MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan Açıklaması

"Herkes millet iradesinin temsil edildiği TBMM'ye gitmiş, sorulan sorulara cevap vermiştir.

25.10.2014 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, TBMM'de bugüne dek kurulan komisyonların, siyasetçileri, generalleri, gazete patronlarını dinlediğini hatırlatarak, "Herkes millet iradesinin temsil edildiği TBMM'ye gitmiş, sorulan sorulara cevap vermiştir. Ama 17-25 Aralık sebebiyle ortaya çıkan iğrenç tablonun kahramanları, vurguna, talana imza atanlar, millet iradesini hiçe saydılar, ifade vermeye gitmediler" dedi.

Adan, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda milletvekili Ali Torlak ve İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş ile basın toplantısı düzenledi.

"Hükümetin 17 ve 25 Aralık operasyonlarının travmasını yaşadığını, çıkarları zedelendiği için başta güvenlik ve adalet olmak üzere bütün kurumların üzerinden buldozer gibi geçmeye devam ettiğini" savunan Adan, bu durumun temelinde korku olduğunu ileri sürdü.

Celal Adan, "17-25 Aralık dosyasının nasıl, hangi yasal gerekçelerle kapatıldığının tam bir muamma" olduğunu ifade ederek, "AKP ve onun eski-yeni yöneticileri, bakanları, bürokratlarının vicdanları yaralayan biçimde aklandıklarını" dile getirdi.

Bunun sadece kağıt üzerinde aklanma olduğunu, MHP'nin bu hesabın kapanmasına izin vermeyeceğini vurgulayan Adan, yolsuzluk soruşturmalarının Türkiye'nin başka ülkelerle ilişkilerini de etkilediğini savundu.

TBMM'de bugüne dek kurulan komisyonlarda siyasetçilerin, generallerin, gazete patronlarının ve  başka birçok kesimden insanın dinlenildiğini hatırlatan Adan, "Herkes millet iradesinin temsil edildiği TBMM'ye gitmiş, sorulan sorulara cevap vermiştir. Ama 17-25 Aralık sebebiyle ortaya çıkan iğrenç tablonun kahramanları, vurguna, talana imza atanlar, millet iradesini hiçe saydılar, ifade vermeye gitmediler. Güç başbakana mı dayanıyor, cumhurbaşkanından mı alınıyor, bunu düşünmek mecburiyetindeyiz" ifadelerini kullandı.

Çözüm süreci

Çözüm sürecine yönelik eleştiriler de getiren Adan, "hükümetin çözüm adına attığı adımların teröristler için can suyu" olduğunu savundu.

Adan, "Bölücülere, ülkeyi yangın yerine çevirme cesaretini AKP zihniyetinin verdiğini" ileri sürerek, "özellikle son birkaç aydır yaşanan rezaletlerin, bu hükümetin yönetme kabiliyetini kaybettiğini bir kez daha gösterdiğini" kaydetti.

Öcalan'a sekreterya talebine ilişkin de Adan, "Şimdi de bir sekretarya saçmalığıdır devam etmektedir. Teröristin daha da bölmesi, parçalaması için ona sekretarya hizmeti vermeye yeltenmektedirler. Madem bu adama sekretarya verilecek, o halde Sayın Akdoğan, Sayın Beşir Atalay'a sekretaryada görev verilirse inanıyorum ki memnuniyetle kabul edeceklerdir" diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Adan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Obama'ya PYD koridorunu ben teklif ettim" sözlerini eleştirerek, şunları söyledi:

"Teröristin kendi topraklarından resmi geçitle geçmesine izin veren ilk ve tek cumhurbaşkanı sıfatıyla tarihe geçtiniz. PYD'ye ve Barzani'ye yaptığınız her hizmet, PKK'ya hizmetle eşdeğerdir. Bu adamlar IŞİD'le savaşmak için değil, bizim sınırlarımıza yakın gelecekte PKK'yı tahkim etmek için Kobani'ye gidiyorlar. Onların savaşı IŞİD'le değil, Türkiye ile… Sen buradan koridor açacaksın, bu adamlar geçecek, gidip IŞİD'i temizleyecekler, sonra da geri dönecekler. Sen bu senaryo ile çocukları bile kandıramazsın. Sen milletimizin aklıyla dalga mı geçiyorsun?"

Celal Adan, bir soru üzerine, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Anıtkabir'i ziyaret edeceklerini ancak resepsiyona katılmayacaklarını söyledi.

"1 milyon üye" kampanyası

MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, basın toplantısının ardından gazetecilere, teşkilatlarının başlattığı "1 milyon üye" kampanyası hakkında bilgi verdi.

İlk 100 bin üyenin kaydının tamamlandığı bilgisini veren Karataş, ikinci 100 bin üyeninin kayıt işlemleri için kullanılacak formların da genel merkezden gönderildiğini söyledi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • BBP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Çakır, Anamur'da partililerle buluştu
    13:09 BBP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Çakır, Anamur'da partililerle buluştu

    Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Çakır, Anamur ilçesinde partililerle bir araya geldi. Çakır, Anamur Belediye Başkan adayları Mustafa Kemal Aslan'a destek istedi ve kendisinin de Aslan'ın kefillerinden biri olduğunu belirtti. Aslan ise Çakır'a ziyareti ve desteği için teşekkür etti.

  • Özkan Alp, 71 Evler Mahallesinde İftar Programı Düzenledi
    13:09 Özkan Alp, 71 Evler Mahallesinde İftar Programı Düzenledi

    Cumhur İttifakı Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Özkan Alp, 71 Evler Mahallesinde düzenlediği iftar programında mahalle sakinleri ile iftar yaptı. Alp, iftar sonrası vatandaşlarla bir araya gelerek mahallenin sorunlarını dinledi ve destek istedi.

  • Saratlı Belediye Başkan Adayı Cuma Kaplan, Maaşını Öğrencilere Dağıtacağını Açıkladı
    13:09 Saratlı Belediye Başkan Adayı Cuma Kaplan, Maaşını Öğrencilere Dağıtacağını Açıkladı

    Saratlı beldesinin SOL Parti Belediye Başkan Adayı Cuma Kaplan, belediyeden maaş almayacağını ve maaşını eşit olarak öğrencilere dağıtacağını söyledi. SOL Parti mitinginde konuşan Kaplan, adaletli ve eşitlikçi bir yönetim anlayışıyla hizmet etmek istediğini vurguladı.

  • Karaman'da 277 kişi muhtar olabilmek için yarışıyor
    13:08 Karaman'da 277 kişi muhtar olabilmek için yarışıyor

    Karaman'da bulunan 57 mahallede, 31'i kadın 277 kişi muhtar olabilmek için yarışıyor. Muhtarlar Derneği Karaman Şube Başkanı Ali Öngay, şehir merkezindeki muhtar adayı sayısının önceki seçime göre arttığını belirtti. Kadın adayların sayısının da arttığı belirtilirken, en çok adayın bulunduğu mahalle Ahmet Yesevi Mahallesi olarak açıklandı.

  • DEAŞ Terör Örgütüyle Bağlantılı 15 Şahıs Yakalandı
    13:06 DEAŞ Terör Örgütüyle Bağlantılı 15 Şahıs Yakalandı

    Bolu merkezli Sakarya ve Ankara'da düzenlenen 'BOZDOĞAN-17' adlı operasyonda DEAŞ terör örgütüyle bağlantısı tespit edilen 15 şahıs yakalandı. Operasyonlar sonucunda suç unsurları ele geçirildi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa mitingi için kente geldi
    13:04 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa mitingi için kente geldi

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa mitingi için kente geldi. Erdoğan'ı karşılamak üzere Bursa Valisi, Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı ve Ak Parti İl Başkanı hazır bulundu. Erdoğan, halkı selamlayıp hediye dağıttıktan sonra miting için Gökdere'ye geçti.

  • Ali Babacan Erzurum'u ziyaret etti
    13:02 Ali Babacan Erzurum'u ziyaret etti

    Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, seçim çalışmaları kapsamında Erzurum'u ziyaret etti. Babacan, partisinin il başkanı ve partililer tarafından karşılandı. Kent merkezini gezen Babacan, vatandaşları selamladı ve partisinin belediye başkan adaylarına destek istedi. Konuşmasında, yerel seçimlerle ilgili çalışmalarını 2 yıl önce açıkladıklarını ve belediyecilikle ilgili etik kurallar bildirgesi yayınladıklarını belirtti. Babacan, partisinin belediye başkan adaylarını tanıtarak seçim çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.

  • Ümraniye Hekimbaşı Mahallesi'nde Konut Projesi Tamamlanıyor
    13:02 Ümraniye Hekimbaşı Mahallesi'nde Konut Projesi Tamamlanıyor

    Ümraniye Hekimbaşı Mahallesi'nde 2 bin 500 kişinin yaşayacağı konutlarda çalışmaların yarısı tamamlandı. Yapımı tamamlanan daireleri ve örnek daireyi hak sahipleri Başkan Yıldırım ile yerinde inceledi.

  • İzmir Seferihisar'da İsmail Yetişkin'in düzenlediği seçim mitingi büyük ilgi gördü
    13:00 İzmir Seferihisar'da İsmail Yetişkin'in düzenlediği seçim mitingi büyük ilgi gördü

    Seferihisar'da CHP'li Belediye Başkanı ve Başkan Adayı İsmail Yetişkin'in düzenlediği ilk seçim mitingi binlerce kişi tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı.

  • Kayserili Vatandaşlar CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e Tepki Gösterdi
    12:58 Kayserili Vatandaşlar CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e Tepki Gösterdi

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Kayseri'de alkollü mekan olmamasını eleştirmesi Kayserili vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

  • Başkan Zolan, Babadağ'da hemşehrileriyle buluştu
    12:57 Başkan Zolan, Babadağ'da hemşehrileriyle buluştu

    Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Babadağ ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelerek hizmetlerini anlattı ve Denizli'ye hizmetkar olmanın mutluluğunu dile getirdi.

  • AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, Memur-Sen Karabük Şubesi Üyeleriyle İftar Programında Buluştu
    12:54 AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, Memur-Sen Karabük Şubesi Üyeleriyle İftar Programında Buluştu

    AK Parti Karabük Belediye Başkan adayı Özkan Çetinkaya, Hürriyet Mahallesi'ndeki bir düğün salonunda düzenlenen iftar programında Memur-Sen Karabük Şubesi üyeleriyle bir araya geldi. Çetinkaya, davetlilerle birlikte orucunu açarak ramazanın bereketine ortak olduklarını ve projelerinden bahsetti. AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt da Çetinkaya için destek istedi ve kenti gerçek ve sosyal belediyecilikle buluşturmayı hedeflediklerini vurguladı.


Advertisement