MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Açıklaması

"AKP'nin cumhurbaşkanı adayı, milletin aziz değerlerine bir darbe daha vurmaya hazırlanıyor.

17.07.2014 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, "AKP'nin cumhurbaşkanı adayı, milletin aziz değerlerine bir darbe daha vurmaya hazırlanıyor. Milletin gözünde ebedi bir saygınlığı ve müstesna bir yeri olan Çankaya Köşkü'nü yalanın popülizmin, din istismarının merkezi haline getirmeyi hedefliyor" iddiasında bulundu.

Ayhan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 11 Temmuz itibariyle artık başbakan değil, AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı olduğunu ve kendisine bu şekilde hitap edilmesi gerektiğini savundu.

Erdoğan'ın İstanbul'dü düzenlediği toplantıda "vizyon belgesini" kamuoyuna açıkladığını hatırlatan Ayhan, "AKP'nin gerçek vizyonu hukuk ve yargıyı ayak bağı olarak gören, demokrasiyi ara istasyonlarda inilip, binilen bir araç olarak düşünen, eşitlik ve adalet değil, ayrımcılık ve kutuplaşmayı esas alan, bölücülere kucak açan 3Y vizyonudur. Bu da yalan, yolsuzluk ve yıkımdır" diye konuştu.

Ayhan, Erdoğan'ın TBMM'yi ve anayasayı yok saydığını da ileri sürerek, AK Parti iktidarının iç ve dış politikasını eleştirdi.

Milletin yaşanan gerçekleri açıkça gördüğünü belirten Ayhan, "Köşke tarzını yansıtacağını söyleyen AKP'nin cumhurbaşkanı adayı, milletin aziz değerlerine bir darbe daha vurmaya hazırlanıyor. Milletin gözünde ebedi bir saygınlığı ve müstesna bir yeri olan Çankaya Köşkü'nü yalanın popülizmin, din istismarının merkezi haline getirmeyi hedefliyor" değerlendirmesinde bulundu.

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Ayhan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in TRT'nin cumhurbaşkanı adaylarına yönelik yayınlarıyla ilgili bir soruyu yanıtlarken "Assolist ile taverna sanatçıları bir olur mu?" şeklinde ifade kullandığı belirtilerek, değerlendirmesinin sorulması üzerine de "Söz kim söylediyse ona yakışan bir hadise. Siyaset dilinde böyle bir şeyin konuşulması bile doğru değil. Kaldı ki bugün basında vardı, seçim kurulundan RTÜK'e giden sürelerle ilgili evrakların kaybolduğu söyleniyor. Önce hükümet ona baksın, nerede kayboldu ne oldu" diye konuştu. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement