MHP Grup Başkan Vekili Vural Kars'ta - Son Dakika
Politika

MHP Grup Başkan Vekili Vural Kars'ta

MHP Grup Başkan Vekili Vural Kars\'ta

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, “Birisi ‘başkanlık’ derdinde, birisi ‘özerklik’ derdinde.

27.10.2015 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, "Birisi 'başkanlık' derdinde, birisi 'özerklik' derdinde. Bu milletin huzuru ve güvenini, geleceğini bu iki zihniyete teslim etmeyeceğiz" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan Vekili Oktay Vural, İstanbul Milletvekili Atilla Kaya ile birlikte 1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak seçimler öncesinde partisinin milletvekili adaylarına destek vermek üzere Kars'a geldi.

Havaalanında MHP Kars İl Başkanı Yaver Özcan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, MHP milletvekili adaylarının karşıladığı Vural, konvoy eşliğinde Gazi Ahmet Muhtar Paşa Caddesi'nde bulunan partisinin seçim bürosuna geldi.

Oktay Vural, seçim bürosu önünde Karslı aşıkların deyişleriyle karşılandı. Bir süre aşıkları dinleyen Vural, daha sonra seçim bürosuna geçti.

Partisinin milletvekili adaylarına destek vermek için Kars'ta olduğunu ifade eden Vural, burada gazetecilere açıklamalarda bulundu. Vural, "Bu coğrafya kolay kazanılmadı. Hepimiz beraber birlikte hangi etnik kimlikte olursak olalım, aziz Türk milletine vücut verdiğimizi unutmayalım. Bizler hep beraber birlikte kardeşçe yaşadık ve bir millet olarak burayı vatan edindik. Dolayısıyla bizi vatanımızdan, evimizden etmek isteyenlere, kardeşliğimize göz dikenlere karşı, ülkemizi 36 etnik gruba bölüp de Kars'ımızdaki huzuru bozmak isteyenlere karşı gelin hep beraber birlikte huzurlu ve güvenli bir gelecek için Milliyetçi Hareket Partisi'ne güç verin diyorum. O bakımdan bugün her bir vatandaşımız, Kars'ta bulunan her bir vatandaşımız, Türkiye'nin her yerinde bulunan her bir vatandaşımızın aslında şunu düşünmesi lazım. Bugün Cumhuriyet'imizi kutladığımız bu günlerde bu emanet edilen değerlere ihanet edenlerle mi, yoksa bu değerlere sahip çıkanlarla mı devam edeceğiz. Bu cevabın verilmesi gerekiyor" dedi.

Oktay Vural, "Dünyanın hiçbir yerinde değerli kardeşlerim 100. yılına yaklaşan bir cumhuriyetin adı tartışılmaz. Aziz milletin kimliği ayrıştırılmaz, kültürü ayrıştırılmaz, Türkiye'ye geleceğe terör örgütleri yol vermez, yön vermez. Ama ne hazindir ki maalesef bugün gerçekten hepimiz hep beraber birlikte kardeşçe yaşadığımız bu güzel cennet mekan serhat şehrimizde hiçbirimiz kendimiz huzurlu ve güvenli hissetmiyoruz. Ne olacak Cumhuriyetimiz? Ne olacak devletimiz? Ne olacak ailemiz? Nereye gidiyoruz, ne olacağız endişesi içerisinde 400 vekil vermedi diye aziz milletimizi cezalandıranlar, böyle bir ortamı sağlayanlar, maalesef parlamenter demokrasiyi çalıştırmayarak al başkanlığı ver özerkliği denklemi içerisinde Türkiye'yi bu sıkıntılı ortama sokanlar, 1 Kasım'da bedel ödemeliler. Türkiye hangi partiye oy verirsek verelim değerli kardeşlerim, birisi 'başkanlık' derdinde, birisi 'özerklik' derdinde, bu milletin huzuru ve güvenini, geleceğini bu iki zihniyete teslim etmeyeceğiz" diye konuştu.

Oktay Vural, basın açıklamasından sonra bir süre İl Başkanı Yaver Özcan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, milletvekili adayları ile sohbet etti. Vural, daha sonra milletvekili adayları ile birlikte esnaf ziyareti yaptı. Vural ve Kaya, esnaf ve vatandaşlardan Pazar günü yapılacak seçimlerde partisinin adaylarına destek istedi. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP Grup Başkan Vekili Vural Kars'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement