Mersin'de Zafer Haftası Kutlamaları Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Mersin'de Zafer Haftası Kutlamaları Devam Ediyor

Mersin\'de Zafer Haftası Kutlamaları Devam Ediyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 26-30 Ağustos Zafer Haftası dolayısıyla çeşitli ilçelerde sportif ve kültürel etkinlikler düzenliyor.

29.08.2014 10:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 26-30 Ağustos Zafer Haftası dolayısıyla çeşitli ilçelerde sportif ve kültürel etkinlikler düzenliyor.

26 Ağustos'ta Anamur'da başlayan Zafer Haftası etkinliklerinde sanatçılar Hamiyet ve Emre Altuğ konserleri ile karakucak güreşleri yapılmıştı. Etkinliklerin dünkü ayağında ise Silifke Mara'da sanatçı Bülent Serttaş konseri ile karakucak güreşleri yapıldı. Bugün ise Erdemli Avgadı'da sanatçı Sevcan Orhan ve karakucak güreşleri ile devam edecek etkinliklerde yarın da Çamlıyayla'da sanatçılar Mustafa Yıldızdoğan ile Yusuf Güney konserleri ile karakucak güreşleri yapılacak. 30 Ağustos'ta ise Gözne Yaylası'nda sanatçılar Ahmet Şafak ve Zara konserleri ile karakucak güreşleri gerçekleştirilecek.

30 Ağustos Zaferinin, Türk milleti için çok büyük bir önemi olduğunu ve dünya tarihine geçmiş önemli savaş başarılarından birisi olduğunu kaydeden Başkan Kocamaz, "Bundan 92 yıl önce büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki Türk Ordusu, kendisini kuşatan iç ve dış düşmanlara karşı ve yedi düvele karşı büyük bir bağımsızlık mücadelesi vermiştir. Büyük bedeller ödediğimiz ve binlerce şehit verdiğimiz bu zafer, Türk milleti için büyük bir önem taşımaktadır ve her Türk vatandaşının gururla anlatacağı bir kahramanlık destanıdır. Böylesi bir zafer sevincinin 92. yıldönümünü vatandaşlarımızla coşku içinde kutlamak için, Büyükşehir Belediyesi olarak Zafer Haftası programı düzenledik ve bu etkinliklerimizi her gün değişik bir ilçemizde gerçekleştiriyoruz. Zafer Haftası programımızda sportif mücadelelerin yanı sıra, kültürel ve sanatsal etkinliklerimize de yer vererek, Mersin halkını sevdiği sanatçılarla buluşturuyor, böylece birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştiriyoruz. Bu büyük zaferi kutlarken, bu zaferin mimarı olan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden tüm kahramanlarımızı sevgi, rahmet ve özlemle anıyorum" dedi.

KOCAMAZ'IN 30 AĞUSTOS ZAFERİ MESAJI

30 Ağustos Zaferi'nin 92. yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı da yayınlayan Kocamaz, "30 Ağustos 1922, bir milletin kaderinin yeniden yazıldığı gün olarak tarihin altın sayfalarında yerini almıştır. 26 Ağustos'ta başlayarak, 30 Ağustos'ta Dumlupınar'da son bulan büyük taarruz, Türk milleti adına zaferle sonuçlanmıştır. Başkomutan Mustafa Kemal Paşa komutasında gerçekleşen bu zaferle, tüm dünya, Türk milletinin esareti kesinlikle kabul etmeyeceği gerçeğini bir kez daha anlamış oldu. Anadolu'da kendi medeniyetimizi kurarken, devraldığımız kadim dünya mirasına da sahip çıktık. Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kazandığımız nice savaşlar, esasen, 1071'de verdiğimiz Anadolu'yu ebedi vatan yapma kararımızın tüm dünyaya karşı güçlü birer teyididir. 92 yıl önce Anadolu'nun ebedi Türk yurdu olduğunu tüm dünyaya gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bütün şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Hepimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun. Vatan toprakları üzerinde haince emeller besleyen karanlık güçlerin şımarıklıklarını artırdıkları şu günlerde, bu önemli zaferin, bir ibret vesikası olarak hafızalara nakşedilmesini temenni ediyorum" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin'de Zafer Haftası Kutlamaları Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement