Meski Çalışanları, Yavru Carettalar İçin Kıyı Temizliği Yaptı - Son Dakika
Yerel

Meski Çalışanları, Yavru Carettalar İçin Kıyı Temizliği Yaptı

Meski Çalışanları, Yavru Carettalar İçin Kıyı Temizliği Yaptı

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü çalışanları, yavru caretta carettaların denize rahat ulaşabilmeleri için Erdemli’deki Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü kumsalında temizlik yaptı.

16.09.2015 17:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü çalışanları, yavru caretta carettaların denize rahat ulaşabilmeleri için Erdemli'deki Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü kumsalında temizlik yaptı.

MESKİ Genel Müdürlüğü ile Mersin Üniversitesi Deniz Kaplumbağaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (MEÜ DEKUYAM) arasında imzalanan protokol çerçevesinde, caretta carettaların yumurta bırakma ve yavruların yumurtadan çıkma sezonunda sağlıklı bir şekilde denize ulaşabilmeleri için belirlenen periyodik sürelerde sahil temizliği çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda düzenlenen etkinlikte, sahil temizliği öncesinde MEÜ DEKUYAM Müdürü Prof. Dr. Serap Ergene tarafından MESKİ çalışanları ve MESKİSPOR genç takım sporcularına caretta carettaların yuvalama alanlarının durumları ve yavru çıkışları ile ilgili bilgi verdi.

Bilgilendirmenin ardından gönüllü MESKİ çalışanları, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü kumsalında 3 kilometrelik alanda yumurtadan çıkma döneminde yavru caretta carettaların denize rahat ulaşabilmeleri için kıyı temizliği yaptı. Temizlik yapılan kumsalda, deniz kaplumbağalarının yuvalarının etrafında engel teşkil edebilecek plastik ve çöplerin toplanmasının ve yumurtadan çıkan yavru caretta carettaların deniz ile buluşmasının heyecanının yaşanmasının ardından Prof. Dr. Ergene tarafından katılımcılara slayt eşliğinde konferans verildi. Ergene, "Amacımız, sahilde temizlik yaparak yumurtadan çıkacak yavruların güven içinde rahat bir şekilde denize ulaşmalarını sağlamaktır. Katkılardan dolayı MESKİ Genel Müdürlüğü'ne teşekkür ediyorum" dedi.

Etkinlikle ilgili açıklama yapan MESKİ Genel Müdürü Turgut Aybak da "Caretta carettaların denize ulaşımını kolaylaştırmak için yapılan temizlik çalışmasını takdir ediyoruz. Sıcak havaya rağmen etkinliğe katılan tüm gönüllülere teşekkür ediyorum. Caretta carettaları korumak ve sürdürülebilir bir çevre yaratmak adına üzerimize düşen görevi sürdüreceğiz. Bu gibi sosyal sorumluluk projelerinde de her zaman öncü olacağız" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Meski Çalışanları, Yavru Carettalar İçin Kıyı Temizliği Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement