Mert, 23 Nisan'da Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika
Güncel

Mert, 23 Nisan'da Mezarı Başında Anıldı

Kars'ta kaçırıldıktan sonra öldürülen 9 yaşındaki Mert Aydın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda unutulmadı.

23.04.2014 13:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars'ta kaçırıldıktan sonra öldürülen 9 yaşındaki Mert Aydın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda unutulmadı. Milli Eğitim Müdürü, İl Müftüsü ve milli eğitim camiası Mert Aydın'ı mezarını ziyaret ederek karanfil bıraktı.

Kars'ta 6 Nisan günü babasına ait işyerine yemek götüren Mert Aydın bir gün sonra kent merkezine 5 kilometre uzaklıkta Ardahan yolu üzerindeki Karadağ çöplüğünün hemen yanındaki boş bir tabyanın içinde ölü bulundu. Tecavüz edildikten sonra boğularak öldürüldüğü tespit edilen Mert Aydın'ın katili Aykut Balk tutuklanarak, güvenlik nedeniyle Kars'tan götürülüp Erzurum H Tipi Cezaevi'ne konuldu.

Ölümünün üzerinden 17 gün geçen Mert Aydın, çocuk bayramında unutulmadı. Valilik önündeki alanda yapılan protokol üyeleri ve halkın yoğun katılımıyla gerçekleşen törenler, Mert'in ölümün ardından buruk geçti. Törenlerden sonra İl Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, İl Müftüsü Mehmet Genç, Milli Eğitim Müdür yardımcısı Harun Yenice, Milli Eğitim Şube Müdürleri Gökhan Altun, Yener Kaya, Yunus Çelik, Mehmet Tüzen, Metin Mamay, öldürülen çocuğun okulu olan Gazi Ahmet Muhtar Paşa İlkokul Müdürü Ufuk Aydın, Mert'i mezarı başında ziyaret ettiler.

Mert Aydın'ın mezarı başında Kuran-Kerim okuyan Müftü Mehmet Genç, duasında ülkenin birlik ve bütünlüğünün korunması, halkın birlik ve beraberliğin ebediyete kadar devamı dileklerinde bulundu. Müftü Mehmet Genç, "Yarabbi, bu yavrumuza görülen muameleyi bir daha hiçbir din kardeşimizin çocuklarına gösterme. Böyle vahşetlerden memleketimizi, vatanımızı, ümmeti Muhammediyi, nesillerimizi koru. Bu acılı aileye de büyük sabırlar, metanetler ihsan ele yarabbi. Hiçbir aileye de böyle bir durum, böyle bir zulüm yaşatma yarabbi, yaşatmaya da teşebbüs edenlere fırsat verme" dedi.

MERT'İ MUHAFAZA EDEMEDİK

Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış da, "Mert'in ahreti güzel, ondan endişemiz yok. Allah bizi affetsin çünkü Mert'i muhafaza edemedik. Rabbim bundan sonraki Mert'leri korusun. Neslimizi, nefislerimizi ıslah etsin. Üzgünüz yapacak bir şey yok. Yakınlarına Allah sabrı cemil nasip etsin. Bu 23 Nisan'da Mert'leri, Mert gibileri düşündük. Allah bize böyle şeyleri bir daha göstermesin, tekrar ettirmesin, düşmanlarımızın çocuklarına dahi. Çocuklarımızın hepsi masum, hepsi güzel, özgür büyüsünler istiyoruz. Sözün tükendiği yer burası, Allah rahmet etsin" diye konuştu.

Duaların ardından Milli Eğitim camiası ve il müftüsü Mert'in mezarına kırmızı ve beyaz karanfiller bıraktılar. - Kars

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mert, 23 Nisan'da Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement