Mersin Özgecan'ın Ailesine Samsun'dan Ödül Geldi - Son Dakika
3. Sayfa

Mersin Özgecan'ın Ailesine Samsun'dan Ödül Geldi

Mersin Özgecan\'ın Ailesine Samsun\'dan Ödül Geldi

Özgecan'ın ailesine Samsun'dan ödül geldi İbrahim MAŞE/ MERSİN, (DHA)- SAMSUN'un Atakum İlçesi'nde faaliyet gösteren Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmetler Merkezi, 'Samsun'un Enleri' yarışmasında 3'üncülük ödülü aldı.

06.02.2016 12:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özgecan'ın ailesine Samsun'dan ödül geldi

İbrahim MAŞE/ MERSİN, (DHA)- SAMSUN'un Atakum İlçesi'nde faaliyet gösteren Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmetler Merkezi, 'Samsun'un Enleri' yarışmasında 3'üncülük ödülü aldı. Aynı zamanda Atakum Belediye Başkanı AK Partili İshak Taşçı'nın da eşi olan merkezin gönüllü yöneticisi Fatma Taşçı, 'Bu ödülü merkezimize adını veren Özgecan Aslan kızımızın ailesine ithaf etmek istiyorum' diyerek aldığı ödülü Mersin'e gelerek Özgecan Aslan'ın annesi Songül Aslan'a verdi.

Tarsus İlçesi'nde hunharca öldürülen Özgecan Aslan'ın ailesinin evini ziyaret eden Fatma Taşçı, mahkemenin olumlu olarak sonuçlanmasını temsilen her bir oyası farklı kadın tarafından yapılan beyaz bir başörtüsünü anne Songül Aslan'a hediye etti. Ziyaret sırasından duygusal anlar yaşanırken, Özgecan Aslan da fotoğraflarla anıldı. Ödülün 208 bin 711 kişinin oy kullandığı bir anket sonucunda alındığına işaret eden Taşçı, sivil toplum kuruluşu dalında ödüle layık görüldüklerini hatırlatarak, "Ben o gün ödülü alırken ödülü aileye ithaf ettiğimi, en kısa zamanda Mersin'e gideceğimi söyledim. Davanın sonuçlanmasından sonra biz bir tarih belirleyip gelmeyi düşünüyorduk. Bu ödülle gelmek bizim içinde mutluluk oldu. Merkezimizde dezavantajlı gruplara yönelik çalışıyoruz. Kadın istihdamına yönelik projeler üretiyoruz. Engelliler, yaşlılar, çocuklar, kadınlar ve hastalar için projelerimiz var. Lösemili çocuklarla ilgileniyoruz. Down sendromlu zihinsel engelli otistik çocuklarla ilgileniyoruz" dedi.

ÖZGECANLAR İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Ödülün kendilerini duygulandırdığını ifade eden baba Mehmet Aslan şöyle konuştu:

"Bizleri bunlara layık gördükleri için teşekkür ediyorum. Zaten güzel bir şeyler yapabilmek için bunun okuluna gitmeye, diplomasını almaya da gerek yok. İnsan özünde var olan o sevgiye sahip çıkması, birazcık maddeselleşmiş olan bu dünyadan içine doğru bir yolculuk yapmaya başlaması gerek. Hemen hemen Türkiye'deki bütün belediye başkanlarımızın kadınlar ve kızlar için yapmış olduğu bu çalışmalardan iyi, bizde bu kervana katılacağız. Özgecanlar Derneği olarak biz de belediyelerde yapılan bu çalışmaları hem destekleyeceğiz hem onlardan destek alacağız. Özgecanlar için çalışacağız."

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika 3. Sayfa Mersin Özgecan'ın Ailesine Samsun'dan Ödül Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement