MHP Grup Başkanvekili Vural Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Grup Başkanvekili Vural Açıklaması

"Ticaretin artıyor, İsrail'in güvenliğini oluşturacak Ortadoğu politikalarını takip ediyorsun. Peki İsrail'i nasıl durduracaksınız? Nasıl tepki ortaya koyacaksınız? Öyle mitinglerde kof kabadayılık, kolpaçinoluk, laf kalabalığı yapmayın.

21.07.2014 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı hükümetin tavrını eleştirerek, "Ticaretin artıyor, İsrail'in güvenliğini oluşturacak Ortadoğu politikalarını takip ediyorsun. Peki İsrail'i nasıl durduracaksınız? Nasıl tepki ortaya koyacaksınız? Öyle mitinglerde kof kabadayılık, kolpaçinoluk, laf kalabalığı yapmayın" dedi.

Vural, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınadı.

Gazze'de sadece Filistinlilerin değil insanlığın katledildiğini ifade eden Vural, "Bu zalimler kadar onlarla el ele, birlikte onların politikalarını uygulayanların da sorgulanması gereken bir dönemdeyiz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gazze'ye yönelik saldırılar karşısında muhalefetin sessiz olduğunu söylediğini ifade eden ve bu yaklaşımı eleştiren Vural, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu konuda tepki ortaya konmuşken bunları görmezden gelen ancak gözleri olup görmeyen, kulakları olup da duymayanlardır. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Ama haksızlık karşısında susmayanları susuyormuş gibi gösteren, kınamış olanları kınamamış olarak gösteren de dilli şeytandır. Sen ne hakla böyle bir meseleyi iç politika malzemesi yapıyor ve suçluyorsun. Erdoğan, bu meseleyi bir insanlık meselesi olmak yerine iç politika malzemesi yapıp, iktidar, muhalefet ekseninde bakıyor. Bu millet sana oy verdi. Dön bir aynaya bak, bu devletin yönetimi sana verildi. Devlet olarak senin konuşmaktan başka yapman gereken iş yok mu? Ne yaptın? Bu kötülüğü def etmek için ne söyledin, hangi yaptırımı uyguladın? 40 Gazzeli'nin öldüğü gece sanatçılarla, gülen yüzlerle selfieler çektiriyorsun. Muhalefete yönelik bu haksız ithamı aynen kendisine iade ediyorum. Ama meydanlarda palavradan İsrail'e gürlemekle, bağırıp çağırmakla, lafla icraat olmuyor."

-"Sahte one minute kahramanlığını icat edip pazarlıyorsunuz"

Erdoğan'ın İsrail'e tavrında samimi olmadığını da ileri süren Vural, "Sahte one minute kahramanlığını icat edip pazarlıyorsunuz, ondan sonra da özür dilemek için kırk takla atıyorsunuz. Milletin onurunu ve şerefini ayaklar altına almış oluyorsunuz" dedi.

"12 yıllık iktidarı boyunca İsrail ne istedi de Erdoğan vermedi?" diye soran Vural, İsrail'le en stratejik ve önemli işbirliklerinin ve desteğin AK Parti iktidarı döneminde gerçekleştirildiğini savundu.

Vural, şunları söyledi:

"Erdoğan'ın görevi bölgedeki müslüman ülkelerin kalbini almaktır. Çünkü BOP Eşbaşkanı Erdoğan 21. yüzyılın Lawrence'liğine soyunmuştur. Büyük güçlerin büyük düşlerini gerçekleştirmek için Truva atı olarak kullanılmaktadır. Ey Recep Tayyip Erdoğan sözlerine diyeceğim yok. Ama icraatınla İsrail'in bu bölgedeki politikalarını takip ediyorsun, destekliyorsun.

Ticaretin artıyor, İsrail'in güvenliğini oluşturacak Ortadoğu politikalarını takip ediyorsun. Peki İsrail'i nasıl durduracaksınız? Nasıl tepki ortaya koyacaksınız? Gazzeli çocukları vuran uçakların yakıtları nereden geldi? Malatya Kürecik radar üssünden temin edilen uydu yardımıyla İsrail'e koruma sağlıyor mu, sağlamıyor mu? Öyle mitinglerde kof kabadayılık, kolpaçinoluk, laf kalabalığı yapmayın."

- "Cumhurbaşkanlığı kampanyası dış güçler tarafından sürdürülüyor"

Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığına da değinen Vural, Erdoğan'ın milletin kesesinden şahsi seçim kampanyası yürüttüğünü ileri sürdü. Türkiye ile sorunu olan dış güçlerin Erdoğan'ın adaylığını desteklediğini savunan Vural, "Cumhurbaşkanlığı kampanyası dış güçler tarafından sürdürülüyor. Senden cumhura baş olmaz" dedi.

Konuşmasında hükümetin IŞİD'e yaklaşımını da eleştiren Vural, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün TRT'de yayınlanan "Kızıl Elma" dizisinde IŞİD'e ilişkin olumsuz değerlendirmelerin işlendiği yönünde bir yazı hazırladığını ve 28 Nisan 2014 tarihinden sonra bu yazının tüm emniyet birimlerine gittiğini ve ardından da TRT'nin diziyi yayından kaldırdığını söyledi. Vural, söz konusu yazı olduğunu ifade ettiği bir belgenin fotokopisini de gazetecilere gösterdi. Bunun iktidarın IŞİD'e bakışını gösterdiğini ifade eden Vural, "Görülüyor ki IŞİD AKP hükümeti tarafından korunuyor ve kollanıyor" dedi.

