METİSKOP Projesiyle İş Kazaları Azaltılacak - Son Dakika
Güncel

METİSKOP Projesiyle İş Kazaları Azaltılacak

METİSKOP Projesiyle İş Kazaları Azaltılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından onaylanan Mesleki Teknik Eğitimde İş Sağlığı, Güvenliği ve Kalite Kültürü Oluşturma projesi tanıtım toplantısı yapıldı.

18.09.2014 16:01  Güncelleme: 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından onaylanan Mesleki Teknik Eğitimde İş Sağlığı, Güvenliği ve Kalite Kültürü Oluşturma (METİSKOP) projesi tanıtım toplantısı yapıldı. İzmit Endüstri Meslek Lisesi Okul Müdürü Özcan Bedel, proje kapsamında iş güvenliği konusunda verilecek eğitimlerle donanımlı uzmanlar yetiştirilip iş kazalarının en aza indirileceğini söyledi.

Başiskele İlçesi'ndeki Wellborn Otel'de yapılan Avrupa Birliği kapsamında 215 bin 318 Euro bütçe ile destek sağlanacak Mesleki Teknik Eğitimde İş Sağlığı, Güvenliği ve Kalite Kültürü Oluşturma Projesi tanıtım toplantısına Kocaeli İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Cansız, İzmit Endüstri Meslek Lisesi Okul Müdürü Özcan Bedel, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Osman Poyraz, Kocaeli Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Elif Bilgisu, İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Proje kordinatörü Hasan Menteş ve okul müdürleri ile öğretmenler katıldı.

İŞ KAZALARI EN AZA İNDİRİLECEK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından onaylanan Mesleki Teknik Eğitimde İş Sağlığı, Güvenliği ve Kalite Kültürü Oluşturma (METİSKOP) projesiyle, İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Meslek derslerin öğretmen niteliklerini ve iş güvenliği konusunda eğitim verebilme kalitelerini yükseltmek ve bunu tüm öğrencilere yaygınlaştırıp iş güvenliği konusunda tam donanımlı uzmanlar yetiştirip iş güvenliği kazalarını en aza indirme hedefleniyor.

İzmit Endüstri Meslek Lisesi Okul Müdürü Özcan Bedel, proje sayesinde iş güvenliği konusunda tam donanımlı uzmanlar yetiştirileceğini belirterek şunları söyledi:

"2012 Temmuz ayında yaklaşık bin 200 projenin başvurduğu ön teklif süreciyle başlayan, 2013 Mayıs ayında asıl teklif verme hakkı kazanan yaklaşık 150 proje ile yarıştığımız bu hibe programında, Türkiye'de toplam 70 proje kabul görmüş ve fonlanmıştır. Bu projenin hedefi İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi meslek dersleri öğretmen niteliklerini ve iş güvenliği konusunda eğitim verebilme kalitelerini yükseltmek iş güvenliği ekipmanlarının kullanımını tüm öğrencilerimize bir refleks haline getirmek üzere, eğitim ve uygulama çalışmaları yapabilecek bir laboratuvar kurmak, iş güvenliği konusunda tam donanımlı uzmanlar yetiştirmek ve iş güvenliği kazalarını en aza indirmeye katkı sağlamtır."

PROJE KAPSAMINDA YAPILACAK FALİYETLER

Proje kapsamında İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde İş Güvenliği ekipmanlarının olduğu bir labaratuvar kurulacak. İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden seçilen 20 öğretmene belirlenen eğitim kurumunda 220 saat C sınıfı İş Güvenliği Uzmanı eğitimi verilecek. Paris Ticaret Odası ve Danimarka İstihdam Bakanlığı İş Güvenliği uzmanları ile çalıştaylar gerçekleştirilip elde edilecek modül yazımında kullanılacak. - Başiskelekocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel METİSKOP Projesiyle İş Kazaları Azaltılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement