türkiye'den IŞİD'e ve PYD-PKK'ya katılımların çoğalmasının korkunç bir hal olduğunu söyleyerek, " İstanbul'dan konvoylarla yola çıkan bölücülerin savaş narası atması hafızalardadır. IŞİD-PKK husumetinin üniversitelere sıçraması ortadadır. Ülkemizin değişik yerlerinde terör örgütleri lehine gösteriler yapılması, YPG'ye destek için sınırdaki tel örgülerin yıkılması Türkiye adına vahim gelişmelerin içiçe geçmiş halkalarıdır" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, IŞİD-PKK-PYD ile savaşmak amacıyla sınır ötesine geçenlerin bir daha Türkiye'ye alınmamasını isteyerek, şöyle devam etti:

"Sözde Kobani için gidenler, manen vatandan kaydını sildiren, sildirmesi gereken yersiz yurtsuzlardır. Başka ülkelerin toprakları uğruna mücadele etme tercihinde bulunan şiddet yanlılarına, Türk vatanında artık yer yoktur. Kürt kökenli Suriyelilere kucak açılmasını görmezden gelen nimet bilmeyen vatansızlar, geçen günlerde Türk askerini taş yağmuruna tutmuşlardır. HDP'nin bir kadın milletvekili de namertçe taş atanların arasında boy göstermiştir. İşte yeni Türkiye budur. Atılan taşlar yalnızca askerimize değil, Türk milletinin tamamına fırlatılmıştır."

Çözüm sürecini eleştiren Bahçeli, "Ey devlet ricali, bayrak indirildi görmediniz, PKK geceli gündüzlü saldırdı kulak ardı yaptınız, eşkıya sözde vergi aldı, mahkeme kurdu, şantiye bastı, insan kaçırdı, karakol taradı, vatan evlatlarını şehit etti, siz anlamadınız, Erdoğan'a iradenizi devrettiniz. Türkiye'yi IŞİD-PKK kıskacına alanlara gıkınızı bile çıkaramadınız. Türk askeri taştan kaçıyorsa, tehditlere pabuç bırakıyorsa bunun hesabını hiyerarşik silsileyle herkes vermelidir" şeklinde konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye Cumhuriyeti'nin birleştirici ve bütünleştirici millet temeli ve sosyolojik uzlaşma üzerinde şekillendiğini ancak tahripkar sürecin devam etmesi durumunda, Türk milletinin bölünme tehlikesi ile karşı karşıya kalacağını söyledi.

Mustafa Yıldızdoğan konseri

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikte, sanatçı Mustafa Yıldızdoğan bir konser verdi.

Mustafa Kemal Atatürk, Alparslan Türkeş ve Devlet Bahçeli'nin posterleri, Türk bayrakları ve parti flamaları yer alan salona, "Bayrağımız bir, Bayramımız bir" ve "Allah'a Kurban, Vatan'a Kurban, Devlet'e Kurban" yazılı afişler asıldı.

Törene katılan bazı kişiler arasında zaman zaman küçük çaplı tartışmalar yaşanırken, gerginlik sırasında fenalaşanlar oldu.

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin yaptığı konuşma, işitme engelliler için işaret diline çevrildi.

- İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel MHP İstanbul İl Başkanlığı'nın Bayramlaşma Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    08:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • İzmir'de Kız Çocuğunu Taciz Eden Şüpheli Yakalandı
    08:15 İzmir'de Kız Çocuğunu Taciz Eden Şüpheli Yakalandı

    İzmir'in Karabağlar ilçesinde yaşayan 12 yaşındaki bir kız çocuğunu taciz ettiği iddia edilen şüpheli, polis ekiplerince saklandığı adreste gözaltına alındı. Ailenin suç duyurusu üzerine yapılan çalışmalar sonucunda şüpheli Bayraklı ilçesinde yakalandı ve emniyetteki işlemleri devam ediyor.

  • İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyeleri yakalandı
    08:09 İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyeleri yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' operasyonuyla uluslararası seviyede aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, suç örgütlerine ve zehir tacirlerine göz açtırmayacaklarını belirtti.

  • Bakan Yerlikaya: İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı
    08:06 Bakan Yerlikaya: İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla yakalandığını açıkladı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

  • İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov, İstanbul'da yakalandı
    08:05 İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov, İstanbul'da yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve uluslararası seviyede aranan Maxat Rakhishov'un İstanbul'da düzenlenen "Mahzen-23" operasyonuyla yakalandığını duyurdu.

  • İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası suçlular yakalandı
    08:04 İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası seviyede aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını açıkladı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    08:02 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre halı üretimi yapılan fabrikada içeride mahsur kalan işçiler olması muhtemel. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi devam ediyor.

  • Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü
    08:00 Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü

    Suriye'nin Halep kentinde gerçekleşen hava saldırısında 40'a yakın kişi hayatını kaybetti. Suriye hükümeti saldırıyı İsrail'e bağladı. Saldırıda sivillerin yanı sıra 5 Hizbullah üyesinin de öldüğü belirtiliyor. Uluslararası havalimanı yakınındaki silah depolarının hedef alındığı ifade ediliyor. İsrail ise saldırıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

  • İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı
    07:58 İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Yerlikaya, İstanbul'da gerçekleştirilen 'Mahzen-23' Operasyonuyla, Interpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını duyurdu. Baisaov, 'Yasa Dışı Örgüt Faaliyetleri ve Kaçakçılık' suçundan, Rakhishov ise 'Dolandırıcılık' suçundan aranıyordu.

  • Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi
    07:38 Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

    Akaryakıt fiyatlarının seçim sonrası daha da artarak üç haneli rakamlara çıkacağı gerekçesiyle tabelalara değişim talimatı verildiği iddiası kamuoyunda infial yarattı. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Yapılan araştırmalar sonucunda, akaryakıt dağıtım şirketlerinin iddia edildiği gibi bir talepte bulunmadığı tespit edilmiştir. Akaryakıt dağıtım şirketlerinin, 'bu sene sonunda akaryakıt fiyatlarının üç hanelere geleceğine dair' bir tahmininin bulunmadığı belirlenmiştir" denildi.


Advertisement