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Vural,  bir soru üzerine CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan'ın, Adana'da durdurulan TIR'larla, Suriye'de terör örgütleri El-Kaide ve IŞİD'e silah taşındığının, soruşturma kapsamındaki belgelerle ortaya çıktığına ilişkin iddiasını değerlendirdi. Vural, "Çok vahim bir iddia. Açıklamalar insani yardım olduğunu iddia ediyordu. Bunlar silahsa bu silahlar kime gitti? Bu silahlarla IŞİD bizim konsolosumuzu mu rehin aldı, Türkmenleri mi sürdü? Bu silahlar kimin parasıyla alındı, kime götürüldü, hangi Müslüman Müslümana kırdırmak için kullanılıyor?" şekline konuştu.

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın MİT'e devredileceğine ilişkin iddialarla ilgili soru üzerine ise Vural, bunun Türkiye'yi bir muhaberat devleti haline getirme kurgusu olduğunu söyledi. Vural, "MİT'in böyle bir dinleme mekanizmasının altyapısına sahip olması hepimizin iletişim özgürlüğümüzün MİT tarafından izleniyor olması demektir" dedi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Grup Başkanvekili Vural Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yeni Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık, ilk nikahını kıydı
    15:23 Yeni Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık, ilk nikahını kıydı

    Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık, seçildikten sonra ilk nikahını kıydı. Nikah töreninde konuşan Akbıyık, genç çifte mutluluklar diledi.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Filistin ziyaretini saldırılar nedeniyle erteledi
    15:22 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Filistin ziyaretini saldırılar nedeniyle erteledi

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 15 Nisan'da Filistin'e yapmayı planladığı ziyaretini, İran ve İsrail arasında yaşanan saldırılar nedeniyle hava sahalarının kapatılması sebebiyle ertelediğini açıkladı. Özel, Filistin'deki 33 bin kaybın dünya kamuoyunun tepkisizliği karşısında mağduriyetinin bir kez daha duyurulması gerektiğini belirtti ve Filistin davasına sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

  • Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, işten çıkarmaları savundu
    15:19 Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, işten çıkarmaları savundu

    Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, seçimi kaybetme pahasına bir kişiye bile işe alacağına dair söz vermediğini belirterek, işten çıkarılan çalışanlarla ilgili değerlendirme yaptı.

  • Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve ilçe belediye başkanları Anıtkabir'i ziyaret etti
    15:15 Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve ilçe belediye başkanları Anıtkabir'i ziyaret etti

    Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve yeni seçilen 11 CHP'li ilçe belediye başkanı Anıtkabir'i ziyaret etti. Aras, Anıtkabir özel defterini imzalayarak milli değerlere bağlı olduğunu ve adil bir yönetim anlayışı benimseyeceğini söyledi.

  • Çevre Bakanı: Deprem bölgesinde çalışmalarımız devam ediyor
    15:12 Çevre Bakanı: Deprem bölgesinde çalışmalarımız devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Bakanlık, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgenin ihya ve inşası için çalışmalarını sürdürüyor. Bugüne kadar 76 bin konut tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildi. Depremde evleri yıkılan afetzedelerden biri olan Güngör ailesi de yeni konutlarına kavuştu ve mutluluklarını dile getirdi. Bakan Özhaseki, vatandaşların güvenli yuvalarına yerleşene kadar çalışmalara devam edeceklerini belirtti.

  • Alfa Romeo, Milano Modelinin Adını Junior Olarak Değiştirdi
    15:04 Alfa Romeo, Milano Modelinin Adını Junior Olarak Değiştirdi

    İtalyan lüks otomobil üreticisi Alfa Romeo, hükümetle yaşanan tartışmaların ardından “Milano” modelinin adını “Junior” olarak değiştirdi. Milano isminin tüm yasal gerekliliklere uyduğuna inanmalarına rağmen, gerilimi düşürmek amacıyla değişiklik yapıldı. Stellantis grubu, İtalya'daki fabrikalarındaki üretimi azaltarak bazı fabrikaları yurt dışına taşıma kararı nedeniyle aylardır hükümetle polemik yaşıyordu.

  • İstanbul Valisi Davut Gül'den İmamoğlu'na tebrik ziyareti
    15:04 İstanbul Valisi Davut Gül'den İmamoğlu'na tebrik ziyareti

    İstanbul Valisi Davut Gül, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde İstanbul'da seçimi kazanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'na ziyarette bulundu. Vali Gül, seçim sonrasında yaptığı ziyarette İmamoğlu'na tebriklerini iletti.

  • Ümit Özat, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın başdanışmanı oldu
    15:03 Ümit Özat, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın başdanışmanı oldu

    Fenerbahçe ve milli takımın eski kaptanı Ümit Özat, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın sorumlu başdanışmanı olarak görev yapacak.

  • Eskişehir'de Tarihi Eser Kaçakçısı Yakalandı
    15:01 Eskişehir'de Tarihi Eser Kaçakçısı Yakalandı

    Eskişehir'de jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda, Afyonkarahisar'dan Mahmudiye ilçesine gelerek müşteri aradığı belirlenen bir tarihi eser kaçakçısı yakalandı. Şahsın üzerinde ve aracında bulunan eserler muhafaza altına alındı.

  • Antalya Valisi Hulusi Şahin, teleferik kazasında yaralananları ziyaret etti
    14:57 Antalya Valisi Hulusi Şahin, teleferik kazasında yaralananları ziyaret etti

    Antalya Valisi Hulusi Şahin, 12 Nisan Cuma Günü meydana gelen teleferik kazasında yaralanan kazazedeleri hastanede ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Vali Şahin, kazazedelerin yaşadıkları anları dinleyerek kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldı ve devletin kazanın takipçisi olduğunu belirtti.


Advertisement