MHP ile AK Parti Heyeti Arasındaki 4 Dakikanın Sırrı - Son Dakika
Güncel

MHP ile AK Parti Heyeti Arasındaki 4 Dakikanın Sırrı

Meclis Başkanlığı için Bahçeli'nin desteğini isteyen Yılmaz, "Kendi adayımız var" cevabını aldı. Yılmaz "Bize müsade o zaman" dedi, Bahçeli, "Müsade sizin." karşılığını verdi.

28.06.2015 09:31  Güncelleme: 09:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti'nin Meclis başkanı adayı İsmet Yılmaz, dün Bahçeli'yi ziyaret ederek, MHP'nin desteğini istedi. Bahçeli "Hayırlı olsun. Biz kendi adayımızı çıkardık. Adayımızın arkasında durmak gibi bir alışkanlığımız var" dedi. Yılmaz, kısa bir sessizliğin ardından ziyarette kendisine eşlik eden Beşir Atalay'a "Görüşeceğimiz başka bir konu var mı" diye sordu. "Yok" yanıtı alınca "Bize müsaade" dedi, Bahçeli de "Müsaade sizin" karşılığını verdi.

SOĞUK DUŞ

Milli Savunma Bakanı ve Ak Parti'nin TBMM Başkan adayı İsmet Yılmaz'ın dün destek istemek için ziyaret ettiği MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmesi sadece 4 dakika sürdü. İsmet Yılmaz'ın, MHP Genel Merkezi'ne giriş ve çıkış süresi de dahil toplamda 10 dakikada gerçekleşen bu ziyareti, özellikle son turda kendi adayını seçtirme umutlarını MHP'den gelebilecek oylara bağlayan AK Parti'de soğuk duş etkisi yarattı.

BAHÇELİ-BAYKAL 50 DAKİKA

Bakan İsmet Yılmaz, MHP lideri Bahçeli ile görüşmeye, yanında AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay ve Grup Başkanvekili Ahmet Aydın'la birlikte gitti. Heyeti, MHP Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kalaycı kapıda karşılayarak Bahçeli'nin makam odasına kadar çıkardı. Medyanın da yakından takip ettiği ziayretin, 50 dakikalık Bahçeli-Baykal görüşmesinde olduğu gibi uzun sürmesi beklenirken, bir anda bittiği duyuruldu.

İKRAM DA YAPILAMADI

AK Parti heyeti makam odasına alındıktan sonra Bahçeli yanlarına geldi. Yılmaz, bu hafta TBMM'nin başkanının seçileceğini, kendisinin de TBMM Başkanlığı'na aday olduğunu belirterek, MHP'nin de desteğini istedi. Bahçeli ise "Hayırlı olsun. Biz kendi adayımızı çıkardık. Bizim geleneksel olarak adayımızın arkasında olmak gibi bir alışkanlığımız var" yanıtını verdi.

Bu diyaloğun sonrasında kısa bir sessizlik oldu. Görüşmeye katılanların tamamı oruçlu olduğu için çay, kahve ikramı da yapılamayınca bu defa AK Parti heyeti kendi içinde fikir yürüttü. Sessizliğin uzamaması için "Görüşeceğimiz başka bir konu var mı?" diye Atalay'a soran Yılmaz, hem ondan hem de Aydın'dan "Yok" yanıtını alınca, "Bize müsaade o zaman" dedi. Bahçeli de "Müsaade sizin" karşılığını verince görüşme 4 dakika içinde tamamlanmış oldu.

BİRLİĞE İHTİYACIMIZ VAR

AK Parti adayı Yılmaz, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, hiçbir partinin tek başına çoğunluk sağlayıp Meclis Başkanı seçemeyeceğini anımsatarak, "Sayın Bahçeli'den randevu talep ettik onlar da kabul ettiler. Zor dönemlerde bu ülkenin birliğine, beraberliğine, bütünlüğüne ilişkin kendilerinin çok hayırlı kararlar verdiğini aziz milletimiz görmüştür" dedi. Seçimin 'uzlaşma' ihtiyacını ortaya çıkardığını kaydeden Yılmaz, "Uzlaşmanın olacağı bir dönemde Sayın Genel Başkan'dan destek talep ettik. O da gelişen süreç içinde hayırlısını ve gelişen sürecinde sonuçları ortaya çıkaracağını söyledi. Şimdiden TBMM
Başkanlık seçimleri millete hayırlı olsun" açıklamasını yaptı. Görüşmede Suriye ve tampon bölge gibi konuların gündeme gelmediği öğrenildi. Özellikle Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu'nun taşınması konusunda MHP'lilerden Yılmaz'a çok sert eleştiriler yapılmıştı.

"KENDİ ADAYLARINI DESTEKLEYECEKLER"

AK Parti'nin TBMM Başkanı adayı İsmet Yılmaz'ın MHP'den sonraki durağı HDP oldu. Yılmaz'ın HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile görüşmesi yaklaşık 20 dakika sürdü. Yılmaz, yaptığı açıklamada, şöyle dedi: "Sayın Demirtaş, seçim sonuçlarının bir uzlaşma çıkarttığını, uzlaşmayı bütün partilere zorunlu kıldığını, seçim sonuçlarının kendilerine vermiş oldukları mesajı çok iyi anladıklarını, Türkiye'nin birlik ve bütünlüğününden yana bir tavır sergileyeceklerini söylediler. Her partinin kendi adayı var. Birinci turda kendi adaylarını destekleyeceklerini ancak ondan sonra çıkan sonuca göre uzlaşma doğrultusunda hareket edeceklerini söylediler."

MHP ile AK Parti Heyeti Arasındaki 4 Dakikanın Sırrı

Son Dakika Güncel MHP ile AK Parti Heyeti Arasındaki 4 Dakikanın Sırrı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (50)

  • ccc: öylekardeşim bizde yalan dolan yok masa oltında iş çevirmede yok,bunun adına temız sıyaset diyotlar ama bızım mıllet 12 senedir hep yalana hileyeye alıştıgı ıcın hazmedemıyor heralde 26 24 Yanıtla
  • bilecikli: Helal bahceliye hep böyle dikdur bu halk senin yanında olucaktir 19 29 Yanıtla
  • Erhan: Bahçeli chpliler gelince ne kadar ağırlayacak göreceğiz yanlış yapıyorsun bahceli 25 17 Yanıtla
  • acıkavaklı: mhp sol dururken sağ partilere destek olmaz zaten bahceli sol gelenekten soydan gelen biri bu bahcelinin hakkı bahceliyi anlayın. 14 20 Yanıtla
  • CENGO: herkesın adayı var senın ne işin var orada .hem mhp liler akp yi hiç sevmez yalan talan başını almış gidiyor.önce şu 4 bakanı bi temızleyın 6 26 Yanıtla
  • gocmen: Hırsızlarına koalisyon kurulamaz. Mhp haklı. Aklınızı başınıza toplam. Sizi dar görüşler. Nezamandan beri kurt çakalin peşine düşmüş. 14 16 Yanıtla
  • zafer erdem: kürt partiside aynı oyu oldu, ama bu kadar havaya girmedi. demek yüzde 40 oy olsa memleketi tanımayacak bahçeli. bu melkette 3 sene başbakan yardımcılığı yaptın en büyük ki eserin biri apo yu idamdan kurtardın diğeride memleketi flas ettrdin. bi dikili ağacınız yok memlekette bu neyin kafası anlamdımki. ak parti 12 yılda 3 TÜRKİYE yaptı. sende az vatanseverlik olsa cumhurbaşkanın gider elini öpersin. vatanseverliği öğrenirsin yanında. 18 10 Yanıtla
  • Beyinsiz troller.: 4 dakika cok bile bu adama. 15 12 Yanıtla
  • ince mesaj : adamlar hala demirtasi parlatma çabasında 23 3 Yanıtla
  • Medya1: Bahçeliden bi cacık olmaz 20 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı
    23:58 Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız istemeye giden F.G. ile kızın ağabeyi Y.T. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada F.G, tüfekle Y.T'yi yaraladı. Olayın ardından kaçan şüpheli F.G, sığındığı evde polis tarafından gözaltına alındı.

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.


Advertisement