Mesleki Eğitim Kurulu Toplandı - Son Dakika
Güncel

Mesleki Eğitim Kurulu Toplandı

Türkiye'de mesleki eğitim politikalarının oluşturulmasında tavsiye kararlar almakla yetkili Mesleki Eğitim Kurulu toplandı.

27.08.2015 15:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de mesleki eğitim politikalarının oluşturulmasında tavsiye kararlar almakla yetkili Mesleki Eğitim Kurulu toplandı.

Milli Eğitim Bakanlığındaki (MEB) 27'nci toplantı, MEB, İçişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, TESK, TOBB, TİSK, TÜRK-İŞ yetkililerinin katılımıyla gerçekleşti.

Toplantının açılışında AA muhabirine açıklama yapan MEB Müsteşar Yardımcısı Mustafa Hilmi Çolakoğlu, Mesleki Eğitim Kurulu'nun örgün, yaygın, çıraklık eğitimi, mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumları ile işletmelerde yapılacak mesleki eğitimin planlanması, geliştirilmesi ve değerlendirilmesi konularında tavsiye kararlar almak ve görüş bildirmek üzere her yıl toplandığını ifade etti.

Mesleki Eğitim Kuruluna, 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununa göre, mesleki eğitimle ilgili bakanlık, özel kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerin katıldığını aktaran Çolakoğlu, toplantının sonunda alınan tavsiye kararların kamuoyuna duyurulacağını bildirdi.

Mesleki eğitime yeni alanlar gündemde

Çolakoğlu, toplantının gündemine ilişkin şu bilgileri verdi:

"Mesleki eğitimle ilgili yeni alanların belirlenmesi bu yılki ana konularımız arasında. Mesleki eğitimin uygulanmasıyla ilgili bazı bürokratik engellerin ortadan kaldırılması ve hızlandırılması konusunda da çalışmalar yürüteceğiz. Türkiye'de mesleki eğitimin sadece ara eleman yetiştirmek değil, üniversiteye de öğrenci girdisi sağlayabilecek düzeye getirilmesiyle ilgili genel tedbirleri görüşeceğiz."

Liseden sonra öğrencilerin işe yerleştirilmelerinde, İŞKUR ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile işbirliği içinde olduklarına işaret eden Çolakoğlu, "Mesleki eğitim kurumlarından mezun olan öğrencilerin istihdam imkanları ne kadar artarsa, eğitim kurumlarımıza talep o kadar artar. Onun dışında kurulda alacağımız kararları, uluslararası kuruluşlara, uluslararası kuruluşlarda alınan politika kararları da Türkiye'deki uygulama alanlarına taşıyoruz. Yıl içinde yapılan toplantılardaki konular, bu kurulda karar noktasına taşınıyor" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mesleki Eğitim Kurulu Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement