MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, iktidarın önümüzdeki dönemde ekonomide ortaya çıkabilecek problemlere karşı yapısal tedbirleri almadığını söyledi.

08.10.2015 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, iktidarın önümüzdeki dönemde ekonomide ortaya çıkabilecek problemlere karşı yapısal tedbirleri almadığını söyledi.

Seçim çalışmaları kapsamında Denizli'deki basın kuruluşları ile ajans temsilciliklerini ziyaret eden Ayhan, Anadolu Ajansı Denizli Bürosu'nu ziyaretinde yaptığı açıklamada, 7 Haziran'daki seçime giderken Türkiye'nin siyasi, sosyal, ekonomik şartları ile bugün 1 Kasım'daki seçime giderken ki şartların çok farklılaştığını, problemlerin daha da derinleştiğini savundu.

Bölücü terör örgütü PKK'nın 20 Temmuz'dan sonra Türkiye'nin bir bölgesini resmen "iç savaş" vaziyetine getirdiğini, şehit sayılarının arttığını, vatandaşlarda huzursuzluk ortaya çıktığını, siyası istikrarın olmadığını ifade eden Emin Haluk Ayhan, içeride ve dışarıda sıkıntılı bir halin söz konusu olduğunu belirtti.

Ayhan, dış politikada komşularıyla ilişkilerde yaşadığı problemin Türkiye'yi giderek daha zor durumda bıraktığını ileri sürdü.

Ülke ekonomisinin sıkıntılı olduğunu iddia eden Emin Haluk Ayhan, şunları söyledi:

"Şu anda mevcut iktidar, eylül ayının son haftasında ortaya konulması gereken 2016 rakamlarını, orta vadeli program hedeflerini ortaya koymadı. Özel sektör makro hedefler olmadan önümüzdeki yıla yönelik olarak ne yapacağını bilemez halde. Daha önce orta vadeli program özellikle haziran ayında ilan edilmesi gerekirken, hükümetin bunu eylül ayının sonuna atmasına rağmen, ekim ayında hala böyle bir hesabın olmadığını görüyoruz. Dolayısıyla hükümetin bile önünü göremediği istikrarsız bir ortamda özel sektörü hedefsiz bırakmak, ekonomiyi sıkıntılı bir duruma götürür.

Dış ticaret açığı toplam 800 milyar dolar, Türkiye'nin 1 yıllık milli gelirine eşit. Bugün yılbaşından beri döviz borcu olanların önemli bir kısmı, borcunu TL bazında yüzde 20 artırmış vaziyette. İktidar, önümüzdeki dönemde ekonomide ortaya çıkabilecek problemlere karşı yapısal tedbirleri almamış vaziyette."

Vergi reformuna ihtiyaç olduğunu, kayıt dışılığın, kaçakçılığın giderilmesi ve dolaylı vergilerin azaltılması gerektiğini anlatan MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan, "Tarım ve hayvancılık sektörünün gözden geçirilmesi, üreticilerin desteklenmesi lazım. MHP özellikle burada büyük reform yapacak. Tüm girdilerin vergilerini kaldırıyoruz. İş gücü piyasasının ve istihdamın yeniden ele alınması gerekiyor" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement