Meteoroloji Uyardı! İşte Kar Alarmı Verilen İller - Son Dakika
Güncel

Meteoroloji Uyardı! İşte Kar Alarmı Verilen İller

Bilecik, Sakarya, Kocaeli, Bursa, Eskişehir, Çankırı, Rize, Artvin, Bitlis, Şırnak, Mardin, Batman ve Siirt'te kar yağışı etkili olacak.

22.12.2014 09:02  Güncelleme: 09:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meteorolojiden gelen hava durumu açıklamasına göre kar yağışı bugün iç ve doğu bölgelerde etkili olacak. Kar yağışının yoğun bir şekilde etkili olduğu Uludağ yolu ise kapandı bir çok araç geri dönmek zorunda kaldı.

Türkiye, pazar günü Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girdi. Meteorolojinin açıklamasına göre kar yağışı getiren soğuk hava dalgası ile birlikte sıcaklıklarda ani düşmeler oldu. Hava sıcaklığı kuzey, iç ve batı bölgelerinde 3 ila 8 derece arasında düşecek. İyi haber ise hava sıcaklığının yarından itibaren yeniden yükselecek olması.

KAR YAĞIŞI HANGİ BÖLGELERDE GÖRÜLECEK

Kar yağışı bugün iç bölgelerde etkili olacak. Kıyı bölgelerde ise yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde görülecek. İç ve doğu bölgelerinde görülecek kar yağışına ve ardından meydana gelecek buzlanma ve don olayına meteoroloji uyarı yaptı.


Bolu Dağı'nda etkili olan şiddetli kar yağışı, gece yola çıkan vatandaşları zor durumda bıraktı.

KAR ALARMI VERİLER İLLER

- Bilecik çevresi
- Sakarya,
- Kocaeli ve Bursa'nın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar etkili olacak.
- Eskişehir ve Çankırı kar yağışı ve karla karışık yağmur
- Rize ile Artvin'de kar ve karla karışık yağmur çok etkili olacak.
- Bitlis ve Şırnak'ta özellikle akşam saatlerinde çok etkili kar yağışı görülecek.
- Mardin, Batman ve Siirt'te akşam saatlerinden itibaren yoğun kar ve karla karışık yağmur etkili olacak.

ULUDAĞ YOLU KAPANDI

Uludağ'a çıkmak için kullanılan 23 kilometrelik yol, aşırı kar yağışı sebebiyle kapandı. Karayolları ekipleri çalışmalara başlarken, bazı araçların zincirsiz olduğu için ilerlemekte güçlük çektiği görüldü.

Zirveye çıkmaya çalışan otomobiller geri dönmek zorunda kaldı. Otobüslerin ilerlemekte güçlük çektiği ve trafiği olumsuz etkilediği öğrenilirken, jandarma ekipleri ise zincirsiz araçların zirveye çıkmasına izin vermiyor. Yetkililer zirvedeki kar kalınlığının 50 santimetreyi aşacağını ifade ederken, kar yağışının 2 gün boyunca aralıksız devam edeceğini açıkladı.

AKSARAY'I KAR VURDU

Aksaray'da beklenen kar yağışı sabah saatlerinde başladı. Kısa sürede etkisini artıran yağış her yeri beyaza bürüdü. Meteoroloji yetkilileri yağışının gün boyunca devam edeceğini belirtti.

BOLU DAĞI KAR ALTINDA

Meteorolojinin alarm verdiği kar yağışı ilk olarak D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde akşam saatlerinden itibaren ulaşımda aksamalara sebep oldu. Abant, Kartalkaya ve Düzce Topuk Yaylası mevkilerinde de kar yağışı etkili oldu.


Meteoroloji Uyardı! İşte Kar Alarmı Verilen İller
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Meteoroloji Uyardı! İşte Kar Alarmı Verilen İller - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Carlos: Kar yağsın inşallah çünkü mikroblar çoğaldıkça hastalıklar artıyor 16 1 Yanıtla
  • Bajar: batman a öyle yakışırdı ki Kar 5 4 Yanıtla
  • atkici: Yagsin kar eldivenlerimizi atkilarimizi bitiririz ins. 4 2 Yanıtla
  • polatt: O değil de siirtte okullar nezaman tatil edilecek .s 0 0 Yanıtla
  • Edirne'de terörle mücadele kapsamında 13 şüpheli yakalandı
    19:19 Edirne'de terörle mücadele kapsamında 13 şüpheli yakalandı

    Edirne'de jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen terörle mücadele çalışmaları kapsamında 8 FETÖ ve 5 PKK-KCK üyesi olmak üzere toplam 13 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında yasal işlemler başlatıldı.

  • THY, Trablus'a yeniden uçmaya başladı
    19:17 THY, Trablus'a yeniden uçmaya başladı

    Türk Hava Yolları (THY), Mitiga Uluslararası Havalimanı'na ilk uçuşunu gerçekleştirerek Trablus'a yeniden uçmaya başladı. THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, törende yaptığı konuşmada, Libya'ya tekrar sefer başlatmanın mutluluğunu dile getirdi ve Afrika'yı kültürlerle buluşturmaya devam edeceklerini belirtti. Ayrıca, THY misafirleri için özel fiyatlarla seyahat imkanı sunulacak ve Trablus seferleri haftada 3 gün icra edilecek.

  • Manisa'da Jandarma Operasyonu: 198 Adet Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi
    19:11 Manisa'da Jandarma Operasyonu: 198 Adet Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi

    Manisa'nın Salihli ilçesinde jandarma ekipleri tarafından durdurulan 2 şüphelinin üzerinde yapılan aramada toplam 198 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler tutuklandı.

  • Edirne'de yapılan denetimlerde 9 kaçak göçmen yakalandı
    19:08 Edirne'de yapılan denetimlerde 9 kaçak göçmen yakalandı

    Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde jandarma ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, Mısır uyruklu 9 kaçak göçmen yakalandı. Ayrıca, 1 organizatör ve göçmen kaçakçılığında kullanılan bir araç da ele geçirildi. Yakalanan göçmenler, ülkelerine geri gönderilmek üzere Edirne İl Göç İdaresine teslim edildi.

  • Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi
    19:05 Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi

    Antalya Belek'te düzenlenen Megasaray Hotels Open'da milli tenisçi Zeynep Sönmez, çeyrek finale yükseldi. İlk turda Fransız tenisçi Fiona Ferro'yu mağlup eden Sönmez, ikinci turda Alman raket Ella Seidel'i geri dönüşle mağlup etti. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez, maçın yarın başlayacağını belirtti.

  • Burdur'da Ticari Araç Takla Attı: 1 Yaralı
    19:04 Burdur'da Ticari Araç Takla Attı: 1 Yaralı

    Burdur'un Bucak ilçesinde meydana gelen kazada ticari araç takla attı ve 1 kişi yaralandı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı sürücü ambulansla hastaneye kaldırıldı.

  • Elektrik ve doğal gaz fiyatları nisan ayında değişmeyecek
    19:01 Elektrik ve doğal gaz fiyatları nisan ayında değişmeyecek

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacağını duyurdu. Bakan Bayraktar, yeni bir doğal gaz kuyusu kazıldığını belirterek, enerji alanında denizlerdeki son durumu da paylaştı. Türkiye'nin denizlerdeki enerji filosunda toplam 6 gemi bulunuyor ve bu filonun büyütülmesi hedefleniyor.


Advertisement