Mert Aydın Davası - Son Dakika
Güncel

Mert Aydın Davası

Mert Aydın Davası

Kars’ta kaybolduktan sonra cesedi eski bir tabyanın içinde bulunan 9 yaşındaki Mert Aydın’ı öldürdüğü iddiasıyla hakkında ağırlaştırılmış müebbet ile 18 yıldan 43,5 yıla kadar hapis cezası istenen Aykut Balk, Erzurum’da yargılanacak.

31.10.2014 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars'ta kaybolduktan sonra cesedi eski bir tabyanın içinde bulunan 9 yaşındaki Mert Aydın'ı öldürdüğü iddiasıyla hakkında ağırlaştırılmış müebbet ile 18 yıldan 43,5 yıla kadar hapis cezası istenen Aykut Balk, Erzurum'da yargılanacak.

Kars'ta bugün görülmesi gereken davanın, Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin 'bu davanın Kars'ta görülmesinin kamu güvenliği ve olayın toplumda infial uyandıracağı' gerekçesiyle Erzurum'da görülmesine karar verildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Baro Başkanı Av. İbrahim Baştimar, "Bildiğiniz gibi kamuoyuna Mert Aydın cinayeti olarak yansıyan olayın duruşması Kars Ağır Ceza Mahkemesi'nde 31.10.2014 tarihi yani bugüne ertelenmişti. Ancak Kars Ağır Ceza Mahkemesi 14.10.2014 tarihinde verdiği kararla Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin; 'Bu davanın Kars'ta görülmesinin kamu güvenliği ve olayın toplumda infial uyandıracağından dolayı Erzurum'a nakline karar vermiştir.' Kars Ağır Ceza Mahkemesi'nde, Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin bu kararına uyarak dosyayı Erzurum'a nakletmiştir. Davanın bundan sonraki seyri Erzurum'da devam edecektir. Mahkeme 5. Dairesi'nin kararı geldikten sonra cumhuriyet savcısının mütalaası doğrultusunda heyetçe dosya üzerinde bu kararı verdiğini düşünüyoruz" dedi.

Mert Aydın'ın katil zanlısı Aykut Balk'ın Türk Ceza Kanunu'nun 82, 103 ve 109'uncu maddelerince cezalandırılması istemiyle dava açıldığına dikkat çeken Baştimar, "Kars Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Kars Ağır Ceza Mahkemesi'ne hitaben yazdığı iddianamede bu olayın sanığı hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 82'nci Maddesi'ndeki; 'Nitelikli adam öldürme', 103'üncü maddedeki 'Çocukların cinsel istismarı' ve yine Türk Ceza Kanunu'nun 109'uncu maddesindeki 'Kişiyi hürriyetinden yoksun koyma' suçlarından cezalandırılması istemiyle davayı açmıştır. ve dava Erzurum'a nakledilirken bu iddianame üzerinden devam edecektir. 82'nci maddedeki suçun karşılığı kişinin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını gerektirir. Yine 103'üncü madde de bu suç sonucu mağdurun bitkisel hayata girmesi veya ölmesi halinde orada da tekrar ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına hükmedilir. Kişiyi hürriyetinden yoksun kılmanın da ağırlaştırılmış hapsi vardır. Hatırlarsanız Mert Aydın olayından sonra yasa değişikliğine gidildi. Ama ne yazık ki bu yasa değişikliği bu olaydan sonra olduğu için bu olaya uygulanmayacak. Fakat bundan sonraki olaylara uygulanır. Çünkü ceza yasasının bir kuralı var. Yürürlükte olduğu tarihteki ceza yasası uygulanır aleyhe uygulama yapılmaz" diye konuştu.

İDDİANAMEDEN

Kars Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan ve Kars Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen 3 sayfalık iddianamede, zanlı Aykut Balk'ın, "çocuğu veya beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi öldürme", "çocuğun nitelikli cinsel istismarı", "cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ile 18 yıldan 43,5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edilmişti.

MERT AYDIN OLAYI

Kars İstasyon Mahallesi'ndeki Barış Apartmanı'nda oturan 9 yaşındaki Mert Aydın, Faik Bey Caddesi'nde bulunan amcasının iş yerine 6 Nisan 2014 Pazar günü öğleden sonra yemek götürmüş, yemeği bıraktıktan sonra bir daha görülmeyen çocuğun ailesi polis merkezine giderek kayıp ihbarında bulunmuştu. Mert Aydın'ın cesedi 7 Nisan Pazartesi günü Karadağ Mahallesi'ndeki eski bir tabyanın yakınlarında bulunmuştu. Cinayet zanlısı olarak yakalanan Aykut Balk, tutuklanmıştı. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mert Aydın Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali 27. yılında başlıyor
    16:30 Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali 27. yılında başlıyor

    Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, 9-16 Mayıs tarihleri arasında Ankara'da düzenlenecek. Festivalde Onur, Bilge Olgaç Başarı ve Genç Cadı ödülleri sahiplerini bulacak.

  • Adana'da Mahalli İdareler Seçimleri İçin Tedbirler Değerlendirildi
    16:29 Adana'da Mahalli İdareler Seçimleri İçin Tedbirler Değerlendirildi

    Adana'da 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Seçimleri için alınacak tedbirlerin değerlendirildiği toplantıda, seçim öncesinde, seçim anında ve sonrasında herhangi bir aksaklığa mahal vermemek için alınması gereken önlemler ele alındı. Vali Yavuz Selim Köşger, toplam seçmen sayısının 1 milyon 629 bin 959 kişi olduğunu ve güvenlik personeli, araç ve ekipman sayısını açıkladı. Toplantı sonunda yapılan değerlendirmelerin ardından toplantı sona erdi.

  • Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Ortaca'da pazar yeri ziyaretlerinde bulundu
    16:27 Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Ortaca'da pazar yeri ziyaretlerinde bulundu

    Aydın Ayaydın, Ortaca ilçesinde kurulan pazarda esnaf ve vatandaşlarla sohbet ederek taleplerini dinledi. Halkın hizmete susadığını ifade eden Ayaydın, seçimlerde destek istedi ve yürütecekleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: İstanbullu sandıkta hesabını soracak
    16:27 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: İstanbullu sandıkta hesabını soracak

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Bakın o karanlık, daracık odalarda neler çevriliyor görüyor musunuz? Deste deste paraları yığıyorlar.

  • Brezilya'da 33 Katlı Bir Binada Yangın Çıktı
    16:26 Brezilya'da 33 Katlı Bir Binada Yangın Çıktı

    Brezilya'nın Recife kentinde inşaat halindeki 33 katlı bir binada çıkan yangın kontrol altına alındı. Yangının binanın en üst katında başladığı ve tüm binayı sardığı belirtilirken, çevredeki binaların alevlerin yayılma riski nedeniyle tahliye edildiği bildirildi. Yangının kısa devre nedeniyle çıktığı düşünülüyor.

  • Anavatan Partisi, Antalya'da AK Parti adaylarını destekleyecek
    16:25 Anavatan Partisi, Antalya'da AK Parti adaylarını destekleyecek

    Anavatan Partisi, pazar günü yapılacak yerel seçimlerde, AK Parti'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü ile Kepez Belediye Başkan adayı Rıza Sümer'i destekleme kararı aldı. Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Semih Narlı, kararın Antalya'nın geleceğine yönelik büyük bir adım olduğunu ve tamamen halkın ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda alındığını belirtti. Narlı, Hakan Tütüncü'nün liderlik becerileri ve tecrübesi ile Rıza Sümer'in vizyonunun Antalya'nın gelişimi için büyük önem taşıdığını vurguladı.

  • İstanbul'un gözde kıyılarından Yenikapı sahilinde çöp birikintileri oluştu
    16:24 İstanbul'un gözde kıyılarından Yenikapı sahilinde çöp birikintileri oluştu

    İstanbul'un gözde kıyılarından Yenikapı Sahili'nde, denizin bir kısmı çöp birikintileriyle kaplandı. Pet şişe, poşet ve diğer çöplerin suyun üzerinde kaldığı görüldü. Vatandaşların yürüyüş yaptığı ve bisiklet sürdüğü sahildeki çöp birikintisi cep telefonu kamerasına yansıdı.

  • Bozkurt Belediyesi Sebze Pazarında İftar Programı Düzenledi
    16:23 Bozkurt Belediyesi Sebze Pazarında İftar Programı Düzenledi

    Bozkurt Belediyesi, binlerce kişinin katılımıyla sebze pazarında iftar programı düzenledi. İftar yemeği sonrası semazen gösterisi, Karagöz ve Hacivat Gölge oyunu, ve illüzyon gösterileri yapıldı. Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, etkinlikte yaptığı konuşmada birlikte unutulmaz bir akşam yaşadıklarını belirtti.

  • Ardahan'ın Posof İlçesinde Doğal Gaz Çalışmaları Tamamlandı
    16:23 Ardahan'ın Posof İlçesinde Doğal Gaz Çalışmaları Tamamlandı

    Ardahan'ın Posof ilçesinde yıllardır özlemi çekilen doğal gaz çalışmaları sona erdi. İlk gazın açılışı yapıldı ve törene yüzlerce kişi katıldı. Posof'a bağlanan doğal gazın açılışı meşalelerle gösterildi.


Advertisement