Yusuf Halaçoğlu: Erdoğan Cumhurbaşkanı Adayı Olamaz - Son Dakika
Güncel

Yusuf Halaçoğlu: Erdoğan Cumhurbaşkanı Adayı Olamaz

Yusuf Halaçoğlu: Erdoğan Cumhurbaşkanı Adayı Olamaz

Başbakan'ın okuduğu İktisadi ve İdari Bilimler Akademisi'nin 3 yıllık olduğunu savunan Halaçoğlu, "Dolayısıyla cumhurbaşkanı adayı olamaz." dedi.

24.04.2014 14:18  Güncelleme: 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın okuduğu İktisadi ve İdari Bilimler Akademisi'nin üç yıllık olduğunu, dolayısıyla Anayasa'ya göre Cumhurbaşkanı adayı olamayacağını savundu.

CHP'Lİ VEKİL YALANLADI

Başbakan Erdoğan'ın üniversitede derslerine giren CHP İstanbul Milletvekili Ayaydın, Erdoğan'ın okuduğu okulun 3 yıllık olması nedeniyle cumhurbaşkanı adayı olamayacağına yönelik iddianın doğru olmadığını, okulun 4 yıllık eğitim verdiğini söyledi.

"RUMLAR NEDEN SÜRGÜN EDİLMEDİ?"

Halaçoğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 24 Nisan'ın Ermeni soykırım iddialarıyla gündeme geldiğini anımsattı. Anadolu'da Ermenilerin tehcire tabi tutuldukları tarihte Anadolu'da sadece Ermenilerin yaşamadığını belirten Halaçoğlu, "Ermeniler sürgün edilirken Rumlar neden sürgün edilmemiştir? Rumlar'ın Ermenilerden daha fazla nüfusu vardı" dedi.

Türk Tarih Kurumu başkanıyken başka ülkelerdeki arşivleri taradıklarını, yüz bin sayfadan fazla belge elde ettiklerine işaret eden Halaçoğlu, "Elimizde çok güçlü bir arşiv var. Bunlarda soykırım olarak adlandırılacak hiçbir bilgi söz konusu değil" diye konuştu.

"CEHALETLERİNİ GÖRMEZDEN GELİYORLAR"

Osmanlı'nın, dünya savaşına girmeden önce terör gruplarına karşı mücadele verdiğini ve yakalananların mahkemeye çıkarılarak burada adil şekilde yargılandıklarını dile getiren Halaçoğlu, "Bu konuda cehaletlerini görmezden gelerek konuşanlar var. 'Bu tarihçilere bırakılamazmış, insaniymiş' Tabi ki insani, hayvani değil. Siz bu belgeleri okuyabiliyor musunuz?" diye sordu.

"MÜSLÜMANLARIN MEZARLARINI BEN AÇTIM"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Tehcir gibi gayriinsani sonuçlar" ifadesini kullandığını aktaran Halaçoğlu, "Sayın Başbakan, siz bunu söylerken katledilen Müslümanların mezarlarını ben açtım. Psikolojim bozuldu. Bunların görmezden gelir tehcire 'gayriinsani' derseniz, hiçbir şey bilmiyorsunuzdur" dedi.

"ERMENİLERE AİT OLANLAR NİYE ÇIKMIYOR?"

Osmanlı'nın tehcir edilen herkese gündelik verdiğini, yardım yapılabilmesine olanak tanıdığını dile getiren Halaçoğlu, şunları söyledi: "Neden Ermeniler ait bir toplu mezar gösteremediler? 1,5 milyon insanı kaç mezara gömeceğinizi biliyor musunuz? Niye çıkmadı bunlar? Müslümanlara ait olanlar çıkıyor da Ermenilere ait olanlar niye çıkmıyor? Bunları bilmeyen mantık adeta Ermeniler'den özür diliyor. Obama ile aynı şeyi söylüyor. Paralel yapı haline geliyor.

"ÇOĞUNLUĞU BİZİMLE ALAKAS OLMAYAN ÖLÜMLER"

Ermeni çeteleri 128 bin Müslümanı katletmişse bunu nasıl görmezden gelirsiniz? Bundan niye bir cümle ile bahsetmezsiniz? 'Tehcirde Ermeniler'den hayatını kaybeden vardı, bundan dolayı üzüntü duyuyoruz ama Ermeni çetelerinin yaptığı katliamlardan dolayı da Ermenilerin bizden özür dilemesini bekliyoruz' denmesi gerekmez mi? Herhalde kendinizi biraz daha güçlü hissetseniz soykırımı kabul edeceksiniz. Bu adımı atmış Başbakan'dan hangi tavizleri isteyecekler göreceğiz. Devlet yönetmek için devlet adamı kültürüne sahip olmak gerekir. Devlet yönetmek, oyuncak değil. Ecdadımızın bizim yüzümüzü kara çıkaracak en küçük bir yanlışı olmamıştır. Ermeniler'den ölenler olmuştur ama bunların büyük çoğunluğu bizimle alakası olmayan ölümlerdir."

"ERDOĞAN CUMHURBAŞKANI OLAMAZ"

Bir gazetecinin sorusu üzerine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın okuduğu İktisadi ve İdari Bilimler Akademisi'nin, o dönemde üç yıllık olduğunu savunan Halaçoğlu, "Dolayısıyla Başbakan Erdoğan Anayasa'ya göre Cumhurbaşkanı adayı olamaz" iddiasında bulundu.

Bu okulun 1980'den sonra fakülte haline geldiğini ifade eden Halaçoğlu, "4 yıllıksa Başbakan açıklasın, diplomasını göstersin" diye konuştu.

CHP'Lİ VEKİL YALANLADI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın üniversitede derslerine giren CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, Erdoğan'ın okuduğu okulun 3 yıllık olması nedeniyle cumhurbaşkanı adayı olamayacağına yönelik iddianın doğru olmadığını, okulun 4 yıllık eğitim verdiğini söyledi. 

Ayaydın, MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu'nun İktisadi ve İdari Bilimler Akademisi'nin 3 yıllık olması nedeniyle anayasaya göre cumhurbaşkanı adayı olamayacağına yönelik iddiasına ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı. 

Erdoğan'ın, 1978-1981 yılları arasında İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ne bağlı 4 yıllık eğitim veren İktisat ve Ticaret Yüksekokulu'nu bitirdiğini belirten Ayaydın, 4 yıl boyunca üniversitede Erdoğan'ın hocalığını yaptığını kaydetti. 

"MEZUN OLDUĞU OKULDA YANGIN ÇIKMADI" 

Ayaydın, Erdoğan'ı ve sınıf arkadaşlarını çok iyi hatırladığını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Sınıf arkadaşlarından biri de şu anda Marmara Üniversitesi'nde Profesör olan Mehmet Emin Arat, bir dönem rektör yardımcılığı yaptı. Sayın Başbakan'ın mezun olduğu tarihte, ihtilalden sonra YÖK kurulduğu için İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nin ismi Marmara Üniversitesi olarak değişti. Bu nedenle Sayın Başbakan, 4 yıllık eğitim veren Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi diploması aldı. 

Sayın Halaçoğlu'nun, yandı dediği Ticari ve İdari İlimler Akademesi doğrudur. Ticari İlimler Akademisi'nin Sultan Ahmet Kampüsü yandı. Ama Sayın Başbakan o okulda değildi, o okula bağlı Aksaray Fındıkzade Molla Gürani Caddesi'nde faaliyet gösteren, 4 yıllık eğitim veren İktisat ve Ticaret Yüksekokulu'ndan mezundur. Yangının çıktığı okuldan mezun değildir, Sayın Başbakan'ın mezun olduğu okulda yangın olmadı, dosyalar yanmadı" 

"SINAVLARDA ARAYA BİR SIRA ASKER DİZERDİK" 

Ayaydın, asistan olarak Erdoğan'ın hem sınavlarına hem de "para kredi dersine" girdiğini ifade etti. 

O dönem okulda sol ve sağ görüşlü öğrenciler arasında yoğun çatışmaların yaşandığını anlatan Ayaydın, okulda sol görüşlü öğrencilerin hakim olduğunu dile getirdi. 

Ayaydın, Başbakan ve diğer sağ görüşlü öğrencilerin bir yerde toplanıp, polis ve asker nezaretinde derslere ve sınavlara girebildiğini belirterek, "Hatta Haziran ve Eylül aylarında bunların sınavlarını yaparken, aynı sınav salonunda bunların arasına bir sıra asker dizip, sağ tarafta Sayın Başbakan'ın dahil olduğu grubu oturturduk, sol tarafta da sol görüşlü öğrenciler otururlardı" diye konuştu. 

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yusuf Halaçoğlu: Erdoğan Cumhurbaşkanı Adayı Olamaz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • OLUR: 'RECEP TAYYİP ERDOĞAN'OLUR,OLUR BAL GİBİ CUMHURBAŞKANI OLUR 15 27 Yanıtla
  • Mete: Başbakan üniversite mezunu değil arkadaş..Bunu herkes biliyor..Okuduğu zamanlar o okul yüksekokul idi..Sonradan üniversite oldu..Yani üniversite mezunu bile olmayan bir insan nasıl cumhurbaşkanı olabilir..Ha oğluna aldığı çürük raporu gibi kendinede bir diploma alırsa bilemem..Severler böyle alengirli işleri bunlar.. 17 16 Yanıtla
  • Mete: Ne adayı olursa olsun.O hırsizlıklarının bir gün mutlaka hesabını verecek.Ayakkabı kutularındaki paraların,sıfırlanamayan paraların,Urladaki villaların hepisinin hesabı teeek teeek sorulacak.Merak etmeyin!!! 17 13 Yanıtla
  • samsunlu: Hasetlerinden çatlıyorlar arkadaş yav. Millet eveccüh ettikçe bunlar ne yapacaklarını şaşırıyorlar. 14 7 Yanıtla
  • ALİ OSMAN ŞENGUL: NEDEN BAŞBAKANIMIZIN CUMHURBAŞKANI OLMASINI KABULLENEMİYORSUNUZ ANLAMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORUM. ADAMIN KİME NE ZARARI OLDU, SİZ BU KADAR BAŞARILI OLSANIZ ACABA BAŞKASININ CUMHURBAŞKANLIĞINI KABUL EDERMİSİNİZ ORTALIĞI AYAĞA KALDIRIRSINIZ. 10 10 Yanıtla
  • özer: hallaç pamuğu adam sizemi soracak aday olacağını hepinizde biliyorsunuz erdoğanın cumhurbaşkanı olacağını niye abuk subuk konuşuyorsunuz birgünde mantıklı birşey söyleyin bir çocuk bile sizden daha mantıklı konuşuyor size oyveripte seçen vatandaşa yazık sizlerden birşey beklemiş oyvermiş sizneyapıyorsunuz sadaece aptallık 5 13 Yanıtla
  • hakan ulusoy: arkadaşlar cumhurbaşkanlığı meselesine takılmışsınız ortadaki sorunu hiç görmüyorsunuz adam diekmen biz ermenilere soykırım yaptık özür diliyoruz demeneye gitiriyor ondan sonrada çıkıp ermenilerin tüm isteklerini cumhurbaşkanı olunca kabul edecek bunun sonu buralara kadar gidecek hadi geçmiş olsun beyler 3 13 Yanıtla
  • mardinli: başbakan erdogan cumhurbaşkanı olamaz ,ama eli kanlı generaller cumhurbaşkanı olur, ben hiç hak geçirmedim 10 sagcı astıysam 10 tanede solcu astım diyen eli kanlı kenan evren cumhur başkanı olur ,ama yüzde elliyle iktıdara gelmiş meşru hukumetın ve türkıyenın başbakanı olanerdogan cumhurbaşkanı olamaz,,,, 13 2 Yanıtla
  • nacar: bu ırkçı faşist hazımsız,megaloman hastalıklı asalaklar yüzünde onca insa öldü. bunların meramı farklı kardeş kardeşi vurmuyor,kan akmıyor,şehit haberi gelmiyor.bu çağda nasıl bir kokmuş zihniyettir ki, hiç bir şey üretemeyen mhp ve chp toplumun degerleriyle kavga ederek siyaset yapmak dışında hiç bir icraatı ve projeden söz edemiyorlar. yani topluma hizmete dair hic vaadleriyok. aldıkları oylarda icraat beklentisi yok idolojik, yani at gözlügü takanlar.. 4 9 Yanıtla
  • ARSLAN: Mhp rezilliklerine doyamadın kurtuluş arıyon ama ordanda bişey bulamıyon rezalet bi parti oldun artık. bırakta içindeki mert insanlar bari gelecek için çalışabilsin. 8 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement