Mersin İdmanyurdu'nda Rıza Çalımbay İstifa Etti - Son Dakika
Spor

Mersin İdmanyurdu'nda Rıza Çalımbay İstifa Etti

Spor Toto Süper Lig takımlarından Mersin İdmanyurdu'nun teknik direktörü Rıza Çalımbay görevinden istifa etti.

28.06.2015 10:58  Güncelleme: 12:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Toto Süper Lig takımlarından Mersin İdmanyurdu'nun teknik direktörü Rıza Çalımbay, görevinden istifa etti.

15 Haziran tarihinde Mersin İdmanyurdu ile sözleşme yenileyerek, mukavelesini 1 yıl uzatan Çalımbay, bugün HiltonSA Oteli'nde düzenlediği basın toplantısıyla istifasını açıkladı. Geçen yıl görev yaptığı Mersin İdmanyurdu ile sezon başında yeniden anlaştığını ve 1 yıllık mukavele yaptığını hatırlatan Çalımbay, anlaşırken bazı şartlar koyarak anlaştıklarını, ancak bu şartların yerine getirilmemesi nedeniyle dün istifa edeceğini yönetime ilettiğini söyledi.

"TAKIMA SAHİP ÇIKILMADI"

Kendisinin hiçbir zaman Mersin İdmanyurdu'ndan ayrılmayı düşünmediğini vurgulayan Çalımbay, "Çünkü benim şahsım olarak hiçbir problemim yok. Çok güzel bir anlaşmam var. Baktığınız zaman bir teknik direktör olarak hiçbir sorun yaşamadan istediğimiz şekilde anlaştık. O yüzden benim şahsi bir problemim yok. Fakat biz bu anlaşmayı yaparken, transfer yasağı olduğu için yönetimden tek istediğimiz şey, takımı tutmaları, takıma sahip çıkmalarıydı. Ancak bugüne kadar var olan bazı pürüzlerin çözülemediğini gördük" dedi.

"TAKIMA ZOR GÜNLERDE EMEĞİ GEÇMİŞ ARKADAŞLARIN DIŞARIDA BIRAKILMASI DOĞRU DEĞİL"

İki gün önce kamp programı için Mersin'e geldiğini dile getiren Çalımbay, dün yönetim kurulu üyeleriyle bir görüşme yaptığını belirterek, "Bazı şeylerde maalesef anlaşamadık, ortak karar alamadık. Belki kendilerine göre haklı oldukları yönler vardır. Ama benim de bir teknik direktör kendime yakışan şeyler var. Bu takıma emeği geçmiş, bu takımın zor günlerinde orada olmuş arkadaşlarımızı dışarıda bırakmak bence doğru bir hareket değil. O arkadaşlarımıza bizim sahip çıkmamız gerektiğini düşündüm. Tabi ki, o arkadaşlarımıza haklı demiyorum, onlar da haksız olabilir. Ama bunun bir orta yolunun bence bulunması gerekiyordu ve o arkadaşlarımızı da bizim kazanmamız gerekiyordu. Yönetim haklı olabilir doğrudur. Ama ben de teknik direktör olarak bütün oyuncularımı burada görmek istiyordum. Maalesef olmadı. Bunun dışında bir kaç küçük pürüzler var. Fikir ayrılığı olduğu için ben de kendilerinden izin istedim. Çalışamayacağımı ve buraya bir faydam olamayacağımı söyledim ve böylece ayrıldık" diye konuştu.

"HİÇBİR KULÜPLE ANLAŞMADIM"

Geçen yıl herkesin 'düştüğü, deşecek, düşmeye en yakın aday' dediği bir takımla yola çıktıklarını anımsatan Çalımbay, zor şartlarda çalıştıklarını, ancak çok iyi bir takıma sahip olduklarını ifade ederek, "Şu anda biz bırakıp giderken, çok iyi bir takım bırakıyoruz. Kulübün transfer olarak harcadığının kat kat üstünde bir takım bırakıyoruz. Oturmuş bir takım, bir birini tanıyan bir takım bırakıyoruz. Dediğimiz gibi bu kadroyu tamamen tutmamız gerekiyordu. Ama kalan diğer arkadaşlarımız da geçen sezona baktığımızda çok iyi bir grafik çizen bir takım. Tabi sorun sadece 2-3 arkadaşımızın burada olmamasından kaynaklanan bir şey değil. Bazı olayların da getirdiği şeylerden dolayı biz görevimizi bırakıyoruz. Kimsenin kafasında 'bir yerle anlaştı, bir yere gidiyor' gibi bir şey olmasın. Çünkü ben buraya kamp programı yapmaya geldim. Ben buraya takımımızla ne yapacağımızı görüşmeye geldim. Kadroyu netleştirip, buradan da kampa gitmeye geldim. Ama maalesef karşımızı pürüzler çıkınca bu noktaya geldik. Kimseye kırgın değilim. Şahsi hiçbir sorunum yok" ifadelerini kullandı.

"SERVET VE SİNAN'IN BU TAKIMDAKİ EMEĞİ BÜYÜK"

Bazı şeylerin kendisine ters geldiğini, bu takıma emeği geçen insanların burada olması gerektiğine inandığını söyleyen Çalımbay, şöyle devam etti:

"Özellikle bizim transfer yasağımız var. O yüzden bu 2 arkadaşımızı tutmamız gerekiyordu. Servet Çetin bu takımda en az 31-32 maç oynadı. Ligin ilk yarısına baktığınızda sezonun belki de en iyi oyuncularından bir tanesiydi. Sinan Kaloğlu ise bu takımın Wellitton'dan sonra en çok gol atan oyuncusu ve ilk 11'de 2 tane maçı var ama onun dışında 8 gol atmış ve çok büyük faydası olmuş. Nihat, çok iyi bir grafik çizmiş, Milli Takıma kadar gelmiş bir oyuncu. Bunların hepsini tutmamız gerekiyordu. Hele bazı arkadaşlarımızın beni arayıp 'kampa gelemeyeceğiz' demesi üzücü bir şeydi. Bunlar da hallolmayacak dereceye geldiğinden, ben de kırıcı olmak istemedim ve böyle bir karar almak zorunda kaldı. İsteyerek yaptığımız bir şey değil."

Mersin İdmanyurdu\'nda Rıza Çalımbay İstifa Etti
Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Mersin İdmanyurdu'nda Rıza Çalımbay İstifa Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (18)

  • filozof: En buyuk MİY biri gider diğeri gelir 2 9 Yanıtla
  • ...: Kaptan sana yakismadi. Bizi yari yolda biraktin 3 6 Yanıtla
  • Hakan: Çok ilginç bu takımları anlamak zor 8 0 Yanıtla
  • kaan : Yapma Rıza yarı yolda bırakma 7 1 Yanıtla
  • mersin idman yurdu: senden başkasını sewe.M.İ.Y.oruz 7 1 Yanıtla
  • adsiz: Turkiyede teknik direktorlerin yapacagini baskanlar yaparsa turk futbolunun gelecegi pek parlak gorunmuyor 6 1 Yanıtla
  • Gxcv: Allahu akbarrr 1 3 Yanıtla
  • MASAL: PARALELIN İŞİ DİR. 4 0 Yanıtla
  • paris: Riza hoca bize gel kayseriye 2 0 Yanıtla
  • demekki dogruymuş: Kasımpaşa ile anlaşmış Önder özen gitti buda gitti 1 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti
    00:43 Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 32. hafta müsabakasında deplasmanda İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 97-76 yenerek galibiyet elde etti. Anadolu Efes, ligdeki konumunu 10. sıraya yükseltirken, Baskonia Vitoria-Gasteiz ise 9. sırada kaldı.

  • Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı
    23:27 Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir araya gelen taraftarlar, 10 yıl önce yıkılan stadyumun yeniden yapılması için miting düzenledi. Taraftarlar, Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri arazisinde bir araya gelerek meşale yaktı ve çeşitli sloganlar attı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, taraftarın yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı için yaptığı etkinliğe kulüp yönetimi olarak destek verdiklerini belirtti. Etkinliğe siyasi parti adayları ve kulüp yöneticileri de katıldı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.

  • Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı
    22:39 Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı

    Vodafone Sultanlar Ligi 15. hafta erteleme karşılaşmasında Fenerbahçe Opet, sahasında Eczacıbaşı Dynavit'i 3-2 mağlup etti ve normal sezonu lider tamamladı. Eczacıbaşı Dynavit ise üçüncü sırada yer aldı. Maçın salonu TVF Burhan Felek'te oynandı ve toplam süre 118 dakika sürdü.

  • Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti
    22:05 Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti

    Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, 2023 yılını tarihi başarılarla kapattıklarını ve 2024'te ulusal ve uluslararası şampiyonalarda büyük madalyalar peşinde olacaklarını belirtti. Akyüz, federasyonun geçen yıl Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak takım halinde Avrupa şampiyonu olduğunu ve Dünya Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda da dünya takım şampiyonluğunu elde ettiklerini söyledi. Ayrıca, Çin'de yapılacak olan dünya şampiyonasına milli takımı göndereceklerini ve 2024 Avrupa Şampiyonası'na da takım oluşturduklarını belirtti.

  • A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak
    22:01 A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak

    A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Costica Buceschi, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına kesinlikle galibiyet için çıkacaklarını söyledi. Buceschi, takımın Avrupa Şampiyonası'na katılma hedefine ulaşmak için iyi bir oyun sergileyeceklerini belirtti. Milli hentbolcular da Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi tek hedef olarak görüyor ve seyircinin desteğinin önemini vurguluyor.

  • Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı
    21:43 Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı

    Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Antalya'da, Hatayspor maçı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Antrenman, Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde gerçekleştirildi.

  • Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi
    20:35 Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi

    Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya'da düzenlenen Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi. Sönmez, Alman raket Ella Seidel'i yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez'in performansı Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş tarafından övgüyle karşılandı.


Advertisement