Meyve Bahçesine Giren Ayı Tuzağa Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Meyve Bahçesine Giren Ayı Tuzağa Yakalandı

Meyve Bahçesine Giren Ayı Tuzağa Yakalandı

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi'nin Kazdağları eteklerindeki Çırpılar Köyü'nde bir meyve çiftliğine giren boz ayı, tuzağa yakalandı.

21.09.2014 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi'nin Kazdağları eteklerindeki Çırpılar Köyü'nde bir meyve çiftliğine giren boz ayı, tuzağa yakalandı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekiplerince uyuşturularak tuzaktan kurtarılan ayağından hafif yaralı boz ayının tedavisi sonrası doğal yaşam alanına bırakılacağı belirtildi.

Kazdağları eteklerindeki Çırpılar Köyü Akpınar Mevkii'ndeki İda Meyve ve Turizm A.Ş.'ye ait elma, incir ve şeftali ağaçlarının bulunduğu meyve bahçesine boz ayı girdi. Boz ayı, bahçenin yabani hayvanlardan korunması için kurulan tuzağa yakalandı. Bahçe görevlileri sabah saatlerinde özellikle domuzlar için kurulan çelik telden yapılan ilmek adlı kapana ayının takıldığını görünce durumu, jandarmaya bildirdi. Jandarmada Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 3'üncü Bölge Müdürlüğü'nü konuyla ilgili bilgilendirdi. Bölge Müdürlüğü yetkilileri meyve bahçesine gelerek ayıyı iğne yardımıyla uyuşturup, etkisiz hale getirdi. Ardından baygın haldeki boz ayıyı tuzaktan kurtarılarak, özel kafesli araca bindirildi. Bastığı tuzakta ayağından yaralanan boz ayı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 3'ncü Bölge Müdürlüğü ekiplerince korumaya alındı. Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'ne götürülen boz ayının tedavisi sonrası doğal ortama bırakılacağı öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Meyve Bahçesine Giren Ayı Tuzağa Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement