Mersin Liman Başkanı Gül: "Denizlerimiz 89 Yıldır Daha Mavi ve Daha Coşkulu" - Son Dakika
Yerel

Mersin Liman Başkanı Gül: "Denizlerimiz 89 Yıldır Daha Mavi ve Daha Coşkulu"

Mersin Liman Başkanı Gül: "Denizlerimiz 89 Yıldır Daha Mavi ve Daha Coşkulu"

Mersin’de 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Cumhuriyet Meydanı’nda ve açık denizde düzenlenen törenle kutlandı.

01.07.2015 11:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Cumhuriyet Meydanı'nda ve açık denizde düzenlenen törenle kutlandı. Törende, Refah Şehitleri Anıtı önünden tekneyle denize açılan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı SG Kıdemli Albay Fatih Erhan ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Mersin Liman Başkanı Zafer Gül, Atatürk ve tüm deniz şehitleri anısını denize çelenk attı.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Mersin Liman Başkanlığı tarafından düzenlenen törene, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı SG Kıdemli Albay Fatih Erhan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Mersin Liman Başkanı Zafer Gül ile protokol üyeleri katıldı. Mersin Liman Başkanı Zafer Gül'ün, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. İstiklal Marşı'nın okunması sırasında denizdeki gemi ve teknelerden de sirenler çalındı.

Törende günün anlamına ilişkin bir konuşma yapan Mersin Liman Başkanı Gül, Türk denizciliğinin bağımsızlığı ve denizciliğin bugünlere gelmesinde büyük önemi bulunan Kabotaj Kanunu'nun, 89 yıl önce 1 Temmuz 1926'da yürürlüğe girdiğini anımsattı. Kabotaj Kanunu ile yabancı devletlerin Türk deniz ticaretindeki hakimiyetlerinin sona erdiğini, Türkiye kıyılarında ve limanlarından her türlü denizcilik faaliyetinin Türk Bayrağı taşıyan gemilerle ve yerli firmalarla yerine getirilmeye başlandığını belirten Gül, Türk denizcilik sektörünün gelişmesi için de önemli bir sürecin başladığını söyledi. Kabotaj Kanunu'nun, denizlere sahip çıkma bilincini aşıladığını ve denizciliğin gelişip büyümesinde önemli rol oynadığını dile getiren Gül, "Köklü geleneği ve büyük bir tarihi geçmişi olan denizciliğimiz, Kabotaj Kanunu ile ekonomik özgürlüğüne kavuşarak, uluslararası alanda saygınlık kazanmaya başlamıştır. Bu yüzden denizlerimiz 89 yıldır daha mavi ve daha coşkuludur" dedi.

"DENİZE HİZMET ETMEKTEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ"

Türkiye'nin denizlerde sahip olduğu zengin potansiyeli en iyi şekilde değerlendirerek, dünya denizciliğinde hak ettiği yeri almasının herkesin ortak dileği olduğunu vurgulayan Gül, "Denize ve denizciliğe verdiğimiz önem ölçüsünde Türkiye Cumhuriyeti büyüyecek ve güçlenecektir. Büyük önderimiz Atatürk'ün öngörüsüyle denizciliği geliştirmek ve çok daha iyi noktalara taşımak adına son zamanlarda atılan adımların, dünya standartlarında bir seviyeye getirilerek, dünya denizcilik sektöründeki payımızın daha fazla artırılmasını temenni ediyorum. Ebediyete intikal eden tüm denizcilerimizi rahmetle anıyor, sektörde emeği geçenlerin, denizcilerimizin Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nı kutluyorum. Denize hizmet etmekten asla vazgeçmeyiniz. Vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu.

ŞEHİTLER ANISINA DENİZE ÇELENK ATILDI

Gül'ün konuşmasının ardından Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören sona erdi. Törene katılanlar daha sonra yürüyerek meydanın karşısındaki Atatürk Parkı'na geçtiler. Protokol üyeleri, Refah Şehitleri Anıtı önünden tekneye binerek denize açılırken, tekneye, deniz polisi, Sahil Güvenlik, MIP ve Deniz Ticaret Odası tekneleri de eşlik etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, SG Kıdemli Albay Erhan ve Liman Başkanı Gül, Atatürk ve tüm deniz şehitleri anısına denize çelenk atarak sahile döndü. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin Liman Başkanı Gül: 'Denizlerimiz 89 Yıldır Daha Mavi ve Daha Coşkulu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement