Meyve Yetiştiriciliği Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Meyve Yetiştiriciliği Eğitimi

Meyve Yetiştiriciliği Eğitimi

Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mikdat Şimşek tarafından Meyve Yetiştiriciliği ve Sorunları konusunda eğitim verildi.

22.07.2015 17:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mikdat Şimşek tarafından Üç Kuyu Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi'nde görevli idareci ve bir kısım çalışanlarına Meyve Yetiştiriciliği ve Sorunları konusunda eğitim verildi.

Üç Kuyu Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi'nin bahçesinin yaklaşık 30 dekardan ibaret olduğunu, başta incir, erik, elma, armut, ayva, dut, ceviz, badem ve kayısı olmak üzere birçok meyve türünün yetiştirildiğini belirten Şimşek, okulların yeşillendirilmesi ve ekonomik açıdan güçlendirilmesi için bu gibi bahçelerin tesisinin yararlı olacağını dile getirdi.

Okul Müdürü Recai Kırtay ise, çok iyi niyet ve gayretlerle okul bahçesinde meyve ağaçlarını yetiştirdiklerini, öğrencilerine ve velilere ağaç ve doğa sevgisini aşılamak istemelerinin yanı sıra, gelecekte bu bahçeden elde edilebilecek geliri fakir öğrencilerin eğitim masraflarına katkı sağlamak amacıyla kullanmayı düşündüklerini ifade etti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Meyve Yetiştiriciliği Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement