Mersin Sahilleri Temiz - Son Dakika
Yerel

Mersin Sahilleri Temiz

Mersin Sahilleri Temiz

Mersin İl Sağlık Müdürlüğü’nün her ay düzenli olarak yaptığı deniz suyu kirlilik ölçümlerinin haziran ayı verileri tatilcileri rahatlattı.

23.07.2015 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin İl Sağlık Müdürlüğü'nün her ay düzenli olarak yaptığı deniz suyu kirlilik ölçümlerinin haziran ayı verileri tatilcileri rahatlattı.

Yüzme suyu kalite yönetmeliğine göre, 100 mililitrede bulunan bakteri sayısının kılavuz ve zorunlu değerleri dikkate alınarak yapılan ölçümlerde fekal koliform, toplam koliform ve fekal streptokok parametreleri, referans değerlerin çok altında çıktı. Ölçümlerin, Karaduvar sahili, Kazanlı Halk Plajı, Karaduvar Atıksu Arıtma Tesis Sahili, Mersin Liman içi, Hilton sahili, Yosun Restorant sahili, Mezitli Halk Plajı, Mezitli Atıksu Pompa İstasyonu sahili, Davultepe Halk Plajı, Tece Halk Plajı, Erdemli Çamlık Halk Plajı, Erdemli Kargıpınarı Halk Plajı, Susanoğlu Halk Plajı, Narlıkuyu Halk Plajı ile Silifke Arkum sahillerinden alınan deniz suyu örneklerinden yapıldığı bildirildi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin'in, Akdeniz'de uzun kıyı şeridi olan turizm merkezlerinden biri olduğunu belirterek, "Özellikle yaz aylarında yazlıklar nedeniyle Mersin'in nüfus artışı fark edilir düzeyde artmaktadır. Mersin'de ikisi ileri arıtma olmak üzere toplamda 9 adet atıksu arıtma tesisimiz mevcuttur. Bu sayede hem Mersin körfezimizin ötröfikasyon riski azaltılmakta hem de mikrobiyolojik kirlilik önlenerek halkımızın Mersin sahillerinde her noktadan güvenle denize girmesi sağlanmaktadır" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Mersin'in daha temiz, sağlıklı, insanların rahatlıkla istifade edeceği, güven içerisinde kullanacakları sahiller için çalıştıklarını kaydeden Kocamaz, "Mersin'in dünya markası ve bir cazibe merkezi olması, dünyaya açılması, turizm merkezi olması için gayret gösteriyoruz. Bütün amacımız Mersin'i dünyaya tanıtmaktır. Sahillerimizden bütün hemşerilerimizin, yerli ve yabancı turistlerin en iyi şekilde yararlanmasını arzu ediyoruz. Bütün sahillerimizden huzur içerisinde, gönül rahatlığıyla denize girilebilir" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin Sahilleri Temiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement