MHP'den Bedaş Önünde "Kayıp Kaçak Bedeli" Protestosu - Son Dakika
Güncel

MHP'den Bedaş Önünde "Kayıp Kaçak Bedeli" Protestosu

MHP\'den Bedaş Önünde "Kayıp Kaçak Bedeli" Protestosu

* MHP İstanbul İl Başkanlığı, elektrik faturalarından "Kayıp Kaçak Bedeli" olarak alınan paranın yasal faizi ile geri ödenmesi için BEDAŞ önünde basın açıklaması yaptı.

28.01.2015 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

* MHP İstanbul İl Başkanlığı, elektrik faturalarından "Kayıp Kaçak Bedeli" olarak alınan paranın yasal faizi ile geri ödenmesi için BEDAŞ önünde basın açıklaması yaptı.

Açıklamanın ardından parti avukatları, şikayet dilekçesi vermek için binaya girdi.

Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, "Yeter artık. Milletin cebinden elinizi çekin" dedi.

Haber: Hasan YILDIRIM Kamera: Özgür EREN İSTANBUL DHA

MHP İstanbul İl Başkanı Bülent Karataş'ın da aralarında olduğu bir grup partili, elektrik faturalarından alınan 'Kayıp Kaçak Bedelinin" yasal faizi ile geri ödenmesi için CLK Boğaziçi Elektrik binası önünde eylem yaptı.

Saat 14.30'da Taksim'de bulunan Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ) binasının önünde toplanan partililer ellerinde taşıdıkları faturaları göstererek 'Kayıp Kaçak Bedeli" altında alınan paraların faiziyle geri verilmesini istedi. Basın açıklaması yapan MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, 'Elektrik fatura bedelinin yüzde 10'u kayıp kaçak bedeli olarak alınıyor. Yargıtay kararından sonra kayıp kaçak bedelini faturalardan kaldırdılar. Elektrik fiyatlarına zam yapılmamasına rağmen, yüzde 110 artışlı bir fatura geldi. Keyfi fiyatlandırma ve uygulama yapılıyor. Sayaç okuma bedeli, iletişim sistemleri hizmet bedeli, TRT payı, enerji fonu altında fatura haksız yere şişiriliyor. Kayıp kaçak bedeli boş bırakılıp fatura şişirildi. Vatandaşımıza karşı açıkça hile yapılıyor. Tüketicinin bilgilendirilme hakkı elinden alınıyor. Elektrik idaresi vatandaştan aldığı elektrik faturasının dökümünü vermemektedir. On yıl geriye dönük iade etme durumu varken son bir yılın dökümünü veriyorlar. Vatandaşa haksızlık yapılıyor. Bugün burada Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yönetimine ikazda bulunuyoruz. Yeter artık. Milletin cebinden elinizi çekin" dedi.

Açıklamanın ardından partinin avukatları şikayet dilekçesi vermek üzere BEDAŞ binasına girdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel MHP'den Bedaş Önünde 'Kayıp Kaçak Bedeli' Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement