METİP Ahlat'ta Hayata Geçiyor - Son Dakika
Yerel

METİP Ahlat'ta Hayata Geçiyor

Bitlis'in Ahlat ilçesinde hayata geçirilen Mevsimlik Tarım İşçileri Kenti Projesi ile işçiler daha iyi koşullarda barınma ve yaşama olanağı bulacak.

14.10.2014 10:38  Güncelleme: 10:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakanlık genelgesi uyarınca başlatılan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca kaynak aktarılan "Mevsimlik Tarım İşçileri Kenti" Projesi (METİP), Ahlat ilçesinde hayata geçirildi.

METİP kapsamında, Ahlat'ta belirlenen üç ayrı alanda tarım işçileri için konaklamadan sosyal tesislere kadar birçok ihtiyacın karşılanacağı alanlar kuruldu.

Ahlat Ziraat Odası (AHZO) Başkanı Necat Demirden, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ahlat'ın bölgede modern tarım ve hayvancılığın yapıldığı önemli bir merkez olduğunu söyledi.

Tarım ve hayvancılığın yoğun olması sebebiyle çevre ilçe ve illerden birçok tarım işçisinin Ahlat'a geldiğini ifade eden Demirden, şunları kaydetti:

"Dışarıdan gelen tarım işçilerinin uygun şartlarda barınmaları, verimli çalışmaları, büyük çiftçilerin ve tarla sahiplerinin daha kolay işçi temin etmesi amacıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından ilçenin Ovakışla beldesi, Saka köyü ve Kırklar Mahallesi'nde tarım işçileri kentleri oluşturuldu. Kesin kabul ile işçiler buralara yerleşecek. Bu alanlara yerleştirilecek işçiler, 24 saat sıcak su, elektrik, temiz içme suyu bulabilecek. Ayrıca bu kentlerde banyo, mutfak, çocuk parkları da yapıldı. Artık tarım işçileri çok daha iyi koşullarda barınabilecek."

Demirden, kentlere yerleştirilecek işçilerin ulaşım, eğitim, sağlık, güvenlik ve sosyal çevreyle ilişkilerinin de sağlanacağını sözlerine ekledi. - Bitlis

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel METİP Ahlat'ta Hayata Geçiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement