Mersinli Açılış İçin Gün Sayıyor - Son Dakika
Güncel

Mersinli Açılış İçin Gün Sayıyor

Mersinli Açılış İçin Gün Sayıyor

Konak Belediyesi'nin on ay gibi kısa bir sürede yapımını tamamladığı Mersinli Semt Merkezi'nin iç teşrifatının tamamlanmasının ardından önümüzdeki ay hizmete girmesi bekleniyor.

20.08.2015 09:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in merkez ilçesi Konak'ta kadın ve çocuklara yönelik çeşitli kurs ve eğitimlerin verildiği semt merkezlerine bir yenisi daha ekleniyor. Konak Belediyesi'nce yapımına 2014 yılının Aralık ayında başlanan Mersinli Semt Merkezi'nin inşaat çalışmalarında son aşamaya gelindi. 2814 sokak girişindeki 375 metrekare alan üzerine inşa edilen, modern ve çevreye duyarlı mimarisiyle dikkat çeken üç katılı merkezin önümüzdeki ay hizmete açılması bekleniyor.

HER AYRINTI DÜŞÜNÜLDÜ

On ay gibi kısa bir sürede inşa edilen binada incelemelerde bulunan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Mersinli halkına yakışır bir bina inşa ettiklerini belirterek, yeni merkezin hayırlı olmasını diledi. Artık son aşamaya gelen merkezde her şeyin en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğünü belirten Başkan Pekdaş, kaliteli malzeme kullanıldığı için ses ve ısı yalıtımı oldukça iyi olan binayı iç teşrifatının tamamlanmasının ardından açmayı planladıklarını söyledi. Pekdaş, merkezin faaliyete geçmesiyle bölgeye kamu eli değeceğini belirterek; "Binamız bitme noktasına geldi. Eylül ayı içerisinde Mersinli halkımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz. Bu semt merkezimizde kadınlar, çocuklar ve gençler yaşamı kolaylaştırmak için çeşitli çalışmalar yapacaklar. Mersinli semtimizin de artık bir semt merkezi olacak ve biz burada bir çok etkinliği daha birlikte gerçekleştireceğiz" dedi.

SAYILARI ARTACAK

Semt merkezleri aracılığıyla her yıl binlerce kadın ve çocuğa ulaştıklarını kaydeden Başkan Pekdaş, amaçlarının semt merkezleri ile capcanlı bir kent yaşamı ortaya çıkarmak olduğunu dile getirdi. Konak Belediyesi olarak Mersinli'nin ardından Karataş semtinde de bir merkez açmak için çalışmaların başladığı ve bu amaçla tarihi bir binanın restore edilerek semt merkezine dönüştürüleceği bilgisini veren Pekdaş, "Kentlilik ruhu dediğimiz olgunun kentlerin gelişmesinde ne kadar önemli olduğunun farkına vardık. Dolayısıyla mahalle kültürlerinin gelişmesi, kentte yaşayan hemşerilerimizin kent yaşamında aktif olması bu merkezlerde yürütülen çalışmalarla mümkün. Hem hemşerilerimizin kente ilişkin haklarını öğrenmelerinde hem de kent kimliğinin ortaya çıkmasında bu merkezlerin araç olmasını diliyoruz" diye konuştu. Semt merkezleri aracılığıyla bölgede yaşayan kadınların sosyal yaşama daha çok katıldığına, bunun yanında meslek edindirme, el sanatları, hobi ve beceri kursları ile de üretim yaparak aile ekonomisine destek olabildiklerine dikkat çeken Başkan Pekdaş, anneler kadar çocukların da semt merkezlerinden faydalandığının altını çizerek, dört semt merkezinde eş zamanlı yürütülen 'Bizim Çocuklar Projesi'nin buna en güzel örnek olduğunu söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mersinli Açılış İçin Gün Sayıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement