Meteoroloji'den İstanbul ve 6 İle Yağış Uyarısı - Son Dakika
Güncel

Meteoroloji'den İstanbul ve 6 İle Yağış Uyarısı

İstanbul'u vuran yağışla ilgili Meteoroloji'den yeni uyarı geldi.

07.08.2014 19:44  Güncelleme: 09:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da gün ortasında hava karardı fırtına ve sağanak megakenti felç etti. Elektrik gitti, internet çöktü ve sel baskınları yaşandı. İstanbullu kabusu yaşadı.

Yaşanan kabusu ardından Saat 19.50 itibarıyla Meteolojiden yeni bir uyarı geldi. Hem Marmara bölgesi hem Ankara'da kuvvetli yağış bekleniyor.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, "Marmara'da halen devam eden gök gürültülü sağanak yağışların bölgenin kuzey ve doğusunda (İstanbul, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Kırklareli'nin doğusu ve Balıkesir'in kuzeyi) yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (lokal dolu, sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." denildi.

İSTANBUL'DA NELER YAŞANDI?

İstanbul genelinde 10 dakikada metrekareye 7-25 kilogram yağış düştü. Yağış öncesinde saat 13.00 sıralarında hızı saatte 55 kilometreye ulaşan rüzgar nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda uçuşlar durduruldu. İstanbul'un bazı bölgelerinde elektrik kesintileri meydana geldi.

YARIN AKŞAMA KADAR DEVAM EDECEK

İstanbul'u yağış vurdu. AKOM ve Meteoroloji'nin dünden itibaren yaptıkları uyarılar sonrası sağanak yağış ve fırtına megakenti felç etti.Meteorolojiden alınan bilgiler doğrultusunda yağışın bir saatlik bir moladan sonra, yine aynı istikamette Cuma günü akşamına kadar aralıklarla yağması bekleniyor.



ÖNCE HAVA KARARDI, SONRA ŞİMŞEKLER ÇAKTI

Gökyüzünün birden karanlığa gömülmesinin ardından, yağmur ve fırtına geldi. Ardından şimşekler çakmaya başladı, bazı yerlere yıldırım düştü.

Güngören'de, aşırı yağış nedeniyle nehre dönen yollarda kalan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Rögar kapakları yağmur suyunu çekmekte yetersiz kaldı. Yağmurun ilk dakikalarıyla birlikte birçok ev ve işyerinin zemin ve bodrum katı su almaya başladı. Vatandaşlar dükkanların önüne kurdukları engellerle su baskınlarını engellemeye çalıştı.

Bağcılar 100. Yıl Mahallesi'nde yağış sonucu caddeler göle döndü; araçlar güçlükle ilerleyebildi. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar otobüs duraklarına sığındı.

AĞAÇLAR YOLLARA DEVRİLDİ

Yağış Zeytinburnu, Fatih, Bayrampaşa, E-5 Karayolu ve TEM Otoyolu ile bağlantı yollarında da etkili oldu. Araçlar güçlükle ilerleyebildi. Zeytinburnu Sahil Yolu'nda ağaçların yola devrildiği görüldü.

Okmeydanı ve Çağlayan da sağanak yağışın etkisi altında kaldı. Yollar su içinde kaldı; araçlar bu birikintileri arasında güçlükle ilerleyebildi.

ELEKTRİK VE İNTERNET KESİNTİLERİ YAŞANDI

Fırtınanın başlamasıyla İstanbul’un pek çok noktasında vatandaşlar televizyon yayınlarını izleyemedi, elektrik ve internette kesintiler yaşandı.

ANADOLU YAKASINDA DA ETKİLİ OLDU

Üsküdar'da rögarların tıkanması nedeniyle bazı caddelerde su birikintileri oluştu. Sahil yolunda ise rögarlarda taşkınlar meydana geldi. Su birikintileri, yayalar ve araçlara zor anlar yaşattı. Vatandaşlar, otobüs durakları, binaların girişleri ve iş yerlerine sığınarak yağmurdan korunmaya çalıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, kenti öğle saatlerinde etkisi altına alan gök gürültülü sağanak yağış, saat 14.00 sıralarında Anadolu yakasına geçiş yaptı.

Trakya bölgesinden giriş yapan yağış, Büyükçekmece, Avcılar, Küçükçekmece, Başakşehir, Bakırköy, Bağcılar ve Bahçelievler'de etkili oldu. Yağışlar daha sonra Tuzla bölgesinde de gök gürültülü yağış ve dolu olarak görüldü. Yağış saat 15.30 civarında İstanbul'un tüm sahilinde etkili oldu. İstanbul genelinde 10 dakikada metrekareye 7-25 kilogram yağış düştü.

ELEKTRİK YÜKLÜ BULUTLAR HAVA TRAFİĞİNİ VURDU

Megankentte şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda uçuşlar geçici olarak durduruldu.

BOTLARLA KURTARDILAR

Aniden bastıran yağış dolayısıyla Avcılar Ambarlı Kavşağı'ndaki köprünün altında su birikintisi oluştu. O sırada köprü altında bulunan 3 araç suya gömüldü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait itfaiye görevlileri, araçlarının üzerinde mahsur kalan 3 kişiyi botlarla kurtardı. Su tahliye çalışmaları devam ederken, trafikteki araçlar çevre yollara yönlendiriliyor. Fatih'te de bir kültür merkezini su bastı. Görevliler suyu kendi imkanlarıyla boşalttı.



İŞTE EN RİSKLİ İLÇELER

AKOM'dan yağış öncesi yapılan açıklamada en riskli bölgeler şu şekilde sıralanmıştı: "Son uydu ve Meteorolojik Radar verilerine göre, İstanbul için beklenen sağanak yağışın yarım saat içerisinde başlaması tahmin edilmektedir. Yağışlar Büyükçekmece, Küçükçekmece, Avcılar, Beylikdüzü ve Silivri'nin batı kesimleri ila Zeytinburnu ilçelerimizde kuvvetli şekilde etkili olacak. İlerleyen saatlerde ise tüm İstanbul genelinde etkili olması bekleniyor. Ekipler gece sabaha karşı kanal temizlik çalışmaları yaptı. Yağmurun başlaması ile birlikte muhtemel riskli bölgelerde itfaiye, AKOM, İSKİ, Atık Müdürlüğü ekipleri kritik noktalarda hazır bekletiliyor" denildi.

SİLİVRİ’DE FIRTINA AĞAÇLARI İKİYE AYIRDI

Şiddetli yağış Silivri'de çok etkili oldu. Fırtına sahildeki ağaçları ortadan ikiye ayırdı.



ALT GEÇİT SUYLA DOLDU

Pendik’te şiddetli yağış sonrası Yusuf Ziya Zülfikar Alt Geçidi suyla doldu. Sürücüler, suyla dolan alt geçitte ilerlemekte güçlük çekti. Şiddetli yağış sonrası istinat duvarının deliklerinden su fışkırmaya başladı. Bu sırada alt geçidin üstünden dökülen yağmur sularıyla birlikte şelaleyi andıran görüntüler ortaya çıktı.

Meteoroloji\'den İstanbul ve 6 İle Yağış Uyarısı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Meteoroloji'den İstanbul ve 6 İle Yağış Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • YAĞDIR: YAĞDIR MEVLAM SU, BU ZULÜMLER SENİN FIRTINALRINLA DİNEBİLİR, HADİ ROTAYI İSRAİL'E-SURİYE'YE-IRAK'A MZALİM OLAN YERLERE SÜR MEVLAM. 8 4 Yanıtla
  • Sakarya'da 796 bin 924 seçmen sandık başına gidiyor
    11:00 Sakarya'da 796 bin 924 seçmen sandık başına gidiyor

    31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimi çerçevesinde Türkiye yerel yöneticilerini seçmek için Pazar günü sandık başına gidecek. Sakarya genelinde toplam 2 bin 639 sandıkta 796 bin 924 seçmen oy kullanacak.

  • Elazığ'da Kesinleşmiş Hapis Cezası Bulunan 27 Kişi Yakalandı
    11:00 Elazığ'da Kesinleşmiş Hapis Cezası Bulunan 27 Kişi Yakalandı

    Elazığ'da polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 27 kişi yakalandı. Yakalanan şahıslar arasında hırsızlık, uyuşturucu madde kullanmak, kasten öldürme ve yaralama gibi suçlardan hüküm giyenler bulunuyor. Zanlılar, adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, Vatandaşlarla İftar Programında Buluştu
    10:59 AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, Vatandaşlarla İftar Programında Buluştu

    AK Parti Karabük Belediye Başkan adayı Özkan Çetinkaya, Bahçelievler ve 75. Yıl Cumhuriyet mahalleleri sakinlerine yönelik düzenlenen iftar programında vatandaşlarla bir araya geldi. Çetinkaya, orucunu açan vatandaşlara teşekkür ederek, Ramazan ayının birlik, beraberlik ve dayanışma ayı olduğunu vurguladı. Daha sonra ise partisinin önceki dönem Karabük il başkanları, milletvekilleri, İl Gençlik Kolları başkanları ve Merkez ilçe başkanlarıyla bir araya gelerek istişarelerde bulundu.

  • Gebze'de Park Halindeki Araçta Yangın Çıktı
    10:58 Gebze'de Park Halindeki Araçta Yangın Çıktı

    Kocaeli'nin Gebze ilçesinde park halinde olan ve bir anda hareket ederek içinden dumanların yükseldiği araç, itfaiye ekipleri tarafından büyümeden söndürüldü. Olayda araçta ufak çaplı hasar meydana geldi. Polis, olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Jandarmadan yasaklı maddeye geçit yok: 1 kişi tutuklandı
    10:58 Jandarmadan yasaklı maddeye geçit yok: 1 kişi tutuklandı

    Tekirdağ'da jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonlarda uyuşturucu madde ele geçirilerek gözaltına alınan 5 kişiden biri tutuklandı. Operasyonlar sonucunda 10 gram uyuşturucu, 7 adet sentetik hap ve diğer suç delilleri ele geçirildi.

  • Çukurova'da Üretilen Turp, Ispanak ve Pırasa Malatya İçin Hasat Ediliyor
    10:57 Çukurova'da Üretilen Turp, Ispanak ve Pırasa Malatya İçin Hasat Ediliyor

    Çukurova'nın bereketli topraklarında yetişen turp, ıspanak ve pırasa, deprem bölgesi Malatya için hasat ediliyor. Kadınlar Ramazan ayında zorlu mesailerini sürdürerek ürünleri toplarken, erkekler ise nakliye işlemleriyle uğraşıyor. Ürünler tazyikli sularda yıkanarak Malatya'ya sevk ediliyor.

  • Düzce Milli Eğitim Müdürlüğü, Yaşayan Kütüphane Projesiyle Yazarlık Atölye Çalışması Gerçekleştirdi
    10:56 Düzce Milli Eğitim Müdürlüğü, Yaşayan Kütüphane Projesiyle Yazarlık Atölye Çalışması Gerçekleştirdi

    Düzce Milli Eğitim Müdürlüğü, Yaşayan Kütüphane Projesi kapsamında öğrencilerin düşünme ve yazma becerilerini geliştirmek için Yazarlık Atölye çalışması düzenledi. Okul Öncesi ve Çocuk Kitapları Yazarı Bilge Sunay Sönmez tarafından gerçekleştirilen atölye çalışmasına Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın da katıldı.

  • Adana'da kamyonet çalan çift kamerada
    10:55 Adana'da kamyonet çalan çift kamerada

    Adana'da bir kadın 8 yaşındaki çocuğu ve sevgilisiyle park halindeki kamyoneti çaldı. Olayın ardından kadın ve sevgilisi tutuklandı. Kamyoneti çalan çift, güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerle tespit edildi.


Advertisement