Mgc Başkanı Ahmet Ünal'dan Erdemli Ziyareti - Son Dakika
Yerel

Mgc Başkanı Ahmet Ünal'dan Erdemli Ziyareti

Mgc Başkanı Ahmet Ünal\'dan Erdemli Ziyareti

Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı (MGC) Ahmet Ünal Anadolu basınının zor günler yaşadığını söyledi.

18.12.2014 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı (MGC) Ahmet Ünal Anadolu basınının zor günler yaşadığını söyledi.

Ahmet Ünal ve Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Işık, yerel Çağrı Gazetesi'ni ziyaret etti.

Ahmet Ünal ziyarette yaptığı açıklamada Anadolu basınının tarihinin en zor günlerini yaşadığını belirterek, "Kamu reklamlarının yüzde 97'sinin İstanbul'da dağıtıldığı bir ortamda, geri kalan yüzde 3 Anadolu'daki 2 bin 500 medyaya dağıtılıyor. Anadolu Basını bugün "SOS" veriyor. Anadolu basını ayakta kalmanın mücadelesini veriyor, ekmek mücadelesi veriyor" dedi.

Anadolu basınının önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini ifade eden Ünal, "Bu anlamda içinde bulunduğumuz şartlarda her gün sabah birde uyandığımızda, "bugün 400 gazeteci tutuklanacak" duyurusuyla uyanıyoruz. Hakikaten zor bir süreçten geçiyoruz. Ama bilinen bir gerçek var, İstiklal Savaşı'nda olduğu gibi Anadolu basını bayrağıyla hep Ankara'nın yanında olur. Biz Ankara'nın yanındayız, biz bayrağın yanındayız, biz ezanın yanındayız. Bu birlikteliğimizi ilelebet koruyacağız ve sürdüreceğiz. Mücadele yeni başlıyor. Anadolu basını dün Dumlupınar'daydı, Samsun'daydı. Bugün ayakta kalmanın mücadelesini tekrar veriyor. Hakikaten yaşam mücadelesi veren Anadolu basınının önündeki engellerin bir türlü aşılması lazım" diye konuştu.

Ünal konuşmasında şunları da kaydetti:

"Türkiye Gazeteciler Federasyonu önümüzdeki ay yapılacak seçimlerde, Basın İlan Kurumu seçimlerine, bir liste ile çıkıyor. İlan kesintilerinin yüzde 15'ten daha aşağı çekilmesinin çalışmalarını yapıyor. Basın İlan Kurumu gelirlerinden Anadolu medyasına gelir aktarılmasıyla ilgili bir proje var. Bu proje benim hazırladığım bir proje. 2 yıl önceki etkinliklerde bu kabul gördü. Şuan Basın İlan Kurumu'nun olduğu illerdeki cemiyetlere kısmi de olsa geçen yıldan başlayarak, cüzi de olsa bir yardım yapıldı. Şimdi hedefimiz bu yardımın giderek bizimde temsilciliklerimizin olduğu yerlere akması doğrultusunda."

Gazeteci yazar Oktay İnce ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, gazeteler ve basın mensuplarının yaşadıkları sorunlara değinerek, çözüm önerilerinde bulundu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mgc Başkanı Ahmet Ünal'dan Erdemli Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